Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η Ουκρανία κατέρριψε την πτήση ΜΗ017


Όσοι θέλουν να διευκαλυνθεί η τραγική υπόθεση της δολοφονίας 298 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 80 παιδιών, είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν σχεδόν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ασχέτως και αν υπάρχουν μομφές για τους ίδιους. Αλλά εκείνοι που έχουν κάτι να κρύψουν, θα αποθαρρύνουν έντονα αυτή την έρευνα.Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν άπλετο φως στα αίτια της συντριβής του μαλαισιανού Boeing κοντά στο Ντόνετσκ. Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου στην Μόσχα, αντιστράτηγος Ανδρέας Καρταπολόβ, παρουσίασε στους δημοσιογράφους δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από ρωσικούς δορυφόρους αναγνώρισης κοντά στο τραγικό συμβάν. Αυτή η ρωσική κίνηση είναι κάτι περισσότερο από πειστική σε σύγκριση με τους ισχυρισμούς των ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσουν μία τουλάχιστον δορυφορική εικόνα.
Ο αντιστράτηγος Καρταπολόβ δήλωσε στην σχετική συνέντευξη (βίντεο από τη συνέντευξη) ότι οι ρωσικές υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας την 17η Ιουλίου, την ημέρα της τραγωδίας της πτήσης ΜΗ017, ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας αναρρίχθηκε προς την κατεύθυνση της πτήσης του μαλαισιανού αεροσκάφους. Το Su-25 παρουσιάζεται από το Boeing σε μια απόσταση από 3 έως 5 χιλιόμετρα. Ο Ρώσος στρατιωτικός σημείωσε ότι «λόγω των χαρακτηριστικών του, το Su-25 είναι σε θέση να φθάσει σύντομα σε ύψος 10 χιλιάδων μέτρων. Ο εξοπλισμός του αεροσκάφους αποτελείται από ένα τυποποιημένο φορτίο πυραύλων αέρος-αέρος τύπου R-60, ικανό να πλήξει στόχους σε απόσταση μέχρι 12 χιλιομέτρων».

Το ουκρανικό αεροσκάφος και το Boeing 777 ήταν σε συνεχή παρατήρηση από τους ρωσικούς σταθμούς ραντάρ στο Ουστ-Ντόνετσκ και Μπουτουρίνο. Μια περαιτέρω αλλαγή που καταγράφηκε από τα ραντάρ σε σχέση με τις παραμέτρους της πτήσης του Su-25 ήταν ότι περιφέρονται άσκοπα στο χώρο, όπως το Boeing 777 άρχισε να πέφτει από τον ουρανό, και επέβλεπε την εξέλιξη της κατάστασης.
Κατά την ενημέρωση στην Μόσχα, οι ρωσικές αρχές κυκλοφόρησαν επίσης μιας βιντεοκασέτα με την κατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή της καταστροφής του μαλαισιανού Boeing, κατά την χρονική περίοδο 17.19 - 17.25 Ώρα Μόσχας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καταγράφονται στους διεθνείς αεροδιαδρόμους οι πτήσεις τριών πολιτικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του Boeing της Malaysian Airlines. Στις 17.20 σε απόσταση 51 χλμ. από τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας το Boeing άρχισε να χάνει γρήγορα ταχύτητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, το Boeing 777 παρέκκλινε νωρίτερα από την πορεία της πτήσης πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας κατά 14 χιλιόμετρα. Ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος αυτής της παρέκκλισης από τα όρια της διαδρομής - σφάλμα πλοήγησης του πληρώματος ή εκτέλεση των εντολών του πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Ουκρανίας στο Ντεπτοπετρόφσκ - μπορεί να απαντηθεί μόνο μετά την αποκρυπτογράφηση των δύο συσκευών καταγραφής στοιχείων πτήσης, που είναι γνωστά ως μαύρα κουτιά (Black Box), εκτίμησε ο Ρώσος στρατηγός.
Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι την ημέρα της καταστροφής του μαλαισιανού αεροσκάφους, κοντά στο Ντόνετσκ αναπτύχθηκε ολόκληρος τακτικός σχηματισμός αεράμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων ταγμάτων των πυραυλικών συστημάτων Buk-M1. Η ύπαρξη των πολλών δορυφορικών εικόνων για την ανάπτυξη αυτών των αντιεροπορικών στοιχείων της Ουκρανίας δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Αυτά τα Buk-M1 είναι σε θέση να χτυπήσουν στόχους σε ένα μέγιστο εύρος από 35 χιλιόμετρα και σε υψόμετρο 22 χιλιομέτρων. Γιατί οι Ουκρανοί είχαν αναπτύξει αυτά τα συστήματα εκεί, παραμένει αδιευκρίνστο. Η κυβέρνηση στο Κίεβο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν διαθέτει αντιεροπορικά όπλα στην περιοχή του ενδιαφέροντος!
Μετά από όλα, όπως παρουσιάζονται στα στοιχεία των Ρώσων, την 14η Ιουλίου, φαίνονται εκτοξευτές των αντιαεροπορικών συστημάτων Buk περίπου 8 χλμ. βόρεια-δυτικά της Λουγκάνσκ. Οι δορυφορικές φωτογραφίες δεν παρουσιάζουν μόνο ένα όχημα, αλλά ολόκληρο συγκρότημα. Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται το ραντάρ αεράμυνας, που βρίσκεται σε μια θέση 5 χλμ. βόρεια του Ντόνετσκ. Σε μια τρίτη φωτογραφία διακρίνονται μεταξύ άλλων πάνω από 60 μονάδες στρατιωτικών αντικειμένων και ειδικού εξοπλισμού, καταφύγια για μηχανικό εξοπλισμό και άλλες τεχνικές εγκαταστάσεις.
Και μετά ... καταγράφεται ότι το ουκρανικό σύστημα Buk, πριν από την τραγωδία της πτήσης ΜΗ07, έχει μεταφερθεί έξω από Ντόνετσκ, σε περιοχή δίπλα στην περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες.
Στην δορυφορική εικόνα μπορείτε να δείτε το Buk το πρωί της ίδιας ημέρας, κοντά σε ένα χωριό που ονομάζεται Ζαροχινσκόγιε, 50 χλμ ανατολικά από Ντόνετσκ και 8 χλμ νότια από την Σαχτέρσκ. Το ερώτημα είναι γιατί η αντιεροπορική πυροβολαρχία των Ουκρανών ήταν στην περιοχή, κοντά στην περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, και αμέσως μετά την τραγωδία εγκατέλλειψε την θέση της; Την επόμενη ημέρα, απουσιάζει οποιοδήποτε ίχνος των ουκρανικών Buk από την περιοχή.
Το υλικό του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, αποστέλλεται τώρα στους εμπειρογνώμονες από τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης και της Μαλαισίας. Ωστόσο, η Ρωσία υπέβαλε πρόταση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέχει και αυτή επίσης στην παγκόσμια κοινότητα δορυφορικές εικόνες που έχει στην διάθεσή της από την ημέρα της καταστροφής του αεροσκάφους της Μαλαισίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ουάσιγκτον έχει δορυφορικές εικόνες που επιβεβαιώνουν ότι το Boeing 777 καταρρίφθηκε από τους Ρώσους αυτονομιστές. Αλλά αυτές οι εικόνες - κανείς δεν έχει δει μέχρι σήμεα.
Το υπουργείο Άμυνας στην Μόσχα ανάφερε ότι κατά την 17η Ιουλίου, μεταξύ 17.06 - 17.21 Ώρα Μόσχας, πάνω από τις νοτιο-ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας πέταξε πραγματικά ένα αμερικανικό διαστημικό αεροσκάφος. Αυτό το διαστημικό σύστημα είναι σχεδιασμένο να ανιχνεύει και να παρακολουθεί εκτοξεύσεις πυραύλων από διάφορες περιοχές. Η αμερικανική πλευρά πρέπει έτσι να έχει ανάλογες εικόνες, και αυτές ζητούνται τώρα από την κυβέρνηση της Ρωσίας να διατεθούν στη διεθνή κοινότητα για μια λεπτομερή μελέτη.
Απ 'όλα αυτά μπορούμε να βγάλουμε ένα πολύ συγκεκριμένο συμπέρασμα. Όσοι θέλουν να διευκαλυνθεί η τραγική υπόθεση της δολοφονίας 298 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 80 παιδιών, είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν σχεδόν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ασχέτως και αν υπάρχουν μομφές για τους ίδιους. Αλλά εκείνοι που έχουν κάτι να κρύψουν, θα αποθαρρύνουν έντονα αυτή την έρευνα. Το Κίεβο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη ξεκινήσει με την «επιχείρηση του σκυλεύματος» της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα