Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινάει το Νταβός – Τι πρέπει να ξέρετε για το WEF και ποια θέματα θα συζητηθούν φέτος

davos-2-833x500.jpg


Φέτος, η Ετήσια Σύνοδος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ως θέμα «Υπεύθυνη ηγεσία που δίνει απαντήσεις»

Τι είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και η ετήσια συνάντηση στο Νταβός

Περίπου 3.000 συμμετέχοντες, εκπρόσωποι της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ καθώς και μονάρχες, θα βρεθούν και φέτος στο Νταβός, στη Ζυρίχη, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Η συνάντηση γίνεται πάντα κάθε χρόνο, τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, στο παγωμένο Νταβός κάτω από δρακόντεια μέτρα, όπου η ελίτ καταφθάνει με ιδιωτικά τζετ ή νοικιασμένα ελικόπτερα.
Για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα, το Νταβός, η υψηλότερη πόλη της Ευρώπης, ήταν γνωστή για τα σανατόρια φυματίωσης, όπου οι πλούσιοι ασθενείς της Ευρώπης συγκεντρώνονταν για να αναπνεύσουν τον κρύο, καθαρό αέρα και να κάνουν «θεραπεία ανάπαυσης».  Με την εξάλειψη της αρρώστιας, το Νταβός εξελίχθηκε σε χειμερινό τουριστικό θέρετρο με πανάκριβα ξενοδοχεία και χιονοδρομικά κέντρα.
Η πρώτη συγκέντρωση ξεκίνησε το 1971 ως Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Διαχείρισης, ως ένα ακαδημαϊκό, οικονομικό και διαχειστικό συνέδριο υπό την προεδρία του Γερμανού καθηγητή Klaus Schwab, κάτω από ένα νεοσύστατο ίδρυμα, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Διαχείρισης. Το πρώτο φόρουμ προσέλκυσε 450 άτομα.
Με τα χρόνια, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε. Το φόρουμ κάλεσε τους πολιτικούς για πρώτη φορά το 1974. Το 1976, το φόρουμ επεκτάθηκε εντάσσοντας Διευθύνοντες Συμβούλους και στελέχη επιχειρήσεων από «τις 1.000 κορυφαίες εταιρείες του κόσμου.»
Το ίδρυμα μετονομάστηκε σε Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 1987.
Τα άτομα που θα παρακολουθήσουν το φετινό συνέδριο προέρχονται από 90 διαφορετικές χώρες. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είναι εταιρικά στελέχη, αλλά και μερικές δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να παρευρεθούν.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May και ο Xi Jinping, πρόεδρος της Κίνας, συμμετέχουν στο συνέδριο για πρώτη φορά φέτος. Ο κ Xi είναι ο πρώτος Κινέζος πρόεδρος που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση. Να θυμίσουμε ότι πέρσι ήταν καλεσμένος και ο Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το Νταβός μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό φρούριο. Οδοφράγματα περιορίζουν την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και σημεία ελέγχου ξεφυτρώνουν έξω από κάθε χώρο.
Στο Συνεδριακό Κέντρο, όπου πραγματοποιούνται οι κύριες ομιλίες και σε κάθε ξενοδοχείο που φιλοξενεί άλλα πάνελς και συνομιλίες, οι συμμετέχοντες περνούν από ανιχνευτές μετάλλων, ένοπλων φρουρών και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα σκοπευτών.
Οι Ελβετικές αρχές λένε ότι το επιπλέον κόστος ασφάλειας της φετινής χρονιάς, είναι περίπου 9 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ($ 9 εκατομμύρια).
Το κόστος της ανάπτυξης στρατευμάτων σε αυτή την εκδήλωση λέγεται ότι είναι παρόμοια με εκείνη της τακτικής κατάρτισης για τάγματα. Κατά τα προηγούμενα χρόνια, έχει κοστίσει κατά μέσο όρο 28 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ανά συνεδρίαση.
Φέτος, η Ετήσια Σύνοδος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ πραγματοποιείται με θέμα «Υπεύθυνη ηγεσία που δίνει απαντήσεις». Και οι ηγέτες του κόσμου θα εστιάσουν στους τομείς της μετανάστευσης, της ασφάλειας, της οικονομίας, της κλιματικής αλλαγής και της ενέργειας.
Κατόπιν, ό,τι αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς, θα φροντίσουν να αρχίσει να υλοποιείται και εφαρμόζεται μέσω των κυβερνήσεων που ελέγχουν, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση της προπαγάνδας που τους παρέχουν πάντα τα ΜΜΕ.
Να σημειωθεί ότι το περσινό θέμα που ήταν η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η αντικατάσταση των εργαζομένων σε πολλούς τομείς από ρομπότ, ήδη υλοποιείται από πολλές βιομηχανίες και επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι ίδιοι τώρα να… κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα