Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Κι όμως αυτά τα προφυλακτικά όχι μόνο σε προφυλάσσουν αλλά ανιχνεύουν και τα ΣΜΝ!

Παρόλο που είναι γενικώς αποδεκτό ότι οι έφηβοι σκέφτονται το σεξ συνεχώς, με ή χωρίς προφυλάξεις, υπάρχουν καθησυχαστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν έφηβοι οι οποίοι έχουν εκφράσει ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον για πρακτικές ασφαλούς σεξ.

Συγκεκριμένα, τρεις Βρετανοί έφηβοι 14 ετών έχουν προτείνει μια ιδέα για ένα νέο τύπο προφυλακτικού που θα μπορούσε να ανιχνεύσει τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Η ιδέα, αν και παραμένει ακόμα σε πολύ πρώιμα στάδια, περιλαμβάνει προφυλακτικά που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ασθένεια που ανιχνεύουν!
Αντισώματα που υπάρχουν μέσα στο προφυλακτικό, αλληλεπιδρούν με τα αντιγόνα των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, προκαλώντας την αλλαγή χρώματος στο προφυλακτικό ανάλογα με την ασθένεια… Για παράδειγμα, εάν το προφυλακτικό είχε εκτεθεί σε χλαμύδια, αυτό χρωματίζεται με πράσινο χρώμα, κίτρινο χρώμα για τον έρπη, μοβ για τον ιό των κονδυλωμάτων και μπλε για σύφιλη.
Οι 3 έφηβοι κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό TeenTech του Ηνωμένου Βασιλείου, και φαίνεται να έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις με μεγάλες εταιρείες προφυλακτικών. Η ιδέα, ωστόσο, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί και μας αφήνει αναπάντητα ερωτήματα όπως «Τι θα συμβεί αν το προφυλακτικό έρθει σε επαφή με δύο ή περισσότερα ΣΜΝ»?
Μεγάλη αντίδραση προκάλεσε η ιδέα των μαθητών στον επιστημονικό κόσμο. Επιστήμονες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια τέτοιων παρασκευασμάτων, αφού δήλωσαν ότι οι ουσίες που δημιουργούν τον χρωματισμών των προφυλακτικών έχουν την δυνατότητα αντιδρώντας με το σώμα να γίνουν εκρηκτικές! Επίσης επισήμαναν ότι όσοι από εμάς έχουν κάνει εξετάσεις για ΣΜΝ στο παρελθόν, θα έχουν παρατηρήσει βέβαια ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να γίνει η ανάλυση με ακρίβεια. Γι αυτό, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι αυτή η ομάδα μαθητών δίνει στιγμιαία αποτελέσματα με την απαιτούμενη ακρίβεια.
Εμείς ευχόμαστε έφηβοι και επιστήμονες να συνεχίσουν να δουλεύουν πάνω σε θέματα σεξουαλικής υγείας, με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό, και αναμένουμε τις εξελίξεις για την επόμενη γενιά προφυλακτικών!
Αναστασία Ελευθερίου

Αναδημοσίευση από ipop

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα