Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Μπάμπη προχώρα!


Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες το κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη στο Κουτί της Πανδώρας που αποκαλύπτει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου πέρασε ένα άρθρο στο νομοσχέδιο περί Τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα, με το οποίο αποφυλακίζονται μεγαλέμποροι ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στο Νόμο 4274 που ψηφίστηκε στο θερινό τμήμα της Βουλής, προβλέπεται πως «όσοι έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα ή αμετάκλητα σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης άνω των 10 ετών για εγκλήματα που προβλέπονται στον νόμο 3459 του 2006 απολύονται υπό όρους, αν έχουν συμπληρώσει το 1/3 της πραγματικής έκτισης της ποινής που τους επιβλήθηκε».

Ο νόμος 3459/2006 αφορά στα ναρκωτικά, άρα ο νόμος 4274 αναφέρεται στους μεγαλεμπόρους, αφού μόνο αυτοί καταδικάζονται με ποινές κάθειρξης άνω των 10 ετών. 

Δεν καταλαβαίνω τον καταγγελτικό τόνο του άρθρου του κ. Βαξεβάνη. Όπως δεν καταλαβαίνω κι όσους αντέδρασαν αρνητικά στο άκουσμα αυτής της είδησης. Εσείς δε ζητάτε περισσότερη κρατική παρέμβαση στην αγορά για να μην περάσουν όλα στα χέρια των ιδιωτών;

Ο κ. Αθανασίου κάνει αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Αποφυλακίζοντας τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, το Κράτος μπορεί επιτέλους να τους επιβλέπει καλύτερα και γιατί όχι να εισπράττει μερίδιο από τα κέρδη τους για τη χάρη που τους έκανε.

Εξάλλου, κάποιος πρέπει να διακινήσει κι όλους αυτούς τους τόνους ναρκωτικών που κατάσχει ανά πειρόδους η Αστυνομία. Ξαναρίχοντας τα κατασχεμένα ναρκωτικά στην αγορά, θα κινηθεί ζεστό χρήμα κι η ελληνική οικονομία θα πάρει τη βαθιά ανάσα που τόσο έχει ανάγκη.

Μάλιστα, εγώ προτείνω να αναλάβει εξ' ολοκλήρου το Κράτος το εμπόριο ναρκωτικών, να αποφυλακίσει όλους τους μεγαλεμπόρους και να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις τους για την καλύτερη διακίνηση των ναρκωτικών, ώστε να χτυπηθεί μια και καλή η εμπορία τους στη μαύρη αγορά που τόσο ζημιώνει την ελληνική οικονομία και δεν αφήνει την Ελλάδα να μεγαλουργήσει. Όλα εγω πια θα τα σκέφτομαι;

Το μονοπώλιο των ναρκωτικών πρέπει να περάσει στα χέρια στου Κράτους το συντομότερο δυνατό.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, η ελληνική Κυβέρνηση έχει μια μοναδική ευκαιρία να γίνει ο μεγαλύτερος διακινητής ναρκωτικών της Μεσογείου. Δεν είναι κρίμα να την αφήσουμε να πάει χαμένη;

by To Skouliki Tom


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα