Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Μουρουνέλαιο: Δείτε γιατί κάνει καλό στην υγεία

παιδι

Το μουρουνέλαιο παρά την έντονη γεύση του, θεωρείται εξαιρετική τροφή, καθώς συμβάλλει στην πρόληψη πολλών ασθενειών.

Και αυτό γιατί περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α και βιταμίνης D καθώς και Ω-3 λιπαρά οξέα. Γενικά θεωρείται από τους ειδικούς πολύτιμος σύμμαχος στη δυσκαμψία των αρθρώσεων, στην καρδιαγγειακή υγεία αλλά και στην επούλωση των τραυμάτων.
Πού κάνει καλό
Καρδιακές παθήσεις
Προστατεύει την καρδιά και προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μειώνει το μέγεθος των αθηρωμάτων που αποφράσσουν τις αρτηρίες και την αρτηριακή πίεση.
Μαλλιά και δέρμα
Οι βιταμίνες και τα λιπαρά οξέα που περιέχει μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Το μουρουνέλαιο όταν εφαρμόζεται τοπικά, επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων.

Αρθρώσεις
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ διαπίστωσαν ότι το μουρουνέλαιο βοήθησε ασθενείς να μειώσουν τον πόνο και τις βλάβες στους χόνδρους των αρθρώσεων, που προκαλούνται από την οστεοαρθρίτιδα. Στη μελέτη τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μουρουνέλαιο μειώνει εκείνα τα ένζυμα που σχετίζονται με τον πόνο και τις βλάβες στους χόνδρους που προκαλεί η οστεοαρθρίτιδα.
Όραση
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το μουρουνέλαιο μπορεί να προλάβει τα προβλήματα όρασης που δημιουργούνται με το πέρασμα των χρόνων.
Κατάθλιψη
Σε μία από τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών και της παρατεταμένης έλλειψης φυσικού φωτός κατά τους χειμερινούς μήνες, τη Νορβηγία, διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν συχνά μουρουνέλαιο ήταν λιγότερο επιρρεπείς στην κατάθλιψη και ότι η τάση αυτή ήταν ευθέως ανάλογη με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο χρησιμοποιούσαν μουρουνέλαιο.


Αναδημοσίευση από healthreport
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα