Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Μπορείτε να τα πηγαίνετε καλά με τους περισσότερους ανθρώπους, αν τους κολακεύετε... αλλά...


Αποτέλεσμα εικόνας για Και τι έγινε αν με την κολακεία αποκτήσετε πολλούς φίλους και οπαδούς και απουσιάζει ο Θεός? Ο κόσμος θα σας έχει εγκαταλείψει για την ανεντιμότητά σας και σας έχει εγκαταλείψει επίσης και ο Θεός, κι όταν πεθάνετε θα πάτε στα βάθη του αστρικού κόσμου χωρίς καμία εγγύηση ούτε από τη συνείδησή σας ούτε από τον Θεό ούτε από άνθρωπο.

Να είστε ειλικρινείς με όλους. Μπορείτε να τα πηγαίνετε καλά με τους περισσότερους ανθρώπους αν τους κολακεύετε. Αυτό όμως καταστρέφει τον χαρακτήρα και αυτού που προσφέρει κολακείες και αυτού που τις δέχεται. Δεν είναι επιζήμιο να επαινείτε κάποιον. Σε όλους αρέσει η ενθάρρυνση και ο έπαινος για τα προτερήματά τους και τις πράξεις τους, αν αυτή η αναγνώριση είναι ειλικρινής. Όταν όμως κάποιος κολακεύει κάποιον άλλον για να πάρει κάτι σε αντάλλαγμα, αυτό είναι λάθος. Αν η αγάπη μου δεν αρκεί, δεν θα δωροδοκήσω κανέναν με κολακεία.

Και τι έγινε αν με την κολακεία αποκτήσετε πολλούς φίλους και οπαδούς και απουσιάζει ο Θεός? Ο κόσμος θα σας έχει εγκαταλείψει για την ανεντιμότητά σας και σας έχει εγκαταλείψει επίσης και ο Θεός, κι όταν πεθάνετε θα πάτε στα βάθη του αστρικού κόσμου χωρίς καμία εγγύηση ούτε από τη συνείδησή σας ούτε από τον Θεό ούτε από άνθρωπο.



Οι σχέσεις που βασίζονται στην ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό είναι υπέροχες. Μη σπιλώνετε τη φιλία με υπερβολική οικειότητα. Η πολλή οικειότητα προκαλεί έλλειψη σεβασμού. Κανείς δεν μπόρεσε να είναι υπερβολικά οικείος μαζί μου. Το να μη σέβεστε τον άλλον ή το να τον θεωρείτε δεδομένο βάζει σε μεγάλο κίνδυνο μια σχέση. Όποτε συναναστρέφεστε με τους ανθρώπους, να τους συναναστρέφεστε με σεβασμό, αγάπη και ειλικρίνεια. Κρατάτε απόσταση από οτιδήποτε και οποιονδήποτε δημιουργεί δυσαρμονία. 


– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, από το Ταξίδι προς τη Συνειδητοποίηση του Εαυτού




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα