Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

21 Απριλίου 1967: Το πρωινό εκείνης της ημέρας έμελλε να αλλάξει ...
Στον Φίλαθλο δημοσιεύτηκε το κείμενο που ακολουθεί. Μπήκε στις 21/4/2007. Αφού λοιπόν οι πολιτικοί μας δεν ξεχνούν, ας κάνουμε κι εμείς ένα μίνι αφιέρωμα.

                      Περιτύλιγμα της περίφημης δημοκρατίας θέλει ο μαλάκας λαός….
ΕΦΥΓΕ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ;
ΓΙΑΤΙ; ΗΛΘΕ ΠΟΤΕ;
Ο λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον.  Ετσι δεν λένε; Ξεχνάμε, λοιπόν,  τη σημερινή μέρα; Ήταν αποφράδα; Δεν την θέλουμε; Ή έγινε κατόπιν σιωπηλού δημοψηφίσματος του ελληνικού λαού;
Ήρθε η δικτατορία, η αμερικανοκίνητη. Και στέρησε από τον περήφανο λαό το δικαίωμα στην ψήφο. Και το δικαίωμα στην πληροφόρηση, στη διακίνηση ιδεών και στο λόγο. Μεγάλα λάθη αυτά για ένα λαό τόσο πνευματικό, τόσο διαβασμένο και τόσο φλύαρο.
Γι αυτό έπεσε η δικτατορία. Για τη φλυαρία του λαού. Του καφενείου και της πολιτικής ενασχόλησης . Αν δεν ψηφίσει ο λαός, δεν μπορεί. Δεν το αντέχει. Θέλει να εκλέγει και να μιλάει ελεύθερα. Και μια βδομάδα μετά τις εκλογές να διαφωνεί με τα κατορθώματα αυτών, που επέλεξε ο ίδιος.
Γελοίες φάτσες οι δικτάτορες; Ποιος το λέει αυτό; Oι αντιστασιακοί. Δηλαδή; Μια χούφτα ανθρώπων που πράγματι υπέφεραν, εξορίσθηκαν και κατέθεσαν και την ψυχή τους. Και τη ζωή τους. Θυμάμαι πρόχειρα, χωρίς διάθεση αδικίας,  τον  Μουστακλή , τον Παναγούλη και τον Λεντάκη. Αδικώ πολλούς σίγουρα. Όμως δεν αδικώ κανέναν λαό, διότι είμαι σίγουρος, ότι ο ελληνικός λαός γούσταρε δικτατορία.

Επίσης δεν αδικώ και  κανέναν πολιτικό, τότε νόμιμα εκλεγμένο, που παράτησε το καθήκον του και πήγε στην Κοζάνη, στο Παρίσι και σε όλες αυτές τις κολασμένες εξορίες. Και μετά γύρισε δημοκράτης , εθνάρχης  και ό,τι άλλο κατέβαινε στην κούτρα του image maker.
Oλοι οι λαοί θέλουν κοινωνική ισορροπία τρόμου. Και ελέγχους και αστυνομίες και μηχανισμούς καταστολής και αυστηρούς νόμους. Δεν γίνεται αλλιώς. Κι όμως. Όλα αυτά τα θέλουν με άλλο περιτύλιγμα. Της περίφημης δημοκρατίας. Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ένας λαός;
Κι αυτή η δημοκρατία. Η πιο απίθανη φαύλη κατάσταση επιβίωσης, λόγου, ελευθερίας σκέψης, δήθεν βούλησης και κύρια πληροφόρησης. Η πιο ηλίθια πραγματικότητα , που μέχρι και η γιαλαντζί ελληνική δικτατορία , την είχε καταλάβει. Πώς; Με δύο πολύ απλούς τρόπους : Με τα νομίσματα που κυκλοφορούσαν τότε και γράφανε ελληνική δημοκρατία και με την ελεύθερη κυκλοφορία των εφημερίδων. Μέσα στο Φως ή τον Ελεύθερο Κόσμο, ήταν κρυμμένη η Αυγή, η δημοκρατικιά εκπορευόμενη από τόν φιλελεύθερο κουμμουνισμό.
Έφυγε η δικτατορία; Γιατί ήρθε ποτέ ; Aν υπέγραφες μετάνοια θα το έσωζες. Ίσως και να βρισκόσουνα και σε θέσεις, αν ήσουν επιχειρηματίας.  Να σας πω μερικούς;  Λίγοι οι πραγματικοί ήρωες που δεν ήθελαν να τους προλάβουν οι εξελίξεις και το σύγχρονο γίγνεσθαι.  Και πέθαναν με τη θέληση τους. Τους τιμάμε σαν ιδέα και ψυχή. Ποτέ σαν εξέλιξη.
Διότι η εξέλιξη είναι οδυνηρή. Εκλογές ,όχι με απλή αναλογική, αλλά διφορούμενη και ενισχυμένη συμφεροντολογική. Δηλαδή ελευθερία των ανίκανων. Ρίχτε μια ματιά στους παγκόσμιους κυβερνήτες και πέστε μου γιατί ο καραγκιόζης είναι Ελληνας. Μάλλον γιατί έχει  δημοκρατικά  εξαχθεί. Με εφημερίδες ελεύθερες, αλλά σούπερ χρεωμένες σε οικονομικά συμφέροντα στρατών άλωσης συνειδήσεων. Σε μεγέθη κοινωνικά που σ αφήνουν να μιλάς μέχρις ένα σημείο και μετά σε απειλούν με ανεργία, ανέχεια, βία και κατευθυνόμενη πληροφόρηση.
Έβαλαν γραβάτες οι στρατηγοί
Τα νομίσματα βέβαια δεν αλλάζουν. Πάντα ελληνική δημοκρατία γράφουν. Λογικό. Η οικονομία και η θρησκεία γιατί να αλλάξουν ; Δεν αλλάζει εύκολα ο άνθρωπος. Και γιατί άλλωστε; Ότι γινόταν, γίνεται και θα γίνεται, χωρίς όμως να λύνεται.
Απλά οι σημερινοί στρατηγοί, βάλαν γραβάτες. Και ο λαός τις φοράει, άρα γιατί να φοβάται; Ετσι είναι η χούντα σήμερα. Γραβατωμένη κοινωνικά, κοντά στο λαό , για να του τον πιάνει πιο εύκολα και φιλελεύθερα. Την επικοινωνία την ανέλαβαν οι επίτηδες χρεωμένοι και οργανωμένοι δημοσιογράφοι, όχι στρατιωτικών συμφερόντων, αλλά γνήσια λαμογιάρικων.  Και να τους βρίζει δημοκρατικά ο λαός. Ο λόγος  και η διακίνηση των ιδεών, πλέον ελεύθερα, διότι υπάρχει το χρηματιστήριο, το βυζί της τάδε και το ναυάγιο. Το χρήμα, το σεξ και η βία δεν αλλάζουν.
Και κύρια η εξίσωση. Ο δημοκρατικός μηδενισμός. Και η πορεία προς την εξέλιξη, αλλά το παν να είναι άλλο. Το τίποτα στόχος , το περπάτημα όμως,  δήθεν ελεύθερο. Και να μην μιλάει κανείς. Και όλοι να βολεύονται με τα ψυχοφάρμακα. Και να κοιτούν το νόμισμα, που γράφει ελληνική και ευρωπαϊκή κοινότητα. Κοινότητα μπαρούφας και εξαθλίωσης δημοκρατικής.
Πράσινη και κόκκινη η χούντα…
Δεν μπορώ, υποφέρω. Και θέλω να σπάσω κεφάλια. Όχι για να φέρω  <<…τα παιδιά που αγαπούν τα στρατιωτάκια …και που βρυκολάκιασαν   και βγήκαν στα σοκάκια… >>, αλλά για να πετύχω άλλα. Τα ζαβαρακατρανέμια  και τη διοίκηση των καλιαρντών . Και την πραγματική ελευθερία. Αυτήν που δεν έφερε η δημοκρατία. Δηλαδή η απλή μετάλλαξη της δικτατορίας, βάσει χρόνου.
Όπως έγραφε και ο Διονύσης <<…χούντα περνάμε , πολεμάτε, είναι πιο μαυριδερή…>>.
Όμως δεν είναι μαύρη πια. Είναι πράσινη, μπλε ή κόκκινη. Πάντα την ασχήμια, την καλύπτεις με φανταχτερά χρώματα. Για να προσέχει ο λαός το περιτύλιγμα και να μην τον ενδιαφέρει το περιεχόμενο.
Από το 1974 και μετά, δεν έχουμε αμερικανοκίνητη στρατοκρατική δικτατορία. Έχουμε αμερικανοκίνητη λαική δικτατορία. Και είναι χειρότερη γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις τον εχθρό. Δεν μπορείς να δείξεις για εχθρό σου τον λαό. Διότι ανήκεις σ’ αυτόν. Και πρέπει να διοικεί, κι ας μην ξέρει τι του γίνεται.  Και η ιατρική να παραδέχεται τα αυτοάνοσα νοσήματα και τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις σαν τα πιο δύσκολα περιστατικά. Λέτε να μην ξέρει κάτι;
<< …Πολεμάτε είναι πιο μαυριδερή…>>. Και η δημοκρατία έχει σκέψη και ιδανικά και ηλιθιότητες χρονικά εξελιγμένες. Βαρύγδουπα πράματα. Και κουλτούρα και πουτανιά και νεκρή σκέψη. Λαική τρομοκρατία λέγεται. Δεν την γλυτώνεις με τίποτα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα