Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Νιώθω μόνη μετά τον χωρισμό: Πώς να νικήσεις τη θλίψη

»Νιώθω μόνη μετά τον χωρισμό»: Πώς να νικήσεις τη θλίψη Ο χωρισμός αποτελεί απώλεια και χρειάζεται χρόνος μέχρι να ξαναβρεί κάποιος τις ισορροπίες του. Ακολουθούν συμβουλές που βοηθούν να ξεπεράσετε πιο ανώδυνα την περίοδο της θλίψης.lonely
Ακόμα κι αν είχες συνειδητοποιήσει πως η σχέση σου δεν πήγαινε καλά, το σίγουρο είναι πως η απόφαση του χωρισμού πληγώνει και αλλάζει τη ζωή σου. Ειδικά όταν η απόφαση παίρνεται από τον σύντροφό σου, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, κυρίως γιατί δεν έχεις το χρόνο να επεξεργαστείς την κατάσταση, αλλά ουσιαστικά βρίσκεσαι προ τετελεσμένου γεγονότος. Εκτός αυτού, σταδιακά αρχίζεις να νιώθεις μοναξιά, η οποία επιδεινώνεται κάθε φορά που συναναστρέφεσαι με άλλα ζευγάρια, τα οποία φαίνονται χαρούμενα και ερωτευμένα.
Μήπως, λοιπόν, έχεις αρχίσει να νιώθεις μοναξιά όποτε συζητάς με τις φίλες σου για τις δικές τους ερωτικές σχέσεις; Μήπως τα μάτια σου βουρκώνουν κάθε φορά που ένα ερωτευμένο ζευγάρι περπατάει πλάι σου στο δρόμο χέρι – χέρι; Μήπως η καρδιά σου σφίγγεται καθώς κοιτάς παλιές φωτογραφίες με τον πρώην αγαπημένο σου πιστεύοντας πως δε θα ξανανιώσεις τόσο έντονα συναισθήματα για κανέναν άλλο; Μήπως καθώς πλησιάζει το βράδυ το αίσθημα της μοναξιάς διογκώνεται με αποτέλεσμα να σου κόβεται η ανάσα και να βυθίζεσαι στη θλίψη;

Όποτε συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω θυμήσου ότι δεν είναι κακό να είσαι μόνη, αλλά πως σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Ακολουθεί μια περίοδος που θα χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπη με έντονα αρνητικά συναισθήματα, ενώ είναι αρκετά πιθανό να κλονιστεί και η αυτοπεποίθησή σου. Ο χωρισμός, αποτελεί μια απώλεια και έτσι θα χρειαστείς χρόνο μέχρι να ξαναβρείς τις ισορροπίες σου.
krisi_sxeseon_i_emmoni_na_allaksoume_ton_suntrofo_2Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορεί να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις πιο ανώδυνα την περίοδο του θρήνου:
Προσπάθησε να μην μένεις μόνη. Φρόντισε να περνάς περισσότερο χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σου, αλλά και να βγαίνεις από το σπίτι. Οι κλειστές κουρτίνες και η θέα του ταβανιού ενώ βρίσκεσαι χωμένη κάτω από τα σκεπάσματα όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά ενισχύουν την εμφάνιση απαισιόδοξων σκέψεων. Ωστόσο πρόσεξε τις εξόδους με τους φίλους σου να μην μονοπωλεί η ανάμνηση του πρώην αγαπημένου σου.
Μην είσαι σκληρή και άδικη με τον εαυτό σου. Θυμήσου πως το να έχεις μία σχέση δε σε κάνει ούτε καλύτερο, ούτε πιο επιτυχημένο άτομο. Δε σημαίνει κάτι το να σου αρέσει κάποιος, αλλά εκείνος να μην νιώθει το ίδιο για εσένα. Η σύναψη μιας επιτυχημένης σχέσης είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, αλλά και των εκάστοτε συγκυριών. Το να βρεις κάποιον με τον οποίον να είστε συμβατοί ως προσωπικότητες, αλλά και που θα μπορέσεις να νοιώσεις οικειότητα και έλξη μαζί του απαιτεί χρόνο και δύσκολα θα συμβεί στα ξαφνικά!
Μην αγχωθείς να βρεις άμεσα «αντικαταστάτη». Μερικοί λένε πως δεν βρίσκεις εσύ την αγάπη, αλλά πως η αγάπη βρίσκει εσένα, κι ίσως να έχουν κάποιο δίκιο. Σίγουρα θα υπάρχουν γύρω σου άτομα που είναι πάντα σε μια σχέση, αλλά σημαίνει αυτό κάτι απαραίτητα; Γνωρίζεις πολλά ζευγάρια, αλλά πόσα από αυτά είναι πραγματικά ευτυχισμένα και είναι μαζί επειδή συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο και όχι γιατί φοβούνται τη μοναξιά; Άφησε τα πράγματα να κυλήσουν αβίαστα. Προσπάθησε να μην εγκλωβιστείς στη σκέψη του ότι θα μείνεις μόνη για το υπόλοιπο της ζωής σου! Η αγάπη θα σε βρει, όταν δεν θα το περιμένεις.
Βάλε νέες δραστηριότητες στη ζωή σου. Μήπως όσο ήσουν μέσα σε μία σχέση είχες αφήσει στο περιθώριο τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά σου; Γύρισε σελίδα ξεκινώντας γυμναστική, ζωγραφική, χορό ή όποια άλλη δραστηριότητα σου ανεβάζει τη διάθεση. Ιδανικά, επέλεξε ομαδικές δραστηριότητες, καθότι έρευνες δείχνουν πως η συνεύρεση και μόνο με άλλα άτομα μειώνει το αίσθημα της μοναξιάς, τονώνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη διάθεση.
ocean and skyΑνανέωσε την εμφάνισή σου. Λένε πως η αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας αλλά και μια ανανέωση στην εξωτερική σου εμφάνιση δεν κάνει κακό. Περιποιήσου τον εαυτό σου και άσε τον να χαρεί μικρές απολαύσεις, όπως μια επίσκεψη στο κομμωτήριο ή στην αισθητικό σου. Εάν δε σε κακομαθαίνει κανείς άλλος, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και ξεκίνα να κακομαθαίνεις εσύ τον εαυτό σου, δίχως ενοχές.
Προσπάθησε να μην μεγαλοποιείς την έννοια της σχέσης. Το να είσαι σε μια σχέση απαιτεί συνεχή προσπάθεια, σημαίνει να αφήνεις στην άκρη τα θέλω σου, να κάνεις υπομονή και να στηρίζεις τον σύντροφό σου, να αποδέχεσαι τις ιδιοτροπίες του και πολλά άλλα. Σίγουρα η ασφάλεια και η τρυφερότητα που μπορεί να σου προσφέρει μία σχέση είναι σημαντικά και συχνά ανεκτίμητα, ωστόσο μια επιτυχημένη σχέση απαιτεί σκληρή δουλειά! Μήπως είναι καιρός να αγαπήσεις και να αποδεχτείς τον εαυτό σου ανεξάρτητα από την γνώμη κάποιου άλλου; Μήπως είναι καιρός να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο για τον εαυτό σου;
Άσε το παρελθόν πίσω και ασχολήσου με το παρόν. Αποδέξου πως η σχέση σου έχει τελειώσει οριστικά και πως δεν υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης. Κράτα στην καρδιά σου όλες τις όμορφες στιγμές, γιατί είναι κομμάτι της ζωής σου και σίγουρα σε έχουν καθορίσει ως άτομο. Κράτα στο μυαλό σου όλα όσα ήταν δυσλειτουργικά στη σχέση σου και μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να υποπέσει στα ίδια λάθη. Σίγουρα η σχέση σου ήταν κάτι το ξεχωριστό και σημαντικό για σένα, σε γέμισε ευτυχισμένες στιγμές και κάποιες φορές σε έκανε να πετάς στα ύψη. Τα πράγματα, όμως, τώρα έχουν αλλάξει και εσύ καλό είναι να προχωρήσεις. Αντιμετώπισε την αλλαγή στη ζωή σου με αισιοδοξία!
Κάποια στιγμή θα έρθει στη ζωή σου ένας άντρας ο οποίος θα σε κάνει να καταλάβεις γιατί δεν προχώρησε καμία σχέση σου στο παρελθόν.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα