Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Το ταξίδι για την ευτυχία ξεκινά... από την αποτυχία!


Από: Φύσσα Ν. Ελένη, Ψυχολόγος, Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Κρήτης, Ψυχοθεραπεία παιδιού, εφήβου κι ενήλικα.
Αποδέξου την αλήθεια-Αποδέξου την πραγματικότητα
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θα σου πουν ότι το να μη δίνεις σημασία σε αυτό που συμβαίνει τώρα, όταν αυτό είναι αρνητικό, θα σε κάνει να νιώθεις θετικά συναισθήματα και να έχεις ένα θετικό αποτέλεσμα στη ζωή σου. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Ο μόνος τρόπος για να μπεις στο δρόμο για το ταξίδι της ευτυχίας είναι να αποδεχτείς και να αγκαλιάσεις πρώτα απ' όλα την όποια κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι κι όχι να παραμυθιάζεσαι πως όλα είναι καλά. Αγκάλιασε τη δυσκολία, αγκάλιασε κι αποδέξου την αποτυχία.

   Το να υποκρινόμαστε πως οι αποτυχίες μας δεν υπάρχουν είναι ο σίγουρος δρόμος για να μην μπορέσουμε να μάθουμε ποτέ και τίποτα, ο σίγουρος δρόμος για να μη μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αυτός είναι ο λόγος που θα χρειαστεί να αγκαλιάσεις τις αποτυχίες σου. Άφησε τες, δηλαδή, να σε διδάξουν. Αν τις αφήσεις να σου «μιλήσουν» θα ανακαλύψεις με ποιο τρόπο να αποφεύγεις τα ίδια και τα ίδια λάθη, τις ίδιες και τις ίδιες δυσκολίες. Πολύ συχνά παρατηρούμε να κάνουμε τα ίδια λάθη, να παίρνουμε τις ίδιες λανθασμένες αποφάσεις και να συναντάμε τα ίδια και τα ίδια εμπόδια.

  • Ας κοιτάξουμε κατάματα τις αποτυχίες μας κι ας διδαχτούμε από αυτές.
  • Ας αποφασίσουμε να σπάσουμε τον κύκλο των επαναλαμβανόμενων λανθασμένων επιλογών.
  • Ήρθε η ώρα να πάψουμε να αντιστεκόμαστε στα η όσα η ζωή θέλει να μας μάθει.
  • Αφέσου στα μαθήματα της ζωής. Είναι θαυμάσιες ευκαιρίες να αναπτυχθείς.
  • Δεν είσαι τέλειος ή τέλεια! Γι' αυτό πάψε να κατηγορείς τον εαυτό σου για τις αποτυχίες σου.
Αποτυχημένος είναι αυτός που δε μαθαίνει τίποτα από τις αποτυχίες του, με αποτέλεσμα να τις επαναλαμβάνει. Επιτυχημένος είναι αυτός που μετά από κάθε αποτυχία, δεν τα παράτησε, ξανασηκώθηκε κι αυτή τη φορά έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, έδωσε τον πιο Υψηλό του εαυτό.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα