Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΓΙΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΤΟ ΣΠΡΕΥ



Ένας θείος μου έλεγε συνέχεια στον ξάδελφό μου “Πρόσεχε...”. Δεν έφευγε ο γιος του από το σπίτι αν δεν του ζητούσε να προσέχει... Αν ποτέ τον θυμάμαι τον μπάρμπα είναι γι' αυτή την κουβέντα του. Παιδί μου, πρόσεχε αυτο, πρόσεχε εκείνο.
Αμάν πια, ρε μπαμπά, κάποια στιγμή ξεσπάει το ξαδελφάκι. Όλο πρόσεχε και πρόσεχε,βαρέθηκα να σ' ακούω, όλο το μυαλό σου το 'χεις στο κακό. Και εκεί πάνω στην κόντραπατέρα και γιου άκουσα τη σοφή κουβέντα του γέρου: “Βεβαίως το μυαλό μου το 'χω μόνιμα στο κακό, δεν φοβάμαι το καλό, μόνο για το κακό τρέμω...”.
Έτσι είναι. Πήγαινε στο ΚΑΤ, για παράδειγμα. Οι εννέα στους δέκα σπάσανε χέρια, πόδια, πλάτες, μέσες, τσακιστήκανε από απροσεξία. Από δικό τους λάθος.

Είχε δίκηο ο μπάρμπας. Πρέπει να προσέχεις πού πατάς, τι πιάνεις, τι κάνεις κάθε στιγμή, γιατί σου 'ρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Κι ύστερα θα πεις “Ήταν η κακιά ώρα...”. Κακιά ήταν η ώρα, όμως δεν πρόσεξες κι εσύ.
Η κυρία βρίσκεται με την παρέα της στο μπαρ, άνετη, φτιαγμένη και έτοιμη για όλα, με το ποτό της, κοζάρει το σκηνικό. Βάζει το χέρι στην τσάντα να πιάσει το κραγιόν και αντί να πάρει τοεργαλείο για να σενιαριστεί βγάζει ένα σπρέυ ιδίου σχήματος. “Σενιάρισε’’ τη μάπα της και τέσσερα άτομα δίπλα της. Ποιο κραγιόν;
Κατά λάθος ψέκασε δηλητήριο στην ίδια και στους δίπλα της. Η γυναίκα για την αυτοάμυνά της, μήπως της επιτεθεί κανένας, είχε στην τσάντα το σπρέυ που μ' ένα πουφ στο πρόσωπο του δράκου τον μαρμαρώνεις, κι αυτή βρίσκει την ευκαιρία να εξαφανιστεί.
Έκανε λάθος η κυρία. Ποιο λάθος; Δεν πρόσεξε, όπως έλεγε ο μπάρμπας μου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα