Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Επικίνδυνες οι τσίχλες & η ξυλιτόλη για τα σκυλιά

Η ξυλιτόλη είναι γλυκαντικό και οι σκύλοι θέλουν πολύ να την φάνε. Είναι όμως κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταναλώσουν αφού μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο.
chewing gum www
Η ξυλιτόλη θεωρείται φυσικό γλυκαντικό και χρησιμοποιείται σε τσίχλες, οδοντόκρεμες, οδοντικά νήματα και βιταμίνες ενώ η 100% ξυλιτόλη χρησιμοποιείται και στη μαγειρική αντί της ζάχαρης. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλής για τα σκυλιά μας.
Η ξυλιτόλη είναι ασφαλής για τους ανθρώπους αλλά εξαιρετικά τοξική για τα σκυλιά. Ακόμα και μικρή ποσότητα μπορεί να επιφέρει υπογλυκαιμία, κρίσεις και ζημιά στο συκώτι, ακόμα και θάνατο.

Πρόσφατα, ένας σκύλος στο Ντένβερ των ΗΠΑ  έφαγε ένα ολόκληρο πακέτο τσίχλες, όσο η οικογένειά του έλειπε από το σπίτι, και δυστυχώς πέθανε.
Αν ο σκύλος σας φάει κατά λάθος τσίχλες ή κάτι άλλο με ξυλιτόλη πρέπει να του προκληθεί άμεσα εμετός για να την αποβάλλει από το σώμα του. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως 15 έως 30 λεπτά μετά την κατανάλωση:
  • αδυναμία
  • δυσκολία στο περπάτημα ή στο να σταθεί όρθιος
  • λήθαργος
  • εμετός
  • τρέμουλα
  • κρίσεις
  • κώμα
Σε περίπτωση που δείτε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, πρέπει να καλέσετε άμεσα τον κτηνίατρο.

Οι γάτες κινδυνεύουν;

Όχι. Δεν έχει αναφερθεί περίπτωση σοβαρής δηλητηρίασης γάτας. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κέντρο Δηλητηριάσεων Ζώων (Animal Poison Control), αν μια γάτα καταναλώσει ξυλιτόλη (εξαιρετικά σπάνιο γεγονός, αφού δεν τους αρέσουν τα γλυκά), δεν θα πάθει υπογλυκαιμία ούτε ηπατική ανεπάρκεια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα