Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Με χώρισε και τον θέλω πίσω

τον θέλω πίσω

Πολύ συχνά οι γυναίκες φτάνουν στον χωρισμό και είτε το έχουν προκαλέσει είτε όχι αποφασίζουν πως τελικά τον θέλουν πίσω. Γιατί αντιδρούμε κάποιες φορές με αυτόν τον τρόπο; Χρησιμοποιούμε την έκφραση πως όταν χάνεις κάτι καταλαβαίνεις την αξία του! Αυτό και βέβαια κρύβει μία δόση αλήθειας αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να μπερδευτούμε μέσα στα ίδια μας τα συναισθήματα. Ο εγωισμός είναι ικανός να μας οδηγήσει σε τελείως λάθος συμπεράσματα για το τι θέλουμε πραγματικά και τι όχι. Πολύ εύκολα υψώνεται μπροστά μας και ειδικά αν κάποιος μας χωρίσει και αποφασίζουμε πως τον θέλουμε πίσω χωρίς δεύτερη σκέψη. Επίσης η εμμονή μας με ένα πρόσωπο μπορεί να φέρει τα ίδια αποτελέσματα.
Συνηθίζουμε ακόμα και αυτά που δεν μας αρέσουν και τα δεχόμαστε έτσι απλά. Νιώθουμε μία εξάρτηση κατά την οποία δεν μπορούμε με τίποτα να δεχτούμε ή και να φανταστούμε ακόμα ένα χωρισμό, οπότε το να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα στο μυαλό μας, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μοιάζει ακατόρθωτο! Μερικές φορές ακόμα θυματοποιούμε τον εαυτό μας και γινόμαστε αρκετά ευάλωτες μπροστά σε έναν χωρισμό. Το μόνο που πιστεύουμε πως νιώθουμε είναι αγάπη αλλά ουσιαστικά είναι τόσο μπερδεμένα τα συναισθήματά μας που μοιάζει απίθανο να τα διαχειριστούμε. Πώς μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε έναν χωρισμό με αξιοπρέπεια και πώς μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε αν όντως τον θέλουμε πίσω ή όχι;

Με χώρισε και τον θέλω πίσω – Πώς να το αντιμετωπίσεις σωστά!
1)Ο χρόνος θα δείξει!
Μπορεί να ακούγεται πολύ γραφικό αλλά η αλήθεια είναι πως ο χρόνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις. Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της επανασύνδεσης αλλά και της «επαναδιάλυσης» σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όποιος και να έχει προκαλέσει τον χωρισμό, το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δυο χρειάζονται χρόνο για να ξεκαθαρίσουν στο μυαλό τους τι χρειάζονται και τι όχι. Η συναισθηματική όμως φόρτιση των πρώτων ημερών δεν βοηθάει καθόλου να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Ειδικότερα όταν έχουμε συνηθίσει αυτόν τον άνθρωπο να περιστρέφεται γύρω μας, ακόμα και απλά η παρουσία του έχει γίνει εσωτερική μας ανάγκη. Ο χρόνος που θα αφιερώσουμε στον εαυτό μας και μόνο θα μας κάνει να καταλάβουμε καλύτερα τι ρόλο έπαιξε στην ζωή μας. Συνηθίζεται να λέμε “με χώρισε και τον θέλω πίσω” χωρίς πρώτα να έχουμε ζυγίσει τις καταστάσεις, χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας τα αρνητικά και τα θετικά μιας τέτοιας καταστάσεις. Λειτουργούμε παρορμητικά και εστιάζουμε μόνο στην επανασύνδεση που βλέπουμε και ως την μόνη λύση για να είμαστε καλά. Είμαστε σίγουρες όμως πως κάτι τέτοιο έχει άμεση σχέση με την πραγματικότητα;
2)Μην τρέχεις πίσω του
Πιστεύουμε πως μετά από έναν χωρισμό το να πολιορκούμε τον άλλον με κάθε τρόπο θα τον κάνουμε να καταλάβει και να επιστρέψει γρήγορα σε εμάς. Έτσι φτάνουμε, στην ουσία, να παρακαλάμε και να θυματοποιούμε τον εαυτό μας κάτι που συνήθως προκαλεί απλά τον οίκτο. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν επιθυμούμε αλλά συχνά δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Όσα χρόνια και αν περάσουν όμως αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι πως όταν ένας άντρας φεύγει αλλά συνεχίζουμε να βρισκόμαστε γύρω του, νιώθει τόσο σίγουρος για τα συναισθήματά μας που του δημιουργείται το αίσθημα της «κατοχής». Δηλαδή, έχει απεριόριστο χρόνο να κάνει ότι θέλει και να σκεφτεί ότι θέλει αφού εμείς είμαστε εκεί και περιμένουμε. Αυτή η σιγουριά που του προκαλούμε ασυναίσθητα μειώνει το ενδιαφέρον του και δεν σκέφτεται καθόλου πως με αυτόν τον χωρισμό μπορεί να μας έχει χάσει για πάντα. Πιστεύει πως έτσι κι αλλιώς ανήκουμε σε αυτόν και όλα είναι στο χέρι του.
3)Ξεχώρισε την «αγάπη» από τον «εγωισμό»
Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί ανώδυνα ότι κάποιος τον παράτησε! Ο εγωισμός σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει πολύ έντονη την παρουσία του έτσι ώστε να θολώνει την κρίση μας. Η γνωστή ατάκα «με χώρισε και τον θέλω πίσω» δεν είναι καθόλου δύσκολο να κρύβει έναν εγωισμό τον οποίο και μπερδεύουμε με τον όρο αγάπη. Μήπως απλά χρειάζεσαι μία επιβεβαίωση βιώνοντας την επιστροφή του; Είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο της διάκρισης ποιος χώρισε ποιον, δηλαδή ποιος φεύγει πρώτος από μία σχέση. Εκεί όμως που πρέπει να επικεντρωθούμε για να καταλάβουμε τι υπερέχει η αγάπη ή ο εγωισμός, είναι να δούμε «ποιος ξεχνάει τελευταίος»! ο εγωισμός σας μπορεί να σας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα τα οποία δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε. Η αγάπη δίνει στον καθένα το δικαίωμα της επιλογής είτε μας αρέσει είτε όχι, ο εγωισμός όμως εγκλωβίζει και καταπιέζει.
4)Επανασύνδεση άνευ όρων
Πολλές γυναίκες στην ιδέα μιας επανασύνδεσης αγνοούν το τι μπορούν να αντέξουν και τι όχι. Μπορούν να δεχτούν τα πάντα αρκεί και μόνο ο πρώην σύντροφός τους να επιστρέψει. Καταπιέζουν όλες τις ανάγκες τους αρκεί να πετύχουν μία επανασύνδεση. Ποτέ όμως δεν σκέφτονται πως για να αγαπήσεις πραγματικά κάποιον πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Το θέμα δεν είναι πώς να τον γυρίσετε πίσω αλλά τι ήταν αυτό που σας χώρισε! Πρέπει πρώτα να αντιληφθείτε και να γνωρίσετε τον εαυτό σας και φυσικά μπορεί και να γυρίσει αλλά πρέπει να γίνει σωστά γιατί διαφορετικά σε λίγο καιρό αυτό που πάλι θα σκέφτεστε πως “με χώρισε αλλά τον θέλω πίσω”. Αν καταλάβετε και δείτε καθαρά τους λόγους τότε μόνο θα είστε σε θέση να προσπαθήσετε πραγματικά να γυρίσει πίσω. Ίσως πάλι να καταλάβετε πως αυτός ο χωρισμός ήταν κάτι αναπόφευκτο και αργά ή γρήγορα θα έπρεπε ο καθένας να πάρει τον δρόμο του.
5)Μήπως προκάλεσες τον χωρισμό;
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μία γυναίκα προκαλεί έναν χωρισμό τον οποίο όμως τελικά δεν μπορεί να διαχειριστεί. Πολλές φορές η στάση μας είναι αυτή που αναγκάζει, κατά κάποιον τρόπο, τον άλλον να φύγει. Μπορεί αρχικά να του ρίξουμε όλο το βάρος αλλά αυτό γίνεται γιατί δεν μπορούμε να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μερικές φορές ο τρόπος μας απομακρύνει τους άλλους από κοντά μας. Αν έχουμε λοιπόν συμβάλλει σε αυτόν τον χωρισμό αρκετά καλό θα ήταν να ανοίξουμε την καρδιά μας στον άλλον και να παραδεχτούμε την λάθος στάση μας. Δεν είναι σίγουρο πως θα επιστρέψει αλλά θα έχουμε κάνει μία κίνηση που δείχνει πως ωριμάσαμε. Άλλωστε δεν φταίει πάντα αυτός που φεύγει, το θέμα είναι να έχουμε τα κότσια να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να μιλάμε ανοιχτά γι’ αυτά!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα