Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Διαχειριζόμενοι σωστά τη ζωτική μας ενέργεια

beautiful girl enjoying the summer sun

Τα νεφρά είναι η αποθήκη του φόβου και της ζωτικής μας ενέργειας. Αν αισθανόμαστε φόβο, οποιονδήποτε φόβο, να ξέρουμε ότι κάτι κάνουμε που έχει καταπονήσει τα νεφρά μας. Μπορεί να έχουμε υπέρταση ή διαβήτη και δεν το γνωρίζουμε, μπορεί ακόμη να έχουμε, στρες. Το στρες και ο φόβος είναι από τις καλύτερες μεθόδους για να καταστρέψουμε τα νεφρά μας. Κι όσο αυτά αδυνατίζουν, τόσο μεγαλύτερο στρες και φόβος προκαλείται. Ένας φαύλος κύκλος.

Στα νεφρά επίσης είναι αποθηκευμένη η δύναμη της ζωής του υλικού σώματος, η ζωτική μας ενέργεια. Υγιή νεφρά υποστηρίζουν ζωτικότητα και μακροβιότητα του υλικού σώματος. Αν ξυπνάμε με μάτια πρησμένα ας ελέγξουμε την υγεία των νεφρών μας. Ειδικά το οίδημα κάτω από το κάτω βλέφαρο, είναι ένδειξη προβλήματος στα νεφρά.
Τα διάφορα όργανα στο σώμα συνδέονται και αλληλεπιδρούν. Δεν υπάρχει όργανο που να λειτουργεί ανεξάρτητα από τα άλλα. Αν επιθυμούμε λοιπόν μια υγιή πορεία στον χρόνο πρέπει όλα τα όργανα να τα φροντίζουμε και όχι μόνο αυτά που θεωρούμε σημαντικά. Κάθε όργανο είναι σημαντικό. Ακόμη και το δέρμα που δεν το θεωρούμε ζωτικό όργανο. Κι όμως, αν καταστραφεί το δέρμα μας σε μεγάλη έκταση π.χ. από ένα γενικευμένο έγκαυμα, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από δηλητηρίαση από ουρικό οξύ. Βλέπετε το ουρικό οξύ αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του δέρματος. Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από εγκαύματα, πεθαίνουν ακριβώς εξαιτίας αυτής της τοξίνωσης.

Μάθαμε να ακούμε για θανάτους από καρδιακή προσβολή, από καρκίνο, από ατυχήματα, αλλά αν καθίσει κανείς και ψάξει μία μία τις περιπτώσεις, θα δει ότι κάθε σοβαρό νόσημα ή κατάσταση απειλητική για τη ζωή, ξεκίνησε από κάτι απλό και πιθανόν θεραπεύσιμο, που δεν του δώσαμε τη πρέπουσα σημασία. Το σώμα προειδοποιεί. Πρέπει να μάθουμε να το αφουγκραζόμαστε. Μην είμαστε τόσο απασχολημένοι με πράγματα έξω από μας. Η πρώτη και βασικότερη υποχρέωσή μας είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε την υγεία και τις αντοχές που χρειάζονται για να φροντίσουμε και τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Η παραχώρηση προτεραιότητας φροντίδας σε κάποιον έξω από μας, δεν είναι πράξη αγάπης προς αυτόν, αλλά πράξη μίσους προς την ύπαρξή μας, βασικά. Ο κοντινότερος άνθρωπός μας, είμαστε εμείς. Αν εμείς είμαστε ταλαιπωρημένοι και αγχωμένοι, η φροντίδα που παρέχουμε δεν φέρνει χαρά ούτε σε μας που την προσφέρουμε, ούτε σ’ εκείνον που την λαμβάνει. Γιατί κι εμείς νοιώθουμε άσχημα που δεν μπορούμε να προσφέρουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που θα θέλαμε, αλλά και ο αποδέκτης νοιώθει τύψεις που λαμβάνει «εκ του μη έχοντος». Η ζημιά είναι διπλή. Γι’ αυτό ας φροντίσουμε πρώτα τον εαυτό μας, για να μπορούμε να φροντίσουμε και τους ανθρώπους που αγαπάμε σωστά και αποτελεσματικά. Θυμόσαστε τις οδηγίες ασφαλείας στα αεροπλάνα και στα πλοία: « Όταν η πίεση του θαλάμου μειωθεί, θα πέσουν οι μάσκες οξυγόνου που βρίσκονται πάνω από το κεφάλι σας. Φορέστε πρώτοι εσείς την μάσκα οξυγόνου και μετά φορέστε την στο παιδί σας». « Όταν δοθεί το σήμα κινδύνου, τα σωσίβια είναι κάτω από τα καθίσματά σας. Φορέστε πρώτα εσείς το σωσίβιό σας και μετά φορέστε το σωσίβιο στο παιδί σας». Τι σημαίνουν αυτά; Ότι μας καθοδηγούν να φροντίσουμε πρώτα εμάς και να βάλουμε σε 2η μοίρα την ασφάλεια των ίδιων μας των παιδιών, των πιο αγαπημένων μας προσώπων, που και τη ζωή μας θα δίναμε γι’ αυτά; Όχι! Μας λένε με λίγα λόγια, ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον που κινδυνεύει, ακόμη κι αν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιαστούμε, αν κινδυνεύουμε το ίδιο ή περισσότερο εμείς.
Δεν μπορείς να βγάλεις κάποιον από το νερό όντας κι εσύ στο νερό. Πρέπει πρώτα να πατάς κάπου στέρεα, για να τραβήξεις και το άλλον πάνω στο στέρεο έδαφος που πατάς. Αλλιώς και οι δύο θα βυθιστείτε. Βάλτε τις σωστές προτεραιότητες. Όσο για την δόξα…. «Ο αθλητής κι αν αθλήσει δεν στεφανούται εάν μη νομίμως αθλήσει».

Με φροντίδα και ενδιαφέρον
Γιάννα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός-Σύμβουλος φυσικής υγείας
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα