Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΜΥΣΤΗΡΙΟ με ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ που ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ με ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ που ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ
credits: http://www.irsn.fr/EN/newsroom/News/Pages/20170213_Detection-of-radioactive-iodine-at-trace-levels-in-Europe-in-January-2017.aspx
Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Μία περίεργη πληροφορία έρχεται στο φως, σύμφωνα με την οποία γίνεται λόγος για κάποιο «πυρηνικό περιστατικό» ή ακόμα και «διαρροή ραδιενέργειας», που ακόμα δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την πηγή της, αλλά καθησυχάζουν πως δεν υπάρχει κανέναν φόβος και κίνδυνος για την υγεία μας
Υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με ένα πιθανό -αν και μέχρι στιγμής αβάσιμο πυρηνικό «περιστατικό»-, στην περιοχή του Αρκτικού Κύκλου, καθώς φαίνεται να εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο ίχνη ραδιενεργού ιωδίου-131 άγνωστης προέλευσης σε μεγάλες περιοχές της Ευρώπης σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Ακτινοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (Institute for Radiological Protection and Nuclear Safety), της γαλλικής εθνικής δημόσιας ειδίκευσης πυρηνικών και ραδιολογικών κινδύνων.
Δεδομένου ότι το ισότοπο έχει χρόνο ημίσειας ζωής μόνο οκτώ ημέρες, η ανίχνευση του είναι μια ένδειξη μίας μάλλον πρόσφατης κυκλοφορίας του.
Όπως προσθέτει η Barents Observer «το από που προέρχεται η ραδιενέργεια εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο.»
Η Νορβηγία ήταν η πρώτη που μέτρησε την ραδιενέργεια, αλλά η Γαλλία ήταν η πρώτη που ενημέρωσε επίσημα το κοινό γι ‘αυτό το μυστηριώδες περιστατικό.
Γράφει το επίσημο Γαλλικό Institute de Radioprotection et de Süreté Nucléaire (IRSN):

«Ιώδιο-131, ένα ραδιονουκλιδίο ανθρωπογενούς προέλευσης, ανιχνεύτηκε πρόσφατα σε μικρές ποσότητες στην ατμόσφαιρα στο επίπεδο του εδάφους στην Ευρώπη. Η προκαταρκτική έκθεση αναφέρει ότι για πρώτη φορά διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 2ας Ιανουαρίου 2017 στη βόρεια Νορβηγία. Ιώδιο-131 έχει επίσης εντοπιστεί στη Φινλανδία, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Astrid Liland, επικεφαλής του τμήματος για την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης στο Norwegian Radiation Protection Autority, ο οποίος μίλησε στην Barents Observer, είπε πως τα μετρούμενα επίπεδα δεν δημιουργούν ανησυχίες για την υγεία.
Στο παράξενο αυτό «περιστατικό» προστίθεται ένα ακόμα μυστήριο καθώς φαίνεται να εμπλέκεται και ένα ειδικού τύπου αεροπλάνο, το WC-135 Constant Phoenix των ΗΠΑ, το οποίο παρουσιάζεται να έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να καθορίζει εάν έχουν λάβει χώρα πυρηνικές δοκιμές ή συγγενικές εκτονώσεις σε δεδομένες περιοχές.
ΜΥΣΤΗΡΙΟ με ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ που ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άλλη επίσημη δήλωση που να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα επίπεδα ιωδίου, αλλά ούτε και εξηγήσεις από τον στρατό των ΗΠΑ για το πως και γιατί το «Constant Phoenix» αναπτύχθηκε στην Ευρώπη.
By Tyler Durden
Περισσότερα για το θέμα, στα αγγλικά θα βρείτε εδώ theantimedia.org
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα