Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ Ν.Υ.


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Σάλος έχει ξεσπάσει με τα κατορθώματα του 68χρονου Έλληνα παπά, εφημέριου στον ιερό ναό Αγ. Δημητρίου Ν. Υόρκης και της 45χρονης Περουβιανής φίλης του. Κι όμως, πρόκειται για ένα απλό πταίσμα σε σχέση με ανδραγαθίες άλλων μεγαλόσχημων της Εκκλησίας.

Όπως για παράδειγμα, το ερωτικό σκάνδαλο του μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Στυλιανού Κορνάρου, το οποίο ξέσπασε το 1979 και απασχόλησε την κοινή γνώμη επί τουλάχιστον ένα χρόνο. Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν η εφημερίδα Απογευματινή δημοσίευσε πρωτοσέλιδη φωτογραφία του ιεράρχη με γυμνή γυναίκα σε θέση ιππαστί.
Την ίδια φωτογραφία παρέλαβε στο γραφείο του και ο τότε υπουργός Παιδείας Γ. Βαρβιτσιώτης, μαζί με μία κασέτα μίας ώρας με ηχογραφημένο τηλεφωνικό σεξ. Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ έθεσε αμέσως σε αργία τον δεσπότη και ανέθεσε στον μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο να διεξάγει τις ανακρίσεις.
«Αι πληροφορίαι που συνέλλεξα από την ανάκρισιν, είναι αρκεταί διά να αποπέσουν οι ολιγοστές εναπομείνασες τρίχες της κεφαλής μου», ήταν το σχόλιο του εκκλησιαστικού ανακριτή μόλις ολοκλήρωσε το έργο του.

Η ανάκριση απέδειξε ότι σύζυγος της ιππαστί γυναίκας ήταν ο προσωπικός οδηγός του μητροπολίτη. Ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης που ερεύνησε την υπόθεση για την Απογευματινή και έγραψε βιβλίο με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης», αποκάλυψε ότι ο "άτακτος" Μητροπολίτης «...δεν άφηνε γάτα θηλυκιά» ασκώντας εξουσία στις γυναίκες, αφ ενός βάσει της θέσης του στην θρησκευτική ιεραρχία και αφ ετέρου μέσω υποσχέσεων διορισμών στο Δημόσιο. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος παρουσίασε επί μήνες εμπορικά πετυχημένο θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης» (1980) και στη συνέχεια γύρισε κινηματογραφική ταινία με τον ίδιο τίτλο.
Σε συνεντεύξεις τους, ο Γεράσιμος Γ., νεωκόρος τότε στον Άγιο Δημήτριο Άρτας και ο Κώστας Φ., εκκλησιαστικός σύμβουλος ανέφεραν ότι «υπήρχε ερωτικό κύκλωμα Πρέβεζας - Αρτας με ιερείς και μητροπολίτες». Αρχικά χρησιμοποιούνταν γυναίκες από νυχτερινά μπαρ και αργότερα άλλες, οι οποίες μεταφέρονταν από τον Γεράσιμο Γ. με ταξί στην Πρέβεζα. Για τις δεξιώσεις και τα συμπόσια αυτά, κτίστηκε η μονή Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά, που φιλοξενούσε τις εκδηλώσεις αυτές.
Ο Κώστας Φ. δήλωσε επιπλέον ότι «ο Στυλιανός γινόταν αποδέκτης αιτήσεων διορισμού γυναικών στο Δημόσιο ή στις Τράπεζες, και η επιθυμία των γυναικών ικανοποιείτο τάχιστα, εφόσον... παρείχοντο οι δέουσες αφροδισιακές υπηρεσίες. Επίσης μια άλλη υπηρεσία για την οποία αμειβόταν ομοίως ο Στυλιανός ήταν η γραφειοκρατική διευκόλυνση εργατριών για μετανάστευση στη Γερμανία».
Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογήθηκε στην Ιερά Σύνοδο, όπου απείλησε ότι «...αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου», τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη.
Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος τελικά δεν αποσχηματίστηκε, έχασε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα