Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ακόμα και με ισόβια κινδυνεύει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Σοβαρότατες οι ευθύνες που βαρύνουν τον πρώην υπουργό σύμφωνα με την εισαγγελέα

Ακόμα και με ισόβια κινδυνεύει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Την ενοχή του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απόπειρας απιστίας και νόθευσης εγγράφου ζήτησε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου από το Ειδικό Δικαστήριο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μετά την πρόταση κόλαφο του εισαγγελέα της έδρας στο Ειδικό Δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αντιμετωπίζει ακόμα και την καταδίκη του σε ισόβια δεσμά με βάση τα ανωτέρω αδικήματα.
Σε μια αγόρευση καταπέλτης η εισαγγελέας τόνισε ότι "Ο κατηγορούμενος και έχει τελέσει τις πράξεις για τις οποίες έχει παραπεμφθεί ενώπιον σας αλλά και η στάση του πραγματικά με απογοήτευσε γιατί ήταν ένας τρόπος, ένας άντρας που έχει τόσα προσόντα, που έχει υπηρετήσει σε τόσες θέσεις, που έχει μια αξιοπρεπή οικογένεια, ενα βαρύ βιογραφικό θα έπρεπε να έχει συναίσθηση της ευθύνης. 
Από εκει και πέρα η δικαιοσύνη δεν εξοντώνει αλλά δείχνει επιείκεια σε αυτούς που συναισθάνονται αυτό που έκαναν. Δυστυχώς εδω φάνηκε και αυτό λυπεί, ότι ο κατηγορούμενος δεν σεβάστηκε ούτε την αρχή της αντικειμενικότητας, ούτε την αρχή της αμεροληψίας. Πιστεύω ότι παρέβη τα καθήκοντα. Προτείνω να κηρυχτεί ένοχος και για τα δυο εγκλήματα και ειλικρινά αυτό που με λυπεί και μακάρι να ειναι τελευταίο αυτό, ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα είμαστε υπερήφανοι όχι για τους προγόνους μας αλλά για το κράτος μας και τη διοίκηση μας και θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα στο εξωτερικό. Μου καλεί ντροπή ακόμα και η ονομασία της λίστας ως Λαγκάρντ και αισθάνθηκα παρά πολύ άβολα βλέποντας τα έγγραφα που συνόδευαν το δεύτερο CD από τη Γαλλία που αναγκαστήκαμε να ξαναζητήσουμε."


"Προφάσεις εν αμαρτίες"

"Προφάσεις εν αμαρτίες" ειναι όλοι οι ισχυρισμοί του Γ. Παπακωνσταντίνου. Οτι η λίστα ήταν μυστική, οτι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οτι την εχασε... πιστευω οτι ολα ειναι προφάσεις. Ειδικά οτι δεν θα μπορούσαμε να κανουμε διαπραγματεύσεις με την Ελβετία... αυτό και αν ήταν πρόφαση" είπε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου. "Τα αρχεια διαγραφηκαν μετα την μετατροπή του πρώτου cd σε  usb και  πριν δημιουργήσει αλλο στικάκι ο Ι. Διώτης. Αυτο προκύπτει εργαστηριακά. Το περιεχόμενο του usb που δημιουργησε ο κατηγορούμενος νοθεύτηκε από πρόσωπο που είχε συμφερον. Και ο μόνος που είχε συμφερον ήταν ο ίδιος ο κατηγορούμενος. Είτε για να βοηθήσει τους συγγενείς του , είτε για να προστατέψει το δικό του όνομα στην πολιτική να μην φανεί στην πορεία, οτι τρεις συγγενείς του ελέγχονται για φοροδιαφυγή" υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός συμπληρώνοντας

"Ολοι οι ισχυρισμοί του καταπίπτουν απο μόνοι τους εκείνος ειχε το συμφέρον να κάνει τη νόθευση, εκείνος την έκανε. Είδαμε τους τρόπους...υπάρχουν πολλοί τρόποι. Δεν εχει σημασία ποιον τροπο επέλεξε . Αυτό όμως παραπέμπει στον κ. Διώτη ο οποίος πολλά ξέρει και αρνείται να μιλήσει. Η καταστροφή του usb  από τον Διώτη ευνοούσε μόνο τον κατηγορούμενο", υπογράμμισε.


"Δεν τολμά να εκθέσει κανένα απο τους συνεργάτες του γιατι δεν τους έδωσε κανένα cd. Μόνος  του έκανε ότι έκανε ίσως με κάποιον έμπιστο του.

Δεν είχαν κίνητρο Διώτης και Βενιζέλος.


Στην αναζήτηση του προσώπου που είχε κίνητρο για να διαγράψει τα ονόματα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ προχώρησε κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου. Επιχειρώντας να αποδυναμώσει το επιχείρημα του κατηγορούμενου που κάνει λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του για πολιτικούς λόγους είπε:
" Ο Ι. Διώτης δεν ειχε κίνητρο να προβεί στην διαγραφή των συγγενών του κατηγορούμενου. Αν κάποιος ήθελε να τον βλάψει, ο κ. Βενιζέλος θα ήταν μεγαλύτερο το πολιτικό κόστος για τον κ. Παπακωνσταντίνου
αν τους άφηνε στη λίστα και διέδιδε πως είναι συγγενείς του χωρίς να τους σβήσει" .
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα