Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ο Φόβος Να Δείξεις Αδυναμία

Lotos2

Πολλές φορές θεωρείς μειονέκτημα να αφήσεις τους άλλους να δουν τις αδυναμίες σου; Πιστεύεις ότι αν τις δουν, θα καταστραφεί η εικόνα που έχουν για σένα και δε θα τους αρέσεις πια. Μπορεί να φοβάσαι ότι οι άλλοι θα απομακρυνθούν από κοντά σου. Έτσι, εκπαιδεύεις τον εαυτό σου στο ρόλο του δυνατού και μπορεί να φτάνεις στο σημείο να αρνείσαι ακόμα και την καλοπροαίρετη βοήθειά τους.
Λειτουργώντας με αυτό τον τρόπο, καταναλώνεις πολλή ενέργεια για να συντηρείς την εικόνα του ανθρώπου που μπορεί να τα καταφέρνει πάντα και σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Όταν αποδεχτείς όμως ότι είσαι αδύναμος, όταν αποδεχτείς ότι έχεις ανάγκες, θα νιώσεις ανάλαφρος, ανθρώπινος, αληθινός και δυνατός. Μια εσωτερική δύναμη θα ξεχειλίσει από μέσα σου.
Γιατί ένας άνθρωπος που μπορεί να κλάψει, που έχει τη δύναμη να δείξει τον πόνο του, που έχει τη δύναμη να εκτεθεί, τιμά την ανθρώπινη φύση του και μπορεί να εκδηλώσει αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι ένα λουλούδι που ανθίζει σε καταστάσεις αδυναμίας και μέσα σε τρυφερές και ευαίσθητες καρδιές.

πηγή: Χρύσα Ευαγγέλου, από το βιβλίο “ΕΝΟΡΑΣΙΣ”, εκδόσεις Οσελότος
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα