Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

18 χρόνια, 1 ημέρα, 2 ώρες, 15 λεπτά
Αγαπητέ Οδυσσέα,
Με ξέρεις. Δεν διαμαρτύρομαι συχνά. Ή ίσως να διαμαρτύρομαι αλλά δεν είχες, προφανώς, το χρόνο να με γνωρίσεις καλύτερα επειδή αποφάσισες πως ήταν καταπληκτική ιδέα να πάς στην Τροία. Τι λέει; Πως πάει το σχέδιο; Λοιπόν, σίγουρα δεν πηγαίνει καλά για εμάς.
Σε περιμένω για πάνω από μια δεκαετία. Τουλάχιστον ήξερα που ήσουν τα πρώτα δέκα χρόνια. Όταν ακούσαμε πως ο Νέστορας επέστρεψε, ήταν ο πρώτος, πραγματικά ενθουσιαστήκαμε πολύ. Μέχρι που έβαλα να βάψουν και το σπίτι. Αλλά κανένα ίχνος σου. Σκέφτηκα “εντάξει, κάπου καθυστέρησε.” Όταν επέστρεψε ο Αγαμέμνονας, αναπτερώθηκαν και πάλι οι ελπίδες μου. Α, περίμενε να ακούσεις τι έπαθε ο Αγαμέμνων. Σου είχα πει πως η γυναίκα του δεν ήταν και πολύ σόι αλλά εσύ νόμιζες πως ήταν γυναικεία ζήλια...για να σε δω τώρα, αν θα θελες να είσαι στη θέση του! Και καλά γυναικείος φθόνος.
Άκουγα νέα για επιστροφές και ήλπιζα πως και η δική σου μέρα θα έφτανε σύντομα. Το μόνο που με κράταγε λογική ήταν πως ούτε ο Μενέλαος είχε επιστρέψει. Μετά από λίγα χρόνια υπήρχαν φήμες πως ήταν στην Αίγυπτο και μια φήμη είναι αρκετή για να κρατήσει την ελπίδα ζωντανή. Σκεφτόμουν πως ίσως ήσασταν μαζί και θα έβρισκες το δρόμο σου πίσω σε μένα. Πάντα έβρισκες τον τρόπο.
Εχτές έλαβα νέα πως ο Μενέλαος γύρισε στην Σπάρτη. Δεν ήσουν μαζί του. Πού είσαι Οδυσσέα; Πόσα εμπόδια πια μπορεί να συνάντησες; Δεκαοχτώ χρόνια αγναντεύω τη θάλασσα. Δεκαοχτώ χρόνια προσπαθώ να κρατήσω ένα σπιτικό για σένα. Δεκαοχτώ χρόνια και τώρα βρίσκω τον εαυτό μου όχι απλά να περιβάλλεται από αγνώστους αλλά να είναι παγιδευμένη.

Δεν ξέρω πόσους εχθρούς χρειάστηκε να πολεμήσεις αλλά αυτή τη στιγμή πολεμώ περισσότερους από όσους πρέπει, ταυτόχρονα. Θυμάσαι εκείνον τον ενοχλητικό γιο του Ευπείθη; Μάντεψε!! Ζει εδώ μαζί μας. Ω, ναι, ο αγαπητός νεαρός Αντίνοος, ξιπασμένος και ενοχλητικός όπως πάντα. Αν αναρωτιέσαι γιατί μένει εδώ μαζί μας, σε πληροφορώ πως η αγαπημένη σου γυναίκα θεωρείται μεγάλο κελεπούρι. Αμέ, τώρα έχω μνηστήρες, όχι έναν, όχι δύο, όχι τρεις...εκατόν οχτώ...108, σε περίπτωση που θέλεις να το οραματιστείς.
Είναι εδώ για να με φλερτάρουν, αλλά κυρίως για να τρώνε, όλη μέρα, κάθε μέρα. Αν ανησυχείς μήπως χάσεις τη γυναίκα σου, σε διαβεβαιώνω πως σίγουρα θα χάσεις κάθε πρόβατο που είχες ποτέ στην κατοχή σου, επίσης τις κότες και δεν μπορώ να βρω κάποιες από τις γάτες μας.
Πιστεύω πως υπήρξα τόσο υπομονετική που θα πρέπει να μετονομάσουν την υπομονή σε Πηνελόπη. Δεκαοχτώ χρόνια και μία μέρα, Οδυσσέα. Δεν ήσουν ποτέ καλός με τις έξυπνες αποφάσεις...την επόμενη φορά απλά πες 'ΟΧΙ, Οδυσσέα, απλά πες όχι. Δεκαοχτώ χρόνια και μία μέρα...και κουράστηκα να υφαίνω.
Ακόμη δική σου, Πηνελόπη
Τα γράμματά της τα έκλεισε στο letterstoodysseus.wordpress.com.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα