Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Η αγάπη, χτίζεται στην καθημερινότητα, στην τριβή και στα λάθη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η αγάπη, χτίζεται στην καθημερινότητα, στην τριβή και στα λάθη.
Γράφει η Μαρίνα Κρητικού
Αγάπη, μια λέξη μικρή, αλλά τόσο σύνθετη και πολύπλευρη. Πώς να εξηγήσεις λεκτικά τι θα πει αγάπη; Η αγάπη είναι βίωμα, είναι μοίρασμα, είναι κατάθεση ψυχής και σύνδεση με τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου. Δεν είναι δεδομένη και αυτονόητη για κανέναν άνθρωπο και για καμία σχέση, ακόμα και για τη σχέση της μητέρας με το παιδί της. Για να νιώσεις αγάπη πρέπει να υπάρχουν κοινά βιώματα, κοινός χρόνος για να τον μοιράζεσαι και για να μαθαίνει ο ένας τον άλλον.
Υπακούει σε κανόνες και πρέπει; Τα πρέπει και οι κανόνες δεν χωράνε σε μια αληθινή, ουσιαστική και άνευ όρων αγάπη. Άλλωστε δεν υπάρχει κάποιος που να υπαγορεύει πώς πρέπει να αγαπάμε τους άλλους ή τι πρέπει να κάνουμε για να μας αγαπούν. Η αγάπη δεν βγαίνει με εγχειρίδιο χρήσης και με κάποιον μπούσουλα, ώστε να μας καθοδηγεί πώς πρέπει να αγαπάμε, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στην αγάπη. Αντίθετα με τα παραπάνω, την αγάπη για να τη νιώσεις πρέπει να υπάρχει σύνδεση και να χτίσεις τη σχέση σου μέρα με τη μέρα με τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου.

Η αγάπη είναι ζωή, καθημερινότητα και λάθη. Αν δεν μοιράζεσαι κοινά βιώματα στην καθημερινότητα σου είναι πιο δύσκολο να χτίσεις μια σχέση όπου η αγάπη θα είναι πηγαία. Αν δεν κάνεις λάθη, δεν είσαι αυθεντικός, αλλά προσποιείσαι για να αρέσεις και αυτά δεν συνάδει με την γνήσια αγάπη. Στην πραγματική αγάπη δεν έχουν χώρο οι μάσκες και οι καθωσπρεπισμοί. Οι άνθρωποι που έχουν μάθει να αγαπούν βαθιά, αληθινά και ουσιαστικά, δεν έχουν ανάγκη από το να προσποιούνται για να κερδίσουν την αποδοχή, αλλά έχουν μάθει να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που τους αποδέχονται γι’ αυτό που είναι. Ίσως επειδή και οι ίδιοι από τους δικούς τους γονείς αυτό έχουν εισπράξει ως βίωμα και το μεταφέρουν στις δικές τους ενήλικες σχέσεις.
Αν θέλουμε λοιπόν να δομούμε ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας και να βιώνουμε την αγάπη με την πραγματική της έννοια, είναι σημαντικό να βγάλουμε τα πρέπει και τους κανόνες από αυτές τις σχέσεις μας. Οι άνθρωποι που θα είναι γύρω μας να τους διαλέξουμε να μας αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε και όχι με όρους και προϋποθέσεις και στη σχέση να έχουν χώρο τα λάθη και οι αποτυχίες. Χωρίς λάθη η ζωή είναι φτιαχτή και οι άνθρωποι ζουν πίσω από τις μάσκες τους. Ας δώσουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε πιο ουσιαστικές σχέσεις με ανθρώπους που πραγματικά θα μας γεμίζουν όχι με τύψεις και ενοχές, αλλά η επαφή μαζί τους θα μας κάνει να νιώθουμε την ουσιαστική σύνδεση και την πληρότητα μιας γεμάτης σχέσης.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα