Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε όταν πάτε για τρέξιμο με τον σκύλο σας!


Running-with-your-dog

Το τρέξιμο παρέα με τον σκύλο σας μπορεί να βοηθήσει και εσάς και το τετράποδο κατοικίδιο σας να παραμείνετε υγιείς και χαρούμενοι.

Τα σκυλιά μπορεί να αποτελέσουν τον καλύτερο σύντροφο για γυμναστική, καθώς είναι πάντα πρόθυμα να περάσουν χρόνο μαζί σας, έχουν άφθονη ενέργεια και όρεξη για τρέξιμο.

Παρ’ όλα αυτά, για να μην σας βγει ξινό το τρέξιμο χρειάζεται να είστε προσεχτικοί και να αποφύγετε να κάνετε ορισμένα πράγματα για την καλύτερη υγεία του σκύλου σας (και τη δικιά σας).

ΜΗΝ θεωρήσετε ότι ο σκύλος σας σίγουρα μπορεί να τρέξει γρήγορα. Ανάλογα με την ηλικία, αυξάνονται ή μειώνονται και οι σωματικές ικανότητες του σκύλου. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά μπορεί να κουράζονται εύκολα και να μην μπορούν να τρέξουν στον ίδιο ρυθμό με σας. Αυτό ισχύει επίσης και για τους σκύλους με κοντά πόδια. Παράλληλα, ορισμένα σκυλιά όπως τα τσιουάουα ή τα μπουλντόγκ, που έχουν μικρά ρουθούνια, μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολία στην αναπνοή κατά το τρέξιμο.


ΜΗΝ τα ξεκινάτε από πολύ μικρά. Το τρέξιμο σε σκληρές επιφάνειες, μπορεί να βλάψει τις αρθρώσεις και τα οστά ενός κουταβιού που δεν έχουν σχηματιστεί πλήρως. Και πάλι βέβαια ο χρόνος που θα επιλέξετε να πάρετε μαζί σας τον σκύλο σας ποικίλει ανάλογα με τη ράτσα. Ένας σκύλος τζακ ράσελ τεριέ πιθανό να μπορεί να τρέξει πιο νωρίς συγκριτικά με ένα μεγαλύτερο σκύλο, όπως είναι ο μεγάλος Δανός.

Μην ξεκινάτε αμέσως το τρέξιμο. Το ζέσταμα για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το τρέξιμο είναι σημαντικό τόσο για σας όσο και για το σκύλο σας. Η προθέρμανση των μυών είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή τραυματισμών.

Μην ξεχνάτε το ψέκασμα. Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος ο σκύλος σας μπορεί να έρθει σε επαφή με ζωύφια, από κουνούπια μέχρι τσιμπούρια. Γι’ αυτό προστατεύστε το ψεκάζοντας το με ειδικό σπρέι και μην παραλείπετε τις συχνές προληπτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο.

ΜΗΝ τρέχετε όταν έχει πολλή ζέστη. Να θυμάστε ότι τα σκυλιά υπερθερμαίνονται πιο εύκολα από τους ανθρώπους λόγω του τριχώματός τους.  

stogiatro

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα