Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

SUJOK -(σύστημα μικροβελονισμού)

Η Βελτίωση της υγείας και η ευεξία του οργανισμού είναι ο κύριος σκοπός της μεθόδου Sujok.
Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας μηχανισμός στον οποίο όλα τα μέρη λειτουργούν με μια συνεχή αλληλοσύνδεση. Σε όλα τα μέρη του σώματος εισέρχονται πληροφορίες για την κατάσταση όλων των μερών του σώματος και παράλληλα εκπέμπονται πληροφορίες για τη δική του κατάσταση. Αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών πραγματοποιείτε από τα συστήματα αντιστοιχίας. Όταν κάποιο όργανο ή μέρος του σώματος νοσήσει , σε κάθε σύστημα αντιστοιχίας, (στο σημείο που αντιστοιχεί το μέρος του σώματος που έχει νοσήσει) , λίγο κάτω από το δέρμα, δημιουργούνται ένας ή περισσότεροι μικροσκοπικοί σφαιρικοί όγκοι. Επειδή όταν πιέζουμε το σημείο αυτό υπάρχει μια ενόχληση , το ονομάζουμε ευαίσθητο σημείο. Η επίδραση όμως πάνω σε αυτό το σημείο έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Για μια θεραπεία Sujok μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφόρους τρόπους αντιμετώπισης μιας νόσου. Σήμερα θα κάνουμε αναφορά σε κάποιους από αυτούς.
Ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι το Σύστημα Αντιστοιχίας. Υπάρχουν πολλά συστήματα αντιστοιχίας πάνω στο ανθρώπινο σώμα, αλλά εμείς θα κάνουμε μια μικρή αναφορά σε δύο από αυτά, στο Βασικό Σύστημα Αντιστοιχίας και στο Σύστημα αντιστοιχίας Έντομο, χωρίς να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, γιατί, σκοπός μου δεν είναι να σας μπερδέψω αλλά να κατανοήσει και αυτός που δεν έχει καμία γνώση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ώστε να γνωρίσει έστω και λίγο αυτή την ευεργετική, για τον άνθρωπο, μέθοδο.
Βασικό Σύστημα Αντιστοιχίας.
Η ομοιότητα της παλάμης και του πέλματος με το ανθρώπινο σώμα είναι εμφανής. Πάνω σε κάθε χέρι και πόδι διαμορφώνεται ένα σύστημα αντιστοιχίας που ονομάζεται Βασικό Σύστημα Αντιστοιχίας.
Στον Αντίχειρα αντιστοιχεί το κεφάλι και ο αυχένας (απ την πίσω πλευρά) και κεφάλι – πρόσωπο και λαιμός (απ’ την μπροστά μεριά).
Στον δείκτη και το μικρό, αντιστοιχούν τα δυο μας χέρια.
Στον μέσο και παράμεσο τα δύο μας πόδια.
Στην παλάμη μας αντιστοιχεί η κοιλιακή χώρα και στην πίσω μεριά της παλάμης, η πλάτη μας με την σπονδυλική στήλη.
Σύστημα Αντιστοιχίας Έντομο.
Ένα άλλο σύστημα αντιστοιχίας είναι το Σύστημα Αντιστοιχίας Έντομο. Σε όλα τα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών μπορούμε να δούμε όλο μας το σώμα. ¨όπως στο βασικό σύστημα , έτσι και σε αυτό , όταν νοσήσει ένα μέρος του σώματος δημιουργείται ευαίσθητο σημείο. Η επίδραση πάνω σε αυτό το σημείο έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Επάνω στην πρώτη φάλαγγα των δακτύλων αντιστοιχεί το κεφάλι και αυχένας.
Στη δεύτερη φάλαγγα αντιστοιχεί ο θώρακας και στην Τρίτη φάλαγγα αντιστοιχεί η κοιλιακή χώρα. Στην πίσω πλευρά του δακτύλου κατά μήκος από τη βάση του δακτύλου έως την άρθρωση της πρώτης φάλαγγας βρίσουμε την σπονδυλική στήλη.
Τα άνω άκρα αντιστοιχούν σε διπλωμένη κατάσταση δεξιά και αριστερά της μεσαίας Φάλαγγας και τα πόδια, πάλι σε διπλωμένη κατάσταση, τα βρίσκουμε στην Τρίτη φάλαγγα.
Όπως και στα έντομα, που αποτελούνται από κεφάλι – Θώρακα – Κοιλιά και δεξιά και αριστερά εκτείνονται τα άκρα τους. Έτσι και στο ανθρώπινο δάκτυλο , με την ίδια ακριβώς “ μορφή” βλέπουμε το ανθρώπινο σώμα.
Η Αντιστοιχία είναι τόσο ακριβής που μπορούμε να βρούμε, με ακρίβεια χιλιοστού, όλο μας το σώμα και στο Βασικό Σύστημα Αντιστοιχίας αλλά και το Σύστημα Έντομο.
Η ομοιότητα του άκρου του χεριού και του ποδιού με το ανθρώπινο σώμα επέτρεψαν στον καθηγητή ParkJoeWoo να κατανοήσει το γεγονός ότι τα άλλα μέρη του σώματος, ακόμη και τα εσωτερικά όργανα, έχουν δικά τους συστήματα αντιστοιχίας και τον οδήγησαν στην ανακάλυψη του «Homo συστήματος» . Το σύστημα αυτό ενώνει όλα τα συστήματα αντιστοιχίας που βρίσκονται στο σώμα και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με όλο τον οργανισμό.
Νίκος Σαββανή
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα