Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν


Στην ειδησεογραφία της ημέρας ξεχωρίζει το θέμα της επιδότησης κατανάλωσης πετρελαίου για τον χειμώνα που πλησιάζει.

Ο περυσινός ήπιος χειμώνας ήταν σύμμαχος οικογενειών που δεν είχαν την δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο, ξύλα, χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και γενικά να καλύψουν κάθε ανάγκη τους για ενέργεια που παράγει θέρμανση.

Εστιάζοντας το πρόβλημα στο πετρέλαιο, η κυβέρνηση που ΄έχει σπρώξει΄ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού στο φυσικό αέριο με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες, δείχνει να αδιαφορεί γι' αυτούς, ενώ η λύση που προσφέρει μέσω της επιδότησης πετρελαίου σε όσους έχουν ορισμένες προϋποθέσεις ουσιαστικά καλύπτει μικρό κομμάτι του πληθυσμού.

Τα οικονομικά κριτήρια που βάζει φέτος μπορεί να είναι πιο ελαστικά από πέρυσι, αλλά θα είναι δίχως αντίκρυσμα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σε μια πολυκατοικία που μένουν π.χ. 10 οικογένειες, αν οι 6 από αυτές έχουν χαμηλότερο εισόδημα από αυτό που ορίζει η κυβέρνηση, ακόμα και αν εισπράξουν το επίδομα δεν θα δώσουν χρήματα για αγορά πετρελαίου γιατί απλούστατα δεν θα έχουν, αφού οι περισσότεροι είτε είναι άνεργοι, είτε τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί δραματικά λόγω μείωσης μισθών και υπερβολικής φορολογίας.

Αυτοί οι οποίοι θερμαίνονται με φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα, πάλι θα ξεπαγιάσουν αυτό το χειμώνα, αφού τα λιγοστά χρήματά τους δεν φτάνουν πια για αύξηση κατανάλωσης.
Στην ουσία η κυβέρνηση με την επίκληση της τρόικας, αυτόν τον χειμώνα θα δώσει το οριστικό κτύπημα σε ανήμπορες οικογένειες που στην κυριολεξία θα πεθάνουν από το κρύο γιατί το θαύμα του ήπιου χειμώνα δύσκολα θα έχει συνέχεια.

Οι μόνοι που θα ζεσταθούν φέτος, όπως άλλωστε και κάθε χρονιά στο παρελθόν ή το μέλλον, είναι οι τράπεζες οι οποίες με την συνεχή βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος (πάντα βέβαια με τα χρήματα της φορολογίας των πολιτών) δεν πρόκειται ποτέ να κρυώσουν, ξέρετε γιατί, γιατί όπως λένε πρέπει να τις προστατέψουμε, αφού είναι αυτές που μας χρηματοδοτούν (όταν βέβαια καταθέτουμε τα χρήματά μας σε αυτές, τώρα που δεν έχουμε, μας τα παίρνουν από το υστέρημά μας  μέσω του κράτους με άλλους τρόπους)
Όχι νέα μέτρα μας λένε οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι, αλλά συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυτά που έχουν ψηφίσει εδώ και αρκετούς μήνες στα μουλωχτά με τις αλλεπάλληλες ψηφοφορίες στις οποίες οι τροπολογίες νομοθετικού περιεχομένου περνάγανε κατά ριπές, απλά η εφαρμογή τους γίνεται σταδιακά.
Το θέμα είναι, μπορεί να παράγει καρπούς ένα χωράφι που δεν ποτίζετε με κανένα τρόπο, η λογική και η πραγματικότητα λένε όχι, η κυβέρνηση λέει ναι επιμένοντας ότι έρχεται η ανάπτυξη μέσω του κρατικού πλεονάσματος κι όμως όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας βουλιάζουν στην ανέχεια.
Η επόμενη θέση του ντουέτου θα είναι να στείλει όσους πολίτες δεν έχουν τρόπο να επιζήσουν αυτόν τον χειμώνα, στα νότια τμήματα της χώρας μέσω προσφοράς των πλοιοκτητών που εκτός από την μηδενική τους φορολογία, θα λάβουν ενδεχομένως και αύξηση της επιδότησης που λαμβάνουν  για να παραχωρήσουν θέσεις στα  πλοία τους σε όσους προσχωρούν στην ομάδα των αστέγων λόγω κατάσχεσης της περιουσίας τους μια και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην υψηλή φορολογία.   
   
Αλήθεια αφού πιστοποιήθηκαν και τιμωρήθηκαν οι παραβάσεις του Τσοχατζόπουλου, της οικογένειας και της παρέας του, πιάστηκαν εκατοντάδες γιατροί εδώ και 2 χρόνια που δεν δήλωναν εισοδήματά τους, πιάστηκε για φοροδιαφυγή ο Πλούταρχος, μεγαλογιατρός, δικηγόροι και όλα πάνε ρολόι, γιατί ο κύριος Στουρνάρας δεν μειώνει την φορολογία στους υπόλοιπους, αλλά αντίθετα την αυξάνει;

Υπάρχει άλλη χώρα στον πλανήτη που οι πολίτες της να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, δολάριο, ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα? και οι κυβερνώντες να μιλάνε για ανάπτυξη?
Ήδη πριν μπει ο χειμώνας, ξεπαγιάζουμε με αυτά που ακούμε κάθε βράδυ από το σκυλάκι του His Mater Voice.

Κώστας Ζουγρής


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα