Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Πώς να υπνωτίζετε χρησιμοποιώντας την τεχνική του Dave Elman

Μετάφραση επεξεργασία από τον Zaxo Skafida


Έχοντας υπνωτίσει με επιτυχία πολλούς ανθρώπους, είμαι σίγουρος ότι η  τεχνική του Ντέιβ Elman είναι η καλύτερη. Για κάποιους μπορεί να φαίνεται λίγο περίπλοκο να την μάθουν, αλλά είναι εύκολο και θα δούμε πώς να την κάνουμε.. Ο Τζόουζ Σίλβα, που ανέπτυξε τη γνωστή Μέθοδο Σίλβα για τον έλεγχο του νου, χρησιμοποίησε βασικά τις υπνωτιστικές μεθόδους του Ντέιβ Έλμαν.  Η μέθοδος του Dave Elman μπορεί να βρεθεί και αλλού στο διαδίκτυο. Αυτές είναι δημόσιες πληροφορίες, που μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά την κρίση σας.
βήματα
1
Παρατεταμένα τα δύο δάχτυλα (δείκτης και μεσαίος) σε σχήμα V. Κρατήστε τα δάχτυλά σας περίπου 35 εκατοστά πάνω από το μέτωπο του ατόμου και ζητήστε του να κοιτάζει προς τα πάνω, εστιάζοντας στα δύο δάχτυλα δείκτη σας, χωρίς να κουνάει το κεφάλι του προς τα πάνω. Αυτό θα οδηγήσει τα μάτια τους να κοιτάζουν προς τα πάνω. Βεβαιωθείτε ότι δάχτυλά σας δεν είναι σε θέση που είναι αδύνατο για το άτομο να τα δει.
    
2
Ζητήστε από το άτομο να εισπνεύσει όταν κινείτε το χέρι πάνω και να εκπνέει όταν κινείτε το χέρι κάτω. Θα πρέπει να εισπνέει φυσιολογικά καθώς το χέρι σας κινείται προς τα επάνω και να εκπνέει καθώς το χέρι σας κινείται προς τα κάτω. Μπορείτε να του πείτε " να εισπνέει και να εκπνέει, "καθώς μετακινείτε τα χέρια σας,”  επαναλαμβάνοντας αυτό τουλάχιστον 5 φορές πριν από τη μετάβαση στο βήμα 
   
3
Καθοδηγήστε τους για να κλείσουν τα μάτια τους καθώς περνάτε το χέρι σας προς τα κάτω μπροστά από το πρόσωπό τους. Επαναλάβετε το αίτημα, συνεχίζοντας το βήμα 2 για ακόμη δύο ή τρεις φορές, αν και στην ιδανική περίπτωση δεν θα πρέπει να σας πω πόσες φορές.
4
Προτείνετε τους να χαλαρώσουν τα μάτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Πείτε τους να χαλαρώσουν κάθε μυ γύρω από τα μάτια, τόσο πολύ, ώστε και αν ακόμη ήθελαν, τα μάτια τους θα ήταν τόσο κουρασμένα, που δεν θα μπορούσαν να τα ανοίξουν. Μέτα από 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που τους είπατε να χαλαρώσουν τα μάτια τους,  ζητήστε τους να προσπαθήσουν να ανοίξουν τα μάτια τους. Θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορούν. Μετά από περίπου 5-10 δευτερόλεπτα προσπάθειας. Πείτε τους, Εντάξει, σταματήστε να προσπαθείτε τώρα και μείνετε  χαλαροί."
5
Διδάξτε τους να ανοίγουν και να κλείνουν τα μάτια τους, μετά από αίτημά σας. Μόλις τα μάτια τους είναι κλειστά ενημερώστε τους ότι πρόκειται να «τους στείλετε ένα κύμα χαλάρωσης, έτσι ώστε να είναι τόσο χαλαροί όσο είναι ήδη και τα μάτια τους, επαναλάβατε τουλάχιστον δύο φορές. "
6
Ζητήστε τους να ανοίξουν τα μάτια τους όταν μετρήσετε ως το τρία. Πείτε, «ένα, δύο, τρία, ανοίξτε τα μάτια σας, και κλείστε τα μάτια σας." Επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές, αυξάνοντας τη χαλάρωση κάθε φορά (πέστε τους  ότι χαλαρώνετε δέκα φορές περισσότερο την  δεύτερη φορά, και είκοσι φορές περισσότερο την τρίτη φορά).
7
Πείτε τους ότι πρόκειται να σηκώσετε το δεξί τους χέρι. Πέστε τους, «σε αυτό το σημείο, αν έχετε ακολουθήσει αυτά που σας έχω ζητήσει να κάνετε, θα πρέπει να είστε πολύ χαλαρός, ανάλαφρος και ήρεμος, σαν ένα πανί," ( ή κάτι για το σκοπό αυτό), "και όταν αφήσω και πέσει το χέρι στο γόνατο σου ή πόδι σου, θα αισθανθείς ένα κύμα χαλάρωσης σε όλο το σώμα σου."
8
Κάντε το ίδιο με το αριστερό χέρι.

9
Επαναλάβετε τα παραπάνω δύο βήματα.

10
Πέστε τους  ότι είναι τόσο σωματικά χαλαροί όσο μπορούν. Ενθαρρύνετέ τους να επικεντρωθούν στη σωματική χαλάρωση. Καθοδηγήστε τους, με εντολή σας, να αρχίζουν να μετρούν κάτω από 100, ακολουθώντας το μοτίβο: "100, είμαι χαλαρός 99, ποιο πολύ χαλαρός 98, ποιο πολύ χαλαρός…," σας λέω ότι μετά από μερικούς αριθμούς, θα ξεχάσει ποιος είναι ο επόμενος αριθμός. Θα διαπιστώσετε ότι οι αριθμοί έχουν εξαφανιστεί από το μυαλό τους, γιατί έχουν πέσει σε βαθειά χαλάρωση.
11
Ζητήστε τους να αρχίσουν την αντίστροφη μέτρηση. Καθώς μετράνε, πέστε τους ότι οι αριθμοί εξαφανίζονται. Μόλις σταματήσουν να μιλάνε, ρωτήστε τους αν όλοι οι αριθμοί έχουν χαθεί. Μπορούν να κάνουν ένα νεύμα, αυτό είναι αρκετό.
 
12
Εξηγήστε τους «Τη βασική  τεχνική της χαλάρωσης. Ας τους αφήσουμε να γνωρίζουν ότι όπως ακριβώς είναι δυνατόν να αγχώνονται και να φτάνουν σε υψηλή ένταση, με τον ίδιο τρόπο είναι δυνατόν να χαλαρώνουν και να φτάνουν στο αντίθετο. Πέστε τους “τώρα είναι αναγκαίο για εμάς” (σημειώστε το “εμείς”, αυτό προϋποθέτει ότι δεν θα καταφέρετε να κάνετε κάτι) “για να τον προωθήσετε στη βασική χαλάρωση”.

13
Ζητήστε τους να φανταστούν ότι είναι σε ένα ασανσέρ (ανελκυστήρα UK) σε ένα κτίριο με τρία πατώματα Α, Β, Γ. Ενημερώστε τους ότι όταν κάνετε κλικ τα δάχτυλά σας, ο ανελκυστήρας πρόκειται να αρχίσει πηγαίνει κάτω στο πάτωμα Α, και ότι όταν φτάσει εκεί πρόκειται να χαλαρώσει εντελώς, σε διπλάσιο μέγεθος από ότι είναι τώρα. Όταν κάνετε κλικ τα δάχτυλά σας για δεύτερη φορά, ο ανελκυστήρας θα φτάσει κάτω στο πάτωμα Β και θα είναι εντελώς χαλαρός, σε διπλάσιο μέγεθος, και όταν κάνετε κλικ τα δάχτυλά σας για τρίτη φορά, ο ανελκυστήρας θα έχει φτάσει κάτω στο πάτωμα Γ Πες τους να σας ενημερώνουν όταν νοιώθουν ότι είναι σε κάθε πάτωμα λέγοντας το αντίστοιχο γράμμα.
14
Κάντε κλικ δάχτυλά σας. Περιμένετε να ακούσετε το Α. Επαναλάβατε με B, και Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνήθως στο πάτωμα Γ το γράμμα Γ μερικές φορές δεν φαίνεται να βγαίνει από το στόμα. Σε αυτή είναι η περίπτωση, η προσπάθειά σας στην ύπνωση είναι επιτυχής (αυτό δεν σημαίνει ότι αν είναι σε θέση να πει Γ, η προσπάθειά σας είναι ανεπιτυχής).
15
Σε αυτό το σημείο το καλύτερο είναι να προτείνει εκ νέου την επαναφορά σε ύπνωση. Πείτε στο άτομο, "όταν κάνω κλικ τα δάχτυλά μου και λέω κοιμήσου, οποιαδήποτε ώρα σήμερα, θα επιστρέφετε αμέσως σε αυτό το υπέροχο βαθύ επίπεδο χαλάρωσης και συγκέντρωσης. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που κάνω κλικ στα δάχτυλά μου σήμερα και πω κοιμήσου, θα πέφτεις σε βαθύτερη ύπνωση από ό, τι  ήσουν την προηγούμενη φορά”.
 
16
Για να συνεχίσετε με την ύπνωση, χρησιμοποιήστε κάτι που τους πάει ποιο βαθειά. Ένας καλός τρόπος θα ήταν να ζητήσουμε από το άτομο να φανταστεί ότι είναι στην κορυφή μιας σκάλας με 100 σκαλοπάτια, που μπορούν να την δουν και να την αισθάνονται. Σε κάθε σκαλοπάτι είναι ένας αριθμός. Κάθε βήμα που κάνουν καθώς κατεβαίνουν πρέπει να αισθάνονται διπλάσια χαλάρωση. Στο κάτω μέρος είναι ένα μεγάλο στρώμα, και όταν φτάσουν εκεί θα χαλαρώσουν πλήρως στο στρώμα.
17
Ζητήστε τους να αρχίσει να κατεβαίνει. Μπορείτε να καθορίσετε πόσο μακριά είναι ρωτώντας τους τι αριθμός είναι στην σκάλα.
 
18
Ας τους αφήσουμε να γνωρίζουν για την πρόοδο τους. Πείτε τους ότι βαδίζουν "βαθύτερα και πιο κοντά στο στρώμα, και είναι όλο πιο χαλαροί με κάθε αναπνοή τους», καθώς κατεβαίνουν τις σκάλες.
19
Επαναλάβετε τις παραπάνω προτάσεις για την εκ νέου επαναφορά σε ύπνωση.

20
Έχουν φτάσει πλέον στο κάτω μέρος της σκάλας. Πείτε τους ότι υπάρχουν μπαλόνια γεμάτα με ήλιο που συνδέονται με τον καρπό τους, και ότι μπορούν να αισθάνονται τα μπαλόνια να σηκώνουν το καρπό τους στον αέρα. Θα πρέπει να δείτε τα χέρια τους,  εμφανώς να υψώνονται στον αέρα.
21
Επαναλάβετε τις προτάσεις επαναφοράς.


22
Πείτε τους ότι όταν μετρήσω ως το τρία θα είσαι ξύπνιος. Μετρήστε ως το τρία. Από τη στιγμή που θα ξυπνήσουν αρχίστε να μιλάτε για κάτι διαφορετικό για λίγα λεπτά, πριν τους ζητήσετε να σας πουν τι θυμούνται. Δοκιμάστε την εκ νέου επαγωγή και εάν επιστρέψουν στην ύπνωση, τότε συνεχίστε. Αν δεν το κάνουν, δυστυχώς δεν λειτούργησε.
23
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να κάνετε προτάσεις. Πείτε τους ότι αισθάνονται ζεστά (θα μπορούσαν ίσως να φανταστούν ότι είναι στην παραλία), και τώρα κάνει κρύο, να τους ζητήσετε  να φανταστούν ότι παρακολουθούν μια ταινία, και ότι είναι πραγματικά πολύ αστεία, και στη συνέχεια τρομακτική. Τώρα ζητήστε τους να ανοίξουν τα μάτια τους και να παραμείνουν κάτω από την ύπνωση. Θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι είναι σε θέση να περπατήσουν και να μιλήσουν, ενώ είναι ακόμα σε ύπνωση. Αν ξυπνήσουν και ανοίξουν τα μάτια τους, αυτό σημαίνει ότι «δεν λειτούργησε». Δοκιμάστε την εκ νέου επαναφορά στην ύπνωση και πείτε τους ότι θα ξυπνήσουν μόνο όταν τους το πείτε. Αν δεν το κάνουν, μπορεί να φαίνεται ότι έχουν ένα κενό βλέμμα αυτό σημαίνει ότι είναι σε ύπνωση. Συνεχίστε να κάνετε προτάσεις μετά από προτάσεις, χωρίς να χρειάζεται να τους βάλετε σε «ύπνο» και πάλι.
24
Όταν τελειώσετε, να τους φέρετε έξω από την ύπνωση. Πείτε τους, "όταν μετρήσω ως το τρία θα ξυπνήσετε, θα είστε εντελώς ξύπνιοι και σε εγρήγορση, με όλες τις αισθήσεις σας, και όλες οι υποβολές θα έχουν αφαιρεθεί". Θα μπορούσατε επίσης να πείτε "θα θυμάστε όλα όσα κάνατε", ή "δεν θα θυμάστε τι κάνατε κάτω από την ύπνωση". Στη συνέχεια, μετρήστε μέχρι το τρία.
25
Το άτομο μπορεί να αισθάνεται λίγο «ζαλισμένος», ακόμη και μετά την ύπνωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ακόμα κάτω από την ύπνωση, ωστόσο, μπορεί να είναι επηρεασμένος για λίγο.

Συμβουλές
·         Το άτομο δεν μπορεί να θυμηθεί τι έχει, μπορεί να θέλετε να καταγράψετε τι θα συμβεί, αυτό σας επιτρέπει να δείξετε στο πρόσωπο αυτά που έκαναν (και να τα δείξει σε όλους τους φίλους τους, με την άδεια αμφοτέρων  φυσικά)
·         Παρακολουθείστε την αναπνοή του ατόμου, είναι καλύτερο  να τους λέτε να χαλαρώσουν, καθώς εκπνέουν, παρά όταν εισπνέουν.
·         Διαβάστε τα βήματα μερικές φορές, κρατήστε  σημειώσεις, και εξασκηθείτε σε φανταστικούς ανθρώπους για να συνηθίσετε τη διαδικασία.
·         Αν κάποιος δεν κάνει ό, τι του προτείνεται, είτε έχουν ηθικούς περιορισμούς ή είναι επιθετικοί, ή δεν μπορούν να σας καταλάβουν, προσπαθήστε να δηλώσετε σε αυτούς, ότι είστε σαφής, και αν ακόμα δεν υπάρχει συνεννόηση, τότε ξεχάστε τους.
·         Προσέξτε τη διαφορά ανάμεσα σε μια μετα-υπνωτική-πρόταση, και την ύπνωση με τα μάτια ανοιχτά.  Ύπνωση με τα μάτια ανοιχτά σημαίνει ότι η δήλωση μπορεί να αλλάξει μόνο με την αφήγηση τους, καθώς εξακολουθούν να είναι σε ύπνωση.
Η πιο σημαντική πλευρά της υπνοθεραπείας είναι ο τρόπος με τον οποίο η ύπνωση βοηθά να ξεσκεπαστεί και να διαγραφεί η αιτία πίσω από μια δυσλειτουργία. Μια στρατηγική μπορεί να είναι η εφαρμογή υποβολών, ενώ μια άλλη, όπως στην αναλυτική υπνοθεραπεία, φτάνει κανείς στην καρδιά ενός προβλήματος και το ακυρώνει. Μια άλλη τακτική επίσης είναι η σταδιακή εξαφάνιση ενός φόβου, ακολουθώντας μία πορεία προσέγγισης με το αντικείμενο της φοβίας. Για παράδειγμα, μια φοβία για τα ασσανσέρ μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αν το υποκείμενο, κατά την διάρκεια μιας ύπνωσης, οραματίζεται σταδιακά ότι καλεί το ασσανσέρ, ανοίγει την πόρτα και μπαίνει μέσα. Βιώνοντας , σε κατάσταση ύπνωσης, αυτό πού περισσότερο φοβάται, μαθαίνει καινούργιους τρόπους αντίδρασης στο συγκεκριμένο ερέθισμα και ο φόβος εξαφανίζεται.
προειδοποιήσεις
·         Δεν αναφέρουμε τίποτα που σχετίζεται με κάποια φοβία. Αν κάποιος έχει μια φοβία αραχνών, μην τους πείτε ότι πιστεύω ότι υπάρχουν αράχνες σε ένα δωμάτιο.
·         Μην ζητήσετε σε ένα άτομο να κάνει κάτι που δεν θα θέλατε να κάνει κάποιος σε εσάς.
·         Μην προσπαθήσετε παλινδρόμηση σε ανθρώπους στην νεανική τους ηλικία. Αν θέλετε, πείτε τους να «συμπεριφερθούν σαν να ήταν δέκα ετών». Μερικοί άνθρωποι έχουν καταστείλει μνήμες που πραγματικά δεν θέλουν να φέρουν στα πάνω (κακοποίηση, παρενόχληση κλπ). Μπορούν να έχουν καταστείλει αυτές τις μνήμες ως φυσική άμυνα, έτσι ώστε να μην τρελαθούν. Παραδόξως, αυτοί οι άνθρωποι είναι συχνά καλοί στο να υπνωτίζονται.
·         Δεν προτείνουμε κάτι που είναι ενάντια στην ηθική τους, ή τις πεποιθήσεις τους, τότε αυτοί θα  ξυπνήσουν, αν πρόκειται να πάρετε αυτόν τον δρόμο, κάντε τους να συμφωνήσουν πριν από την ύπνωση, αλλιώς δεν θα σας εμπιστεύονται ξανά, αν τους πείτε τι κάνανε, μπορεί να σας πάνε στα δικαστήρια, ή χειρότερα.
·         Επειδή η ύπνωση είναι τεχνική αυτοελέγχου, τερματίζετε τη διαδικασία όποτε θέλετε. Ακόμα κι αν σας ξεχάσει ο θεραπευτής εν μέσω ύπνωσης, θα επιστρέψετε μόνοι σας στη συνήθη κατάσταση εγρήγορσης ή θα αποκοιμηθείτε για λίγο. 
·         Η ύπνωση δεν είναι New-Age ή Αποκρυφισμός, γι 'αυτό μην την αναμίξετε με αυτά τα πράγματα. Η ύπνωση είναι επιστήμη, δεν είναι οποιαδήποτε μορφή μαγείας.
·         Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική ενότητα, καθώς η ύπνωση είναι λίγο σαν τη φωτιά, μπορεί να είναι επικίνδυνη, αν δεν χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική, ή προσπαθείτε να κάνετε πράγματα που δεν πρέπει.
·         Μην κάνετε θεραπεία, μην προσπαθήσετε να θεραπεύσετε φοβίες, που πιθανόν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε.

Τα πράγματα που θα χρειαστείτε
ü  Περίπου 30 λεπτά - 1 ώρα
ü  Μία άνετη καρέκλα
ü  Ένα ήσυχο δωμάτιο, χωρίς απόσπαση της προσοχής
ü  Ένας εθελοντής που να είναι πρόθυμος να υπνωτιστεί

                                         

Μια διαφορετική ύπνωση με τον Χρίστο Αραμπτζή με μαγνητικά περάσματα.

Απομάκρυνση αρνητικού συναισθήματος με αποκοπή από το συναισθηματικό μέσω ομφάλιου λώρου με το ηλιακό πλέγμα. Θετικές υποβολές για βελτίωση του ατόμου.

ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα