Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ο Πάπας “αφορίζει” την όστια χωρίς γλουτένη αλλά όχι την μεταλλαγμένη

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Πάπας “αφορίζει” την όστια χωρίς γλουτένη αλλά όχι την μεταλλαγμένη

Δεν ξέρω αν ζούμε τα έσχατα των καιρών, αλλά σίγουρα ζούμε τα έσχατα του εγκεφάλου μας, καθώς αυτός έχει γίνει τελευταία ο κύριος στόχος όλων: εμπόρων πληροφόρησης, εμπόρων καλής υγείας, εμπόρων διατροφής, εμπόρων ιδεών, εμπόρων τρόμου και εμπόρων φρούδων ελπίδων…

Με την ανάπτυξη κατεργασμένων διατροφικών προϊόντων και ταχυφαγείων στη Δύση, αλλά και πολλών μεταλλαγμένων πρώτων υλών, εμφανίστηκαν και πολλά προβλήματα στην υγεία καθώς και παχυσαρκία. Η απάντηση στο πρόβλημα θα μπορούσε λογικά να είναι οι πολίτες να πιέσουν τις εταιρείες για καλύτερη παρασκευή προϊόντων και τις κυβερνήσεις για ορθότερους ελέγχους και αυστηρότερα μέτρα, μακριά από τους λομπίστες των εταιρειών.
Όμως ο δυτικός πολίτης της σήμερον δουλεύει μόνος του κι έτσι… την πατάει και μόνος του. Αντί να οργανωθεί, να πιέσει, να μποϊκοτάρει, να δείξει μαζικά τη δύναμη του, επιλέγει να μπει στο ίντερνετ ή να ενημερωθεί από έναν φίλο για to τι πρέπει να κάνει και τι πρέπει να φάει.
Εκεί, στον θαυμαστό κόσμο του ίντερνετ, όπου η πληροφόρηση με την παραπληροφόρηση στήνει καθημερινά όργιο, όπου η επιστήμη με την ψευδοεπιστήμη ζευγαρώνει ανώμαλα, όπου η εναλλακτική ενημέρωση μπορεί να αποδειχτεί χειρότερη της συστημικής και ακόμα πιο ελεγχόμενη, ο πολίτης της selfy που έχει ξεχάσει πως είναι να βγάζεις ομαδικές φωτογραφίες, θα επιλέξει τι πρέπει να κάνει.
Έχεις φούσκωμα; Νιώθεις κουρασμένος; Έχεις νευρολογικά συμπτώματα και νιώθεις ζάλη; Φλεγμονή, πρήξιμο ή πόνο στις αρθρώσεις, κακή διάθεση, άγχος, κατάθλιψη, ακόμα και οι εναλλαγές της διάθεσης; Ε τότε έχεις δυσανεξία στη γλουτένη. Μα ναι! απαντά ο selfy, που δεν αποχωρίζεται ποτέ το κινητό ή το τάμπλετ του,  δεν κλείνει μέρα νύχτα το wifi του, ενώ το κομπιούτερ μπορεί και να παίζει μέσα στο υπνοδωμάτιο πλάι στην τηλεόραση. Γιατί ΌΛΑ αυτά τα συμπτώματα, είναι  συμπτώματα ηλεκτρομαγνητικής δυσανεξίας και όχι γλουτένης!

Όμως αυτό ξέχασαν να του το πουν οι διατροφολόγοι που κατακλύζουν το διαδίκτυο και που αμέσως έχουν τη λύση: Κόψε το αλεύρι, ακόμα κι αυτό της ολικής και ξεκίνα να ψήνεις ψωμιά με αλεύρια που δεν έχουν γλουτένη, όπως το σόργο, το αλεύρι αμυγδάλου, ριζάλευρο κ.λ.π. αλεύρια που ελάχιστες τσέπες αντέχουν, ενώ, όσο καλά κι αν είναι, τους λείπουν συστατικά, όπως διατροφικές ίνες και άλλα θρεπτικά ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα –όπως Β12, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σελήνιο κ.α.- πράγμα που τα καθιστά λιγότερο θρεπτικά, αλλά είναι και πιο ακριβά.

Ο Πάπας έδωσε εντολή να μην αφαιρεθεί η γλουτένη από τον άγιο άρτο

Μην είναι θέμα υγείας; Μην είναι θέμα θρησκευτικό; Μην είναι θέμα παράδοσης; Κανένας από αυτούς τους λόγους δεν ήταν αυτός που έκανε τον Πάπα να δώσει εντολή στους επισκόπους να μην αφαιρούν τελείως τη γλουτένη από την όστια, γεγονός που στεναχώρησε Καθολικούς “ορθοφάγους”. Ο σκοπός του ήταν να “αγιάσει τα μέσα”. Η επέκταση της αγοράς του κρασιού και του ψωμιού που χρησιμοποιείται ως μέρος των καθολικών μαζών ήταν αυτή που του έδωσε την αφορμή, καθώς, η μεν όστια για τον κάθε πιστό είναι μικρή (οπότε λογικά δεν θα έπρεπε καν να γίνεται λόγος για την ποσότητα γλουτένης) αλλά οι Καθολικοί απαριθμούν 1,2 δισ. πιστούς!
Ο Πάπας είπε ότι η όστια που είναι εντελώς απαλλαγμένη από γλουτένη είναι άκυρη για τον εορτασμό της Ευχαριστίας. Ο άρτος και ο οίνος, αναφέρονται στο σώμα και το αίμα του Χριστού και πρέπει να είναι “σωστά” και καλής ποιότητας.
Προφανώς η μεταλλαγμένη όστια πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να συμβολίσει το σώμα του Χριστού…
Γενικώς οι γνωστές… Παπαρολογίες, ενώ οι ‘ορθοφάγοι’ Καθολικοί τώρα σε κατάθλιψη και πανικό όχι για την μεταλλαγμένη, αλλά για τη γλουτένη. Στο διαδίκτυο υπάρχει μεγάλη αγορά από δαύτες. Δεν ξέρω αν έχουν και σάιτ με συγχωροχάρτια. Ένα συγχωροχάρτι για τον καθένα που θέλει να λύσει το δικό του προσωπικό πρόβλημα σε μια εποχή που απαιτεί συλλογική συνείδηση και δράση για να σωθεί ολόκληρη η Ανθρωπότητα…


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα