Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Τα καλά πράγματα συμβαίνουν όταν είστε έτοιμοι να αλλάξετε


Τα ψυχιατρεία είναι γεμάτα από ανθρώπους που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την αλλαγή. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αναπτύξει τρόπους με τους οποίους προσπαθούν να αποδράσουν από αυτήν.

Αλλά αν υπάρχει κάτι ακόμη πιο βέβαιο από το θάνατο, είναι η αναπόφευκτη φύση της αλλαγής. Κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει. Έτσι πρέπει να μάθουμε να τη δεχόμαστε και να προσβλέπουμε σε αυτήν.

Αλλαγή σημαίνει ότι αλλάζετε τον τρόπο σκέψης σας. Σημαίνει επίσης ότι είστε πρόθυμοι να αποποιηθείτε τα πράγματα όπως έχουν τώρα, ώστε να γίνουν αλλιώς. Αυτό είναι κάτι που μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε και κανείς άλλος.

Αλλαγή δεν σημαίνει ότι περιφρονείτε τους άλλους ή ότι αισθάνεστε ανώτεροι. Σημαίνει να διεκδικείτε το δικαίωμα να μιλάτε και να ενεργείτε αυτόνομα, και να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο για να γίνετε ευτυχισμένοι. Ο Κομφούκιος το συνόψισε ως εξής: "Όσοι θέλουν να ζουν μονίμως ευτυχισμένοι, πρέπει να αλλάζουν συχνά".

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε να αντιστέκεστε στην αλλαγή. Μάθετε να ζείτε μαζί της και να την απολαμβάνετε. Ο καιρός θα αλλάξει. Η εταιρεία σας θα αλλάξει. Η κυβέρνηση θα αλλάξει. Το ίδιο και οι άνθρωποι γύρω σας. Οι πάντες και τα πάντα αλλάζουν, άρα γιατί να αντιστέκεστε; Γιατί να μην είστε εκείνος που θα πει: "Ας δούμε τι μπορώ να αλλάξω για να βελτιώσω τα πράγματα";

Κάντε τις σωστές αλλαγές. Οι σωστές αλλαγές είναι πάντα θετικές. Ξεκινήστε αλλάζοντας μικρά πράγματα κάθε μέρα μέχρι η αλλαγή να σας γίνει τρόπος ζωής. Αλλάξτε τα έπιπλά σας ή τον τρόπο που ντύνεστε. Κάντε αλλαγές στο δωμάτιο, το διαμέρισμα ή το σπίτι σας. Μην αφήσετε τίποτα το ίδιο. Συνεχίστε να αλλάζετε πράγματα απλώς για να σπάσετε τη μονοτονία.

Μήπως αισθάνεστε τον εαυτό σας να αντιστέκεται; Αν ναι, αυτό συμβαίνει επειδή νιώθετε ότι απειλείστε από την αλλαγή. Να θυμάστε πως ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσετε το φόβο είναι να κάνετε αυτό που φοβάστε περισσότερο. Κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε, τότε πρέπει να το κάνετε.

Το να αλλάξετε τη ζωή σας σημαίνει να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι δυσάρεστο, αλλά η διαδικασία αλλαγής μιας συνήθειας είναι πάντα προσωρινή. Για να ξεπεράσετε το φόβο της αλλαγής, φέρτε στο μυαλό σας τα οφέλη που θα αποκομίσετε. Συγκεντρωθείτε σε αυτά και όχι στους φόβους και στις υποθετικές δυσκολίες που μπορεί να σας δημιουργήσει η αλλαγή.

Να αντιμετωπίζετε οτιδήποτε προκύπτει στη ζωή σας ως μια ευκαιρία να αλλάξετε προς το καλύτερο. Αν πρόκειται να πάρετε μετάθεση ή αν το γραφείο ή το τμήμα σας κλείνει, αν η θέση εργασίας σας καταργήθηκε, αν σας άφησε ο σύντροφος ή η σύντροφός σας, αν πρέπει να μετακομίσετε σε άλλο μέρος ή αν το αυτοκίνητό σας σταμάτησε να λειτουργεί, αντί να εμμένετε στο αρνητικό, σκεφτείτε τις πιθανές θετικές συνέπειες.

Αν σταματήσετε να αντιστέκεστε, αν αποδεχτείτε την αλλαγή και προσβλέπετε σε νέες και καλύτερες εμπειρίες, κάτι καλό θα σας συμβεί. Τα καλά πράγματα συμβαίνουν όταν είστε έτοιμοι να αλλάξετε.

*Από το βιβλίο "Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης", Dr. Robert Anthony, Εκδ. Διόπτρα 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα