Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

6 περιπτώσεις στις οποίες δεν πρέπει να έχετε σεξουαλική επαφή


sexoualiki epafi
Η σεξουαλική επαφή θα πρέπει να είναι ικανοποιητική και επωφελής και για τις δυο πλευρές. Αν οποιαδήποτε στιγμή παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να σκεφτούμε αν είναι καλή ιδέα ή όχι.
Εκτός του ότι ανακουφίζει από το στρες, το σεξ βοηθά στην καύση θερμίδων ενώ σας φέρνει πιο κοντά σαν ζευγάρι προσφέροντάς σας πολύ περισσότερη ευχαρίστηση.
Και αν αυτό δεν σας φαίνεται αρκετό, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι ιδανικό για την πνευματική και τη σωματική υγεία.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικές στιγμές όπου η σεξουαλική επαφή δεν αποτελεί επιλογή, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ το θέλετε, θα πρέπει να ελέγξετε τον εαυτό σας και να μάθετε να λέτε όχι.
Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που δεν πρέπει να κάνουμε σεξ καθώς μπορεί να αποβεί βλαβερό για την υγεία μας. Προσπαθήστε να το αποφύγετε σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω περιπτώσεις:
1. Είναι οδυνηρό
ponos stin koilia
Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ είναι γνωστός και ως δυσπαρευνία.
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε οργανικά θέματα, όπως βακτηριακές λοιμώξεις, πληγές του αιδοίου και ενδομητρίωση.
Μπορεί επίσης να οφείλεται σε ψυχολογικά ζητήματα, όπως σε κάποιο τραύμα, ανασφάλειες, έλλειψη επιθυμίας και προβλήματα στη σχέση ή τη σεξουαλικότητά σας.
Οι άνδρες μπορούν επίσης να αισθανθούν πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά αυτό είναι λιγότερο σύνηθες.

Οι βασικές αιτίες περιλαμβάνουν τις λοιμώξεις, τα κοψίματα και τις πληγές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων τα οποία μπορεί επίσης να οφείλονται σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση και ανεξάρτητα από την αιτία, καλό είναι να δείτε κάποιον ειδικό για αυτό.
Επομένως, πριν προσπαθήσετε να κάνετε σεξ με το σύντροφό σας απλά για να τον ικανοποιήσετε, δείτε το γιατρό σας. Αφήστε το γιατρό σας να εκτιμήσει το πρόβλημα και να σας πει τι πρέπει να κάνετε.
Να θυμάστε ότι το σεξ είναι ένα παιχνίδι το οποίο και οι δυο πλευρές θα πρέπει να απολαμβάνουν ισότιμα.
2. Σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου
Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σε αυτή την ερώτηση. Αλλά η απάντηση είναι εύκολη: αν και τα δυο μέλη είναι υγιή τότε δεν υπάρχουν πραγματικές αντενδείξεις γι αυτό και ειδικά στις μονογαμικές σχέσεις.
Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα με το αίμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συζητήσετε με ειλικρίνεια με το σύντροφό σας.
Αν δεν βρίσκεστε σε μια σταθερή σχέση, δεν πρέπει να κάνετε σεξ χωρίς προστασία καθώς αυτή θα είναι μια ιδανική ευκαιρία για να εξαπλώσετε τη μόλυνση μέσω του αίματος.
3. Αν έχετε κάποια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος
loimoxi
Είναι δύσκολο για τις γυναίκες με λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος να έχουν σεξουαλική επαφή και αν έχουν τότε σίγουρα δεν είναι ευχάριστη.
Επειδή ο κόλπος είναι πολύ κοντά στην ουρήθρα (αυτά τα δυο διαχωρίζονται με έναν απλό μυ), η σεξουαλική πράξη μπορεί να ερεθίσει την ουρήθρα.
Αυτό συμβαίνει αρχικά όταν το σεξ είναι βίαιο ή γρήγορο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ρήξεις στην ουρήθρα.
Δεν συνιστάται η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της θεραπείας (η οποία διαρκεί περίπου 3 ημέρες, επομένως δεν είναι πολύ διάστημα).
4. Σεξ με χαμηλή ανοσία
Κάθε άτομο με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα ή χαμηλή ανοσία, βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσει κάποια λοίμωξη ή κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια με κάθε είδος σεξουαλικής επαφής.
Οι κύριες αιτίες της χαμηλής ανοσίας είναι:
  • Η χρήση κορτικοστεροειδών
  • Η εγκυμοσύνη
  • Το HIV
Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να έχετε σεξουαλική επαφή με αναξιόπιστους συντρόφους και πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε προφύλαξη.
Άλλες, λιγότερο σοβαρές ασθένειες όπως η γρίπη ή ο δάγκειος πυρετός, απαιτούν επίσης ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια του σεξ καθώς η σωματική προσπάθεια μπορεί να επιβραδύνει την ανάρρωση.
Επίσης, η αδιαθεσία και μόνο που αισθάνεστε λόγω της κατάστασής σας είναι αρκετή για να μην κάνετε σεξ.
5. Κατά τη διάρκεια κύησης υψηλού κινδύνου
egkumosuni
Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα θέμα ταμπού για πολλά ζευγάρια. Κατά κύριο λόγο, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, όταν η κοιλιά έχει μεγαλώσει αρκετά, μερικοί άνθρωποι φοβούνται να μην πληγώσουν το βρέφος ή να μην σπάσουν τον αμνιακό σάκο πολύ νωρίτερα.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η διείσδυση δεν αρκεί για να βλάψει ή να φτάσει στο μωρό.
Οι ορμονικές αλλαγές μπορούν στην πραγματικότητα να αυξήσουν τις σεξουαλικές επιθυμίες ενός ατόμου, γεγονός που μπορεί να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το δεσμό σας. Απλά να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλές συνιστώμενες στάσεις όταν η γυναίκα είναι έγκυος.
Κατόπιν αυτού, δεν πρέπει να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια κύησης υψηλού κινδύνου. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τις στάσεις που ασκούν πολύ βάρος στην κοιλιά.
6. Χωρίς την κατάλληλη προσωπική υγιεινή
Έχει συζητηθεί αρκετές φορές η προσωπική υγιεινή μετά το σεξ και πολλοί άνθρωποι αγνοούν το γεγονός ότι δεν πρέπει να κάνουν σεξ αν αυτές οι περιοχές δεν είναι καθαρές. Μερικές φορές οι αυθόρμητες σεξουαλικές επαφές μπορεί να εξαπλώσουν πολύ ισχυρούς ιούς.
Ουσίες όπως ο ιδρώτας, τα υγρά και οι εκκρίσεις είναι πιο άφθονες όταν κάποιος δεν καθαρίζει σωστά τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε λοιμώξεις.
Υπάρχουν επίσης μικροοργανισμοί που μπορούν να συνυπάρξουν κανονικά σε ένα ανθρώπινο σώμα αλλά είναι επιβλαβείς για τους άλλους. Η ανταλλαγή αυτή μπορεί συνεπώς να είναι προβληματική. Η χρήση προφυλακτικού περιορίζει τον κίνδυνο αυτό.
Δεν χρειάζεται να πλυθείτε αμέσως μετά το σεξ. Απλά βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες της προσωπικής υγιεινής.
Αν έχετε την ευκαιρία ή αν θέλετε μπορείτε να κάνετε ντους μαζί με το σύντροφό σας. Με αυτό τον τρόπο θα ανάψει η φλόγα και θα αποτραπεί κάθε κίνδυνος.
Να είστε ενημερωμένες σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να κάνετε σεξ
sex
Μερικές περιπτώσεις, σας κάνουν να αναρωτιέστε αν είναι σωστό να κάνετε σεξ ή όχι χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα. Αν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις, σας προτείνουμε να περιμένετε.
Εμπιστευτείτε το γιατρό σας και κυρίως το σύντροφό σας.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα