Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Φυσική περιποίηση σώματος – 4 Σπιτικές συνταγές

φυσική περιποίηση σώματος

Κάθε γυναίκα ενδιαφέρεται να έχει ένα ωραίο σώμα και ένα φρέσκο, καθαρό και βελούδινο δέρμα. Γι’ αυτό και πρέπει να προσπαθεί να το φροντίζει και να το περιποιείται με τους κατάλληλους τρόπους και τα σωστά προϊόντα.
Για να μπορέσεις να φροντίσεις το σώμα και το δέρμα σου και να το περιποιείσαι καταλλήλως δεν είναι απαραίτητο να επισκέπτεσαι ειδικούς χώρους ή να ξοδεύεις πολλά χρήματα για ακριβά προϊόντα που πολλές φορές δε γνωρίζεις και την ακριβή σύστασή τους.
Εναλλακτικά, μπορείς να έχεις μια φυσική περιποίηση σώματος και να παρέχεις την απαραίτητη φροντίδα στο δέρμα σου χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα και παρασκευάζοντας σπιτικές συνταγές χωρίς πολύ κόπο.
Ακολουθούν οι λεπτομέρειες για τη φυσική περιποίηση σώματος και οι συνταγές για να φτιάξεις μόνη σου τα αντίστοιχα προϊόντα.
4 Σπιτικές συνταγές για φυσική περιποίηση σώματος

1.Πώς θα φτιάξουμε σπιτική κρέμα σώματος για αφυδατωμένα δέρματα
Η πρώτη συνταγή μας για τη φυσική περιποίηση σώματος παρέχει τις οδηγίες για μια χειροποίητη κρέμα σώματος που βοηθάει κυρίως όσες ταλαιπωρούνται με ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα στο σώμα τους.
Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε:
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-1 κουταλιά του γλυκού μέλι
-1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
-μερικές σταγόνες από χυμό λεμονιού(φυσικό)
Πώς θα εκτελέσουμε τη συνταγή μας και πώς θα την εφαρμόσουμε:
Μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Θα πάρουμε έπειτα μικρή ποσότητα με το χέρι μας και με κυκλικές κινήσεις θα το απλώσουμε στο δέρμα μας ειδικά στις περιοχές που είναι πιο ξηρές όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και οι φτέρνες μας. Θα αφήσουμε την κρέμα να μείνει στο δέρμα και να δράσει για περίπου ένα τέταρτο και έπειτα θα ξεβγάλουμε με νερό.
2.Πώς θα φτιάξουμε σπιτική χαλάουα
Συνεχίζοντας με τις συνταγές για μια φυσική περιποίηση σώματος, δε γίνεται να μην ασχοληθούμε με την αποτρίχωση που θα μας εξασφαλίσει ένα λείο και βελούδινο δέρμα. Θα δώσουμε μια συνταγή με αγνά υλικά που σέβεται την επιδερμίδα και εξασφαλίζει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούν για τη σπιτική χαλάουα:
-2 κουταλάκια του γλυκού χυμό από λεμόνι
-1 με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό
-μισή κουταλιά της σούπας μέλι
-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-1 με 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
Επίσης, θα χρειαστούν για την εφαρμογή ξύλινες σπάτουλες και ταινίες αποτρίχωσης (μπορείς να τις προμηθευτείς από φαρμακείο ή κατάστημα καλλυντικών).
Πώς θα εκτελέσουμε τη συνταγή και πώς θα την εφαρμόσουμε:
Σε ένα μπεν μαρί θα βάλουμε τη ζάχαρη να τη ζεστάνουμε έως ότου πάρει τη μορφή καραμέλας. Σιγά σιγά θα συμπληρώσουμε το μέλι, το λεμόνι και το νερό πάντα ανακατεύοντας το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Αφού τελειώσουμε θα βάλουμε το μίγμα μέσα σε ένα βάζο καθαρό και αφού κρυώσει θα προσθέσουμε και τις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο.
Για να χρησιμοποιήσουμε και να εφαρμόσουμε τη σπιτική μας χαλάουα που ετοιμάσαμε μόνες μας, θα χρησιμοποιήσουμε μια ξύλινη σπάτουλα για να πάρουμε μικρή ποσότητα από το μίγμα που φτιάξαμε και θα απλώσουμε πάνω στο δέρμα μας στο σημείο που επιθυμούμε ένα μικρό στρώμα που θα ακολουθεί τη φορά της τρίχας.
Το αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου και κολλάμε πάνω μια ταινία αποτρίχωσης καλά καλά. Στη συνέχεια την τραβάμε με απότομη κίνηση αντίθετα από τη φορά της τρίχας.
3.Πώς θα κάνουμε σπιτικό πίλινγκ
Η ακόλουθη συνταγή για φυσική περιποίηση σώματος αφορά στη διαδικασία της απολέπισης που είναι απαραίτητη για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να ανανεώνονται. Η συνταγή που θα δώσουμε είναι κατάλληλη για ξηρές επιδερμίδες και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα μας αναζωογονώντας το σώμα.
Τι θα χρειαστούμε:
-μισό φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλέλαιο
-μισό φλιτζάνι του τσαγιού αλάτι
-μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
Πώς θα φτιάξουμε τη συνταγή και πώς θα την εφαρμόσουμε:
Μέσα σε ένα μπολ ή άλλο σκεύος θα προσθέσουμε τα υλικά και θα τα αναμίξουμε καλά. Θα πάρουμε λίγη ποσότητα στην παλάμη μας από το μίγμα και θα τρίψουμε με κυκλικές κινήσεις την επιδερμίδα στο σώμα μας. Αφού ολοκληρώσουμε, θα ξεβγάλουμε το δέρμα με λίγο νερό.
4.Πώς θα φτιάξουμε σπιτική κρέμα νυκτός κατά της κυτταρίτιδας
Η τέταρτη και τελευταία σπιτική συνταγή για τη φυσική περιποίηση σώματος που θα δώσουμε, είναι για μία κρέμα νύκτας που θα έχει μαγικά αποτελέσματα αν εφαρμόζεται περίπου τρεις φορές εβδομαδιαίως. Ο λόγος που προτείνεται να εφαρμόζεται βράδυ είναι για να ενεργήσουν καλύτερα τα συστατικά της κρέμας στη διάρκειας της νύχτας.
Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε:
-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
-μια χούφτα χοντρό αλάτι
-1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο


    Πώς θα παρασκευάσουμε τη συνταγή μας και πώς θα την εφαρμόσουμε:
    Τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Απλώνουμε κάποια ποσότητα πάνω στις περιοχές που υποφέρουν από κυτταρίτιδα (μηροί, γλουτοί, κλπ) αφού πρώτα τις έχουμε νοτίσει λίγο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Κάνουμε μασάζ με μαλάξεις ακολουθώντας γρήγορο ρυθμό. Τέλος, ξεπλένουμε με λίγο χλιαρό νερό.
    Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα