Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κοινό άρθρο Δραγασάκη-Βαρουφάκη-Τσακαλώτου στους FT: Το μόνο που ζητάμε είναι μια ευκαιρία στην Ελλαδα

pro1423226702.91-image-620x400

Ίση μεταχείριση από τους εταίρους προς την Ελλάδα ζητoύν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και οι Γιάννης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, με κοινό τους άρθρο στους Financial Times. Ο τίτλος του κειμένου είναι «Το μόνο που ζητάμε από την Ευρώπη είναι να δώσει μια ευκαιρία στην Ελλάδα», (All we ask is that Europe give Greece a chance).
«Δεν ζητάμε ειδική, αλλά ίση μεταχείριση με τα άλλα οικονομικά πιεσμένα μέλη της ευρωζώνης» επισημαίνεται στο άρθρο, όπου αναλύονται οι καταστροφικές επιπτώσεις των προγραμμάτων προσαρμογής στην Ελλάδα και μάλιστα σε σύγκριση με τις άλλες μνημονιακές χώρες. Εξηγείται επίσης γιατί τα προγράμματα προσαρμογής απέτυχαν κι επίσης γιατί το ελληνικό χρέος που διογκώθηκε είναι μη βιώσιμο και μη διαχειρίσιμο.

Οι τρεις άντρες παρομοιάζουν μάλιστα την πορεία της Ελλάδας μέσα στο πρόγραμμα όπως το μαρτύριο του Σίσυφου, ο οποίος ήταν καταδικασμένος να ανεβάζει έναν μεγάλο βράχο στην κορυφή ενός λόφου αποκλειστικά και μόνο για να τον δει να πέφτει ξανά πίσω.
«Οι Έλληνες εφάρμοσαν τη λιτότητα και υπέφεραν πολύ περισσότερα από τα αναμενόμενα. Ρισκάρουμε να καταδικάσουμε μια ολόκληρη γενιά σε ένα μέλλον χωρίς ελπίδα. Για να το αποφύγουμε αυτό, αυτό που ζητάμε από τους εταίρους μας στην ευρωζώνη είναι να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα ως ισότιμο μέλος και να μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από αυτή την παγίδα του Σισύφου», καταλήγει το άρθρο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα