Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ τμήμα 1



Όλοι οι άνθρωποι κάποιες φορές νιώθουν νευρικότητα, λίγη ή πολλή, χωρίς να ξέρουν το γιατί. 
Μπορώ να ταρακουνήσω αυτό το κομμάτι ύφασμα και να πω ότι είναι νευρικό, αλλά τι είναι αυτό που κάνει το ύφασμα να κινείται? 
Όταν σταματάω να κινώ το χέρι μου, το ύφασμα μένει ακίνητο. 
Πάντα θεωρείτε ότι άλλα πράγματα φταίνε που νευριάσατε, αλλά ποτέ δεν κατηγορείτε τον εαυτό σας. 
Εντούτοις εσείς οι ίδιοι φταίτε που νευριάζετε. Ενενήντα εννέα τοις εκατό είναι δικό σας το φταίξιμο. 
Η ανησυχία, η συναισθηματική έξαψη, συγκεντρώνει υπερβολική ενέργεια στα νεύρα, τόσο που αρχίζουν να φθείρονται. 
Μετά από πολλά χρόνια τα ανθυγιεινά αποτελέσματα αυτής της νευρικότητας αρχίζουν να φαίνονται. 
Τα νεύρα είναι πολύ γερά –ο Θεός τα έκανε έτσι γιατί πρέπει να διαρκέσουν για μια ζωή– αλλά είναι απαραίτητο να τα φροντίζουμε σωστά.
 Όταν σταματήσετε να υπερφορτώνετε το νευρικό σύστημα, όπως όταν κοιμάστε βαθιά ή στην κατάσταση της ηρεμίας στο διαλογισμό, δεν είστε καθόλου νευρικοί. 
Στην έκσταση του διαλογισμού τα νεύρα ξεκουράζονται και αναζωογονούνται εξαιρετικά.
Τα Υγιή Νεύρα Είναι Ουσιώδη για ένα Υγιές Σώμα

Τα νεύρα είναι σαν καλώδια που ενώνουν όλα τα μέρη ενός εργοστασίου. Αν τα καλώδια φθαρούν ή καούν από υπερφόρτιση, τότε όλο το εργοστάσιο ή ορισμένες περιοχές που υπέστησαν ζημιά δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
 Παρόμοια το νευρικό σύστημα δίνει ζωή σε όλα τα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών της αντίληψης, της γνώσης και της ανταπόκρισης των πέντε αισθήσεων. Αν τα νεύρα καταστραφούν, τότε και η αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπου και του κόσμου επίσης καταστρέφεται.
Υπάρχουν δύο συστήματα νεύρων: το κεντρικό νευρικό σύστημα στον εγκέφαλο, τον προμήκη μυελό και τη σπονδυλική στήλη· και το περιφερικό σύστημα, που συνδέει τα νευρικά κέντρα με τα διάφορα όργανα του σώματος και μεταφέρει σ’ αυτά ενέργεια. Το νευρικό σύστημα στέλνει αισθητήρια μηνύματα στον εγκέφαλο, τον καθιστά ικανό να τα επεξεργαστεί και μετά αντιδρά ανάλογα με την ερμηνεία των ερεθισμάτων αυτών από τον εγκέφαλο.
Κατά την αρχική ανάπτυξη του εμβρυακού εγκεφάλου, στο πρώτο στάδιο διαμόρφωσης, τα νεύρα είναι σαν υγρό, το οποίο μετά, σταδιακά, γίνεται σαν ίνες που τελικά αναπτύσσονται σε νεύρα – δυνατές λεωφόρους για τη μεταφορά ενέργειας από τον εγκέφαλο σ’ όλα τα μέρη του σώματος. 
Ο εγκέφαλος είναι το μέγαρο της κυβέρνησης. Τα είκοσι επτά χιλιάδες δισεκατομμύρια κύτταρα είναι οι υπήκοοι. Το νευρικό σύστημα, που τα συνδέει όλα, πρέπει να φροντίζεται ώστε να δουλεύει σωστά. Ίσως θυμάστε πώς παρέλυσαν τα πάντα όταν δεν λειτουργούσαν τα τηλέφωνα λόγω της πρόσφατης απεργίας. Αυτό μπορεί να συμβεί και στο σώμα σας. Όταν τα «τηλέφωνα» των νεύρων παραλύσουν, δεν μπορούν να μεταβιβάσουν τα ζωτικά τους μηνύματα. 
Για παράδειγμα, όταν το οπτικό νευρικό κέντρο στον εγκέφαλο φθαρεί εξαιτίας λανθασμένης διατροφής, ασθένειας ή καταπόνησης, τα νεύρα των ματιών πλήττονται και τα μάτια αρχίζουν να εξασθενούν.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα