Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΙΔΙ - ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ..


 Διαβάστε όλα τα μυστικά που θα βοηθήσουν το παιδί να μαθαίνει, να θυμάται, να συγκεντρώνεται και να είναι αποδοτικό στη μελέτη του. 

 Αφήστε το να αναλάβει τις ευθύνες του

Οποιαδήποτε οδηγία ή συμβουλή θα αποτύχει εάν το παιδί δεν έχει το περιθώριο να εξελίξει την προσωπικότητά του και τη δυνατότητα να είναι υπεύθυνο για τις πράξεις του. Με άλλα λόγια, μην κάνετε εσείς ό,τι πρέπει να κάνει εκείνο. Με αυτό τον τρόπο, το παιδί δεν κινητοποιείται,ενώ καλλιεργείται το έδαφος για τη διαμόρφωση ενός ανεύθυνου ενηλίκου.


Μάθετέ το να οργανώνει το χρόνο του

Η μελέτη είναι πάντα πιο αποδοτική, όταν οι ώρες του διαβάσματος κατανέμονται ομαλά. Με άλλα λόγια, είναι προτιμότερο να διαβάσει το παιδί τρεις ώρες το Σάββατο και τρεις την Κυριακή, παρά έξι ώρες το βράδυ της Κυριακής. Μη ξεχνάτε ότι το δικό σας παράδειγμα, δηλαδη το κατά πόσο εσείς είστε οργανωμένοι στις καθημερινές σας δραστηριότητες, παίζει καθοριστικό ρόλο. Μη ξεχνάτε, επίσης, ότι η σωστή οργάνωση του χρόνου δίνει στο παιδί περισσότερες ευκαιρίες για ξέγνοιαστο παιχνίδι.

Μήπως του λείπει σίδηρος;

Ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, σε κορίτσια που είχαν μπεί στην εφηβεία ( είχαν έμμηνο ρύση ) και παρουσίαζαν ελαφρά ανεπάρκεια σιδήρου, παρατηρήθηκε ότι η ομάδα των κοριτσιών που λάμβανε συμπληρώματα σιδήρου είχε καλύτερη απόδοση σε τέστ μάθησης και μνήμης, σε σύγκριση με την ομάδα των κοριτσιών που λάμβαναν placebo ( εικονικό φάρμακο ).

Ενθαρρύνετε το παιδί 

Ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι η ενθάρρυνση και η συναισθηματική στήριξη συμβάλλουν στην ισορροπημένη συμπεριφορά των παιδιών και ευνοούν τη μάθηση.

Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗ ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ .

Μη ξεχνάτε το πρωινό του

Τα παιδιά καλύπτουν το 1/4 των διατροφικών τους αναγκών από το πρωινό. Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο έχουν χαμηλότερη αποδοτικότητα, μειωμένη προσοχή και δυσκολία συγκέντρωσης σε σύγκριση με εκείνα που καταναλώνουν πρωινό!!'

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ  ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΜΥΘΟΥΣ  ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥΣ (ΟΧΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ )..

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΛΑΘΗ!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα