Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ τμήμα 2...ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟΥΣ



ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟΥΣ
Οι περισσότερες νευρικές ασθένειες οφείλονται σε υπερδιέγερση του νου. Αυτή προέρχεται από πολλές αιτίες. Εξετάστε τον εαυτό σας για να δείτε αν είστε νευρικοί και μετά προσδιορίστε τι είναι αυτό που σας κάνει νευρικούς. Όταν εξοργίζεστε, για παράδειγμα, στέλνετε τρομακτική ποσότητα βολτ από ενέργεια στον εγκέφαλο και την καρδιά. 
Συναισθήματα όπως ο θυμός ή ο φόβος μπορούν να υπερφορτώσουν τόσο πολύ τα νεύρα, που μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στο σώμα, ακόμα και να σταματήσουν την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο. Αν διοχετεύσετε ένα εκατομμύριο βολτ σ’ ένα καλώδιο που αντέχει μόνο λίγα βολτ, το καλώδιο θα καεί. 
Όταν βρίσκεστε σε έξαψη, διοχετεύετε πάρα πολλή ενέργεια σε μια ορισμένη περιοχή και στερείτε άλλα νεύρα απ’ αυτή τη δύναμη της ζωής. Ο ήρεμος άνθρωπος, αντίθετα, ταΐζει τα νεύρα του καλά, με ισορροπημένη ροή ενέργειας, ώστε κανένα μέρος του σώματος να μην είναι επιζήμια υπερφορτωμένο ή στερημένο απ’ αυτήν.

Η νευρικότητα είναι η ασθένεια του πολιτισμού. Θα έπρεπε να έχουμε ώρα να απολαμβάνουμε διάφορα πράγματα –τις ομορφιές της δημιουργίας του Θεού, τις πολλές ευλογίες της ζωής– αλλά ν’ αποφεύγουμε την αδικαιολόγητη υπερδιέγερση, ανησυχία και αιφνίδια συναισθήματα που καταστρέφουν το νευρικό σύστημα.
Η φλυαρία, συμπεριλαμβανομένης της συνήθειας της πολύωρης ομιλίας στο τηλέφωνο, δημιουργεί νευρικότητα. Οι ακούσιες μυϊκές συσπάσεις –όπως το παίξιμο των δακτύλων ή η κινήσεις των ποδιών– καίει ενέργεια στα νεύρα. Μια άλλη αιτία νευρικότητας, αν και μπορεί να μην έχετε επίγνωση αυτής, είναι ο θόρυβος του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης όταν παίζουν για συνεχόμενες ώρες. Όλοι οι ήχοι κάνουν τα νεύρα να αντιδρούν. Μια μελέτη που διεξήγαγε το αστυνομικό τμήμα του Σικάγο έδειξε ότι αν οι άνθρωποι δεν υπόκειντο στο βομβαρδισμό των ήχων της σύγχρονης ζωής, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα απότομοι στις πόλεις, θα μπορούσαν να ζήσουν αρκετά περισσότερα χρόνια.
Μάθετε να απολαμβάνετε τη σιωπή. Μην ακούτε ραδιόφωνο και μη βλέπετε τηλεόραση για ώρες, αδιάκοπα, ούτε να έχετε αυτές τις συσκευές να βγάζουν διαπεραστικούς ήχους όλη την ώρα, χωρίς να δίνετε σημασία, κάνοντας άλλες δουλειές. Υπάρχει αρκετή «τηλεόραση» αγίων και μουσικής στις σφαίρες που διαπερνούν όλο το σύμπαν, ώστε να μη χρειάζεται να ακούτε τη «συσκευασμένη» μουσική ή να βλέπετε «συσκευασμένες» ταινίες. Μέσω της ηρεμίας της εσωτερικής σιωπής, μάθετε να συντονίζεστε στα θαυμαστά προγράμματα του Θεού.
– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα