Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ο Κατωβλέπας...Στο βαρύ κεφάλι του υπάρχουν 2 ιοβόλα μάτια


(τής Αρετής Μαρκέλλου)
Ο Θανατηφόρος Κατωβλέπας ζεί στην Αιθιοπία, κοντά στα νερά από όπου πηγάζει ο ποταμός Νείλος. Εξαιτίας τού μεγάλου βάρους τού κεφαλιού του, το τέρας είναι πάντοτε σκυφτό, βλέποντας προς τα κάτω, όπως δηλώνει και το όνομά του.
Ο Κατωβλέπας είναι τετράποδος μετρίου μεγέθους, με πλούσια μακριά χαίτη που καλύπτει τα μάτια του. Κάποιοι τον παρομοιάζουν με ταύρο κι άλλοι με αγριογούρουνο, που έχει στριφτή ουρά, διχαλωτές οπλές και φολιδωτό σώμα. Αυτό το τέρας είναι τόσο νωχελικό, που θα νόμιζε κανείς ότι είναι εντελώς άκακο. ¨ομως αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια, γιατί οποιοδήποτε πλάδσμα κοιτάξουν τα φαρμακερά του μάτια πέφτει νεκρό επιτόπου.
Ρωμαίοι στρατιώτες συνάντησαν κάποτε έναν Κατωβλέπα την ώρα που βοσκούσε. Νομίζοντας πως πρόκειται για ήρεμο ζώο, που θα μπορούσαν να πιάσουν για φαγητό, το πλησίασαν με γυμνά σπαθιά. Όταν το τέρας τούς αντιλήφθηκε, σήκωσε το κεφάλι του, η χαίτη του στάθηκε όρθια και το βλέμμα του τούς σκότωσε ακαριαία. Ο Διοικητής τους, που έμαθε για το συμβάν, έστειλε περισσότερους άνδρες για να σφάξουν το τέρας,αλλά....κανείς τους δε γύρισε! Οι κάτοικοι τής περιοχής, τότε, ενημέρωσαν τον Διοικητή για την ιδιότητα τού τέρατος, ο οποίος διέταξε τούς άνδρες του να του στήσουν παγίδα, αποφεύγοντας οπωσδήποτε τη ματιά του.

Έτσι, τελικά, θανατώθηκε ο Κατωβλέπας και μεταφέρθηκε από τους στρατιώτες στον Αυτοκράτορα τής Ρώμης, ο οποίος κρέμασε το τομάρι του σ΄έναν από τους Ναούς τής Πόλης.
Λένε ότι η ανάσα τού Κατωβλέπα είναι πολύ βλαβερή, εξαιτίας των δηλητηριωδών φυτών με τα οποία τρέφεται. Όταν φοβάται αναδιπλώνει τα χείλη του, ανοίγει το στόμα του διάπλατα και βγάζει μολυσμένο αέρα, που δηλητηριάζει εξίσου πουλιά, ζώα και ανθρώποιυς. Οι συνέπειες είναι απώλεια όρασης και φωνής, και σπασμοί που καταλήγουν σε θάνατο.
Συχνά ο Κατωβλέπας συγχέεται με τη Γοργόνα και το Βασιλίσκο. Άλλοι πάλι ταυτίζουν τον Κατωβλέπα με το αφρικανικό γκνού. Καλό πάντως είναι αν....ποτέ συναντήσετε έναν να τον αποφύγετε!!!




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα