Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Πείτε αντίο στην είσφρυση τριχών

Μη χρησιμοποιείτε το τσιμπιδάκι για να απομακρύνετε τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα επειδή, αν δεν το κάνετε σωστά, μπορεί να προκληθεί μόλυνση.

Πείτε αντίο στην είσφρυση τριχών

Πολλοί από εμάς θα δίναμε τα πάντα για να σταματήσουμε τις τρίχες από το να ξαναμεγαλώσουν και για να έχουμε δέρμα με όμορφη όψη. Όμως, για να αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες τρίχες θα πρέπει να ακολουθήσετε μια σωστή τεχνική αποτρίχωσης.
Το πρόβλημα με την πλειοψηφία των τεχνικών αποτρίχωσης είναι ότι μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ενοχλητική είσφρυση τριχών, που είναι αντιαισθητική, ακόμα και οδυνηρή.
Για να φτάσει η ρίζα της τρίχας στην επιφάνεια, πρέπει να διαπεράσει το λεπτό στρώμα δέρματος που την καλύπτει. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, είτε επειδή η τρίχα είναι υπερβολικά λεπτή είτε επειδή το δέρμα είναι υπερβολικά χοντρό.
Όταν η τρίχα δεν μπορεί να φτάσει στην επιφάνεια, συνεχίζει να μεγαλώνει κάτω από το δέρμα ακολουθώντας μια κατεύθυνση ανάπτυξης αντίθετη από τη φυσιολογική. Σε αυτό το στάδιο, οι περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιούμε ότι η τρίχα μεγαλώνει προς τα μέσα.
Η απομάκρυνση των τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα δεν είναι εύκολη, ενώ αν δεν γίνει σωστά προκαλείται πόνος. Θα μοιραστούμε λοιπόν μαζί σας μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να πείτε αντίο σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.

Επιλογή της σωστής τεχνικής αποτρίχωσης

Το κερί και άλλες τεχνικές αποτρίχωσης που περιλαμβάνουν το τράβηγμα των τριχών συνδέονται με διάφορα δερματολογικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της είσφρυσης τριχών.
Ενώ πρόκειται πράγματι για γρήγορες και αποτελεσματικές τεχνικές απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, είναι καλύτερα να βρείτε μια εναλλακτική μέθοδο όταν η είσφρυση τριχών αρχίζει να γίνεται πρόβλημα.
Αν έχετε την τάση να υποφέρετε από αυτό το πρόβλημα, επιλέξτε μεθόδους αποτρίχωσης όπως το ξύρισμα ή οι αποτριχωτικές κρέμες. Οι μέθοδοι αυτές είναι λιγότερο σκληρές με το δέρμα και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης είσφρυσης τριχών.
apotrihosi

Τακτική απολέπιση

Ένα από τα κλειδιά για την αποφυγή και την καταπολέμηση της είσφρυσης τριχών είναι η τακτική απολέπιση του δέρματος για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται και μπλοκάρουν τη ρίζα της τρίχας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εμπορικό προϊόν απολέπισης που περιλαμβάνει φυσικά συστατικά ή ένα γάντι από τρίχες αλόγου.
Ιδανικά θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη συγκεκριμένη περιποίηση δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να αποτρέψετε την είσφρυση τριχών.
Καθημερινή ενυδάτωση
Ενυδατώνοντας καθημερινά το δέρμα σας δεν το αφήνετε να ξεραθεί και προλαμβάνετε τα συνηθισμένα δερματικά προβλήματα.
Αν το δέρμα σας είναι ξηρό και σκληρό, έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε είσφρυση τριχών, καθώς οι τρίχες δεν μπορούν να διαπεράσουν το σκληρό στρώμα του δέρματος και να βγουν στην επιφάνεια.
simasia-tis-enydatosis

Ζεστό νερό

Αυτό το κόλπο είναι θαυμάσιο πριν κάνετε αποτρίχωση, καθώς το ζεστό νερό υγραίνει το δέρμα και ανοίγει τους πόρους για αποτελεσματικότερη αφαίρεση των τριχών.
Αν η τρίχα μεγαλώνει ήδη κάτω από το δέρμα, μπορείτε να εφαρμόσετε επιθέματα με ζεστό νερό για να μαλακώσει το δέρμα και να βοηθήσετε την τρίχα να φτάσει στην επιφάνεια.

Τηγανητό κρεμμύδι

Αν η τρίχα μεγαλώνει ήδη προς τα μέσα και ανησυχείτε για το εξόγκωμα που θα σχηματιστεί στο δέρμα, τηγανίστε λίγο κρεμμύδι και εφαρμόστε λίγη θερμότητα στην πάσχουσα περιοχή.
Αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε με αυτή την αντιμετώπιση είναι το σπάσιμο του εξογκώματος με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της τρίχας.
kremmydia

Αποφύγετε το τσιμπιδάκι

Όταν η τρίχα δεν μπορεί να φτάσει στην επιφάνεια, μπαίνετε στον πειρασμό να προσπαθήσετε να την τραβήξετε. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο αν δεν γίνει σωστά, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση ή σε άλλα προβλήματα που θα αφήσουν αργότερα ουλές.
Αν για κάποιο λόγο χρησιμοποιήσατε τσιμπιδάκι και ανησυχείτε ότι θα υπάρξει μόλυνση, χρησιμοποιήσετε γλυκολικό οξύ για να απολυμάνετε και να επουλώσετε τον πόρο. Αν εμφανιστεί μόλυνση, δείτε ένα δερματολόγο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Χρησιμοποιήστε φάρμακα κατά της ακμής

Γενικά η είσφρυση τριχών μοιάζει με την ακμή, ειδικά όταν υπάρχει πύον. Μια άλλη μέθοδος αντιμετώπισής της είναι η χρήση φαρμάκων κατά της ακμής, όπως το υπεροξείδιο του βενζολίου ή το σαλικυλικό οξύ.
Αυτοί οι τρόποι αντιμετώπισης, μαζί με μια καλή απολέπιση, αρκούν για την εξάλειψη του προβλήματος, καθώς μειώνουν τη φλεγμονή δίνοντας στην τρίχα περισσότερο χώρο ώστε να φτάσει στην επιφάνεια χωρίς εμπόδια.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα