Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Επτά τρόποι για να τιθασεύουμε τις ανήσυχες σκέψεις μας

Όταν ανησυχούμε για κάτι δεν είναι απαραίτητα κακό. Αντίθετα μπορεί να μας κάνει πιο παραγωγικούς. Για παράδειγμα ένας μαθητής που ανησυχεί για τους βαθμούς του, έχει πολλές πιθανότητες να βελτιώσει την απόδοση του στα μαθήματα που υστερεί.
Αρνητικά αποτελέσματα στη ζωή μας μπορεί να επιφέρει κυρίως η υπερβολική και αναίτια ανησυχία. Όταν φτάνουμε στο σημείο να ανησυχούμε ενώ δεν υπάρχει κάτι το επείγον ή όταν οι λόγοι δεν είναι τόσο σοβαροί τότε μπορούμε να γίνουμε αγχώδεις. Άτομα που εμφανίζουν υπερβολική ανησυχία, συνήθως έχουν πρόβλημα με τον ύπνο τους.
Όταν η ανυσηχία μας για κάτι ξεπερνά τα όρια και δεν μπορούμε να την ελέγχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις παρακάτω 7 απλές τεχνικές:
1. Nα μη δίνουμε σημασία στο φόβο. Όσο σκεφτόμαστε υπερβολικά κάτι που μας φοβίζει, μας κάνει το “μεγαλώνουμε” τόσο πολύ στο μυαλό μας και με αυτό τον τρόπο να του δίνουμε φανταστικές διαστάσεις.
2. Επίκληση στη λογική. Όταν έχουμε ανήσυχες σκέψεις συνήθως κάνουμε καταστροφικές προβλέψεις. Μια τεχνική για να ακολουθήσουμε είναι να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα όσο πιο λογικά γίνεται. Η λογική μπορεί να μας οδηγήσει στο να καταλάβουμε ότι έχουμε δώσει μια υπερβολική διάσταση στα πράγματα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
3. Να επικεντρωθούμε περισσότερο στην επίλυση προβλημάτων. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να δίνουμε λύση στο πρόβλημα που μας δημιουργεί μια έντονα ανησυχη σκέψη με το να ξεχωρίσουμε ποια πράγματα μπορούμε να θέσουμε υπό έλεγχο και ποια όχι. Η συγκεκριμένη τακτική θα μας βοηθήσει να γίνου έξτρα παραγωγικοί.


4. Να ηρεμήσουμε το σώμα μας. Η υπερβολική ανησυχία για τα πράγματα μπορεί να μας προκαλέσει ανεπιθύμητα συμπτώματα στην υγείας μας όπως ταχυπαλμία, έντονη εφίδρωση και πόνο στο στομάχι. Τεχνικές όπως ένας περίπατος, ασκήσεις yoga αλλά και μια πολύ απλή βαθιά αναπνοή μπορεί να μας καλμάρει και να μας ηρεμήσει.
5. Πρέπει να δίνουμε σημασία στο παρόν. Όταν δίνουμε μεγαλή σημασία στο τι είπαμε χθες ή ποιες ειναι οι υποχρεώσεις μας για την επόμενη μέρα αυτομάτως και μόνο η σκέψη αυτή μας οδηγεί σε μια ανήσυχη και αγχώδη σκέψη. Πρέπει να μένουμε στο παρόν και σε αυτό που αντιμετωπίζουμε εκείνη τη στιγμή. Αποφορτίζουμε έτσι τη σκέψη μας σε μεγάλο βαθμό.
6. Να σταματήσουμε να νιώθουμε την πίεση του χρόνου. Δεν μπορεί συνεχώς να κάνουμε εχθρό το χρόνο. Σίγουρα το ημερήσιο πρόγραμμα βοηθάει γιατί μας υπενθυμίζει τις υποχεώσεις μας και μας κάνει υπεύθυνους. Υπάρχουν όμως και στιγμές που υπερβάλλουμε με τη τήρηση του προγράμματος και από βοήθημα, γίνεται “μοχλός” πίεσης.
7. Να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Όταν είμαστε χαμένοι και “πελαγωμένοι” στις σκέψεις, έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε έστω και για λίγο. Χρειαζόμαστε να “ξεκαθαρίσουμε” τα πράγματα στο μυαλό μας, έχουμε ανάγκη έστω από ένα μικρό διάλειμμα το οποιο θα ανανεώσει τη σκέψη και θα την προτατέψει απο “δηλητηριώδεις” σκέψεις μια φορτισμένης κατάστασης.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα