Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Μερικές σκέψεις για τη Γάζα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η εξόντωση των Παλαιστινίων από τις δυνάμεις του Ισραήλ που δε θα ησυχάσουν αν δεν ισοπεδώσουν ολόκληρη τη Γάζα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές του Νετανιάχου.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες μέρες με τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων, αφού οι Παλαιστίνιοι είναι εντελώς ξεροκέφαλοι και δε λένε να αφανιστούν από τις βόμβες.

Το Παλαιστινιακό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που δε φαίνεται να λύνεται με τίποτα αλλά αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί κανείς δε συμβουλεύεται το ελληνικό facebook. Αν κάποιος κάνει μια βόλτα στο ελληνικό facebook θα δει ότι χιλιάδες Έλληνες έχουν καταφέρει να λύσουν το Παλαιστινιακό μέσα σε ένα στάτους και μερικά σχόλια που συνήθως κυμαίνονται από 5 έως 10 γραμμές το πολύ.

Εντάξει, μερικοί έχουν καταφέρει να το λύσουν και με 140 χαρακτήρες στο twitter.

Εκτός από τους Έλληνες, στην προσπάθεια επίλυσης του Παλαιστινιακού έχει συμβάλει και η Άνγκελα Μέρκελ με δηλώσεις τύπου "Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα" αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα γιατί κατούρησαν στο πηγάδι, ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε στον Νετανιάχου την ανησυχία του για τον ολοένα κι αυξανόμενο αριθμό αμάχων που σκοτώνονται καθημερινά στη Γάζα, αν και στην πραγματικότητα ήθελε να του πει "Το παραχέσατε, ούτε εμείς δεν κάναμε τέτοια".

Οπωσδήποτε, είναι λίγο γελοίο να ζητάς ειρηνική επέμβαση από δυνάμεις που έχουν τα χέρια τους βουτηγμένα στο αίμα. Από πού κι ως πού θα βρει λύση στο Παλαιστινιακό ο ΟΗΕ; Αφού ο ΟΗΕ δημιούργησε το Παλαιστινιακό πριν από 68 χρόνια παρέα με τους νικητές του Πολέμου. Ή μήπως υπάρχει περίπτωση να λυθεί το ζήτημα ειρηνικά από την Αμερική που έχει βομβαρδίσει τον μισό πλανήτη;

Ποιος θα κάτσει να κάνει ειρηνικό διάλογο; Το Ισραήλ με την Παλαιστίνη; Εδώ εμείς - που δεν έχουμε και συμφέροντα στην περιοχή - δε μπορούμε να κάνουμε έναν ειρηνικό διάλογο στο διαδίκτυο κι αν τολμήσεις να πεις κάτι, ακούς κουβέντες όπως "ισλαμοφασίστας", "σιωνιστής" κι "Εβραιομασώνος" - που ανάθεμα αν ξέρει κανείς από αυτούς που τα λένε τί σημαίνουν.

Επειδή τυχαίνει να έχω διαβάσει λίγη ιστορία κι επειδή ξέρω ότι η ιστορία σπάνια εξηγείται μέσα σε λίγες γραμμές ή μερικές φρικιαστικές φωτογραφίες, προτιμώ στις περισσότερες περιπτώσεις να τηρώ ίσες αποστάσεις από τα γεγονότα.

Δυστυχώς, η περίπτωση της Παλαιστίνης δεν είναι μία από αυτές. Με περισσότερους από 500 νεκρούς Παλαιστίνιους, το 80% των οποίων είναι άμαχος πληθυσμός, και μόλις 18 νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες, δε μπορεί κανείς πια να μιλάει για νόμιμη άμυνα του Ισραήλ απέναντι στους εξτρεμιστές.  

Σίγουρα κανείς δεν έχει απόλυτο δίκιο ή άδικο αλλά το να υποστηρίζει κάποιος ότι έχει ίσο μερίδιο ευθύνης με τον πάνοπλο στρατό του Ισραήλ η Χαμάς, επειδή ρίχνει ρουκέτες, είναι σαν να λέει ότι έφταιγαν το ίδιο με τους Γερμανούς οι Έλληνες αντιστασιακοί, επειδή ανατίναζαν γέφυρες επί Κατοχής. Το Ισραήλ διαπράττει φρικτά εγκλήματα σε καθημερινή βάση κι αυτό πρέπει να αναγνωριστεί από όλους.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο μόνος που μπορεί να δώσει πραγματική λύση στο Παλαιστινιακό είναι το Ισραήλ. Ή θα σταματήσει διαπαντός τις εχθροπραξίες που κρατάνε εδώ και δεκαετίες ή θα κάνει ένα γερό ντου και θα ισοπεδώσει τα πάντα. Χωρίς Παλαιστίνιους δεν θα υπάρχει και Παλαιστινιακό. Κι όπως όλα δείχνουν, μάλλον προς τα εκεί το πάει.

Εγώ βέβαια είχα δώσει από πέρσι τη λύση στο Παλαιστινιακό αλλά και σε κάθε άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα: "Μια ατομική βόμβα θα μας σώσει".

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Εδώ κι αρκετό καιρό έχω σταματήσει να πηγαίνω σε πορείες και συγκεντρώσεις. Σέβομαι πολύ όσους έχουν ακόμα το κουράγιο και συνεχίζουν να πηγαίνουν αλλά πιστεύω πλέον ότι δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι ίδιοι και οι ίδιοι κάθε φορά, κοντεύουμε να γνωριστούμε μεταξύ μας. Χρειάζεται αλλαγή σχεδίου. Αλλιώς, έχουμε μπροστά μας πολλές ακόμα παλαιστίνες. Μακάρι να διαψευστώ.)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. αν πιστευεις οτι ο ΓΑΠ ειναι πολτικαντης παπατζης , εισαι πολυ αθωος ...... μολις υπογραψε τα μνημονια , τοτε μιλησε και για υδρογοναθρακες .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα