Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Εκμεταλλεύσου τις νεκρές ώρες

You are the Master

Συζητώντας με φίλους και γνωστούς σχετικά με βιβλία, παρατήρησα πως οι περισσότεροι δεν διαβάζουν όσο θα ήθελαν λόγω έλλειψης χρόνου. Ως αφορμή αυτής  μας της συνήθειας, θα μοιραστώ μαζί σας ένα σκεπτικό και ένα εργαλείο το οποίο δεν απαιτεί ριζική αλλαγή στο πρόγραμμα σας. Αν τα αξιοποιήσετε σωστά, σήμερα θα είναι η τελευταία μέρα που δεν θα έχετε χρόνο για διάβασμα.
Η λύση βρίσκεται στην επόμενη πρόταση  Εκμεταλλεύσου πλήρως τις «νεκρές» ώρες.”
Με την λέξη «νεκρές» ώρες αναφέρομαι στις ώρες που περιμένεις κάτι να γίνει. Για παράδειγμα όταν είσαι στο λεωφορείο, στο τρένο, περιμένοντάς τον φίλο σου/ φίλη σου να ετοιμαστεί. Ακόμη, όταν οδηγείς να πας στη δουλειά ή κατά την διάρκεια της διαδρομής ενός  ταξιδιού. Στις περισσότερες από αυτές τις ώρες ή απλώς περιμένεις είτε επιλέγεις να ακούσεις  μουσική από το ραδιόφωνο και χιλιάδες διαφημίσεις. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνες ο μέσος άνθρωπος βλέπει/ ακούει 590 διαφημίσεις την ημέρα από τα μέσα ενημέρωσης. Εσύ πόσες ακούς;

Πως μπορώ πρακτικά να εκμεταλλευτώ τις «νεκρές» ώρες;

Καταρχάς ας υπολογίσουμε το χρόνο που μπορούμε να διαθέσουμε. Για έναν άνθρωπο που είναι κοντά στο χώρο εργασίας του έχουμε τα εξής:
  • Λεωφορείο/ Τρένο για δουλειά : 20 λεπτά
  • Λεωφορείο/ Τρένο από δουλειά : 20 λεπτά
  • Social Media (Facebook- twitter – mail) : 30 λεπτά
Αν από σήμερα δώσεις ακόμα και 15 λεπτά από τα σύνολο των 70 λεπτών, έχεις διαβάσει περίπου 2 ώρες παραπάνω από την προηγούμενη βδομάδα. Οπότε την επόμενη φορά που περιμένεις κάποιον ή απλά βαριέσαι στο λεωφορείο διάβασε 10 σελίδες από ένα βιβλίο που σου αρέσει.
 Μετακίνηση με το αμάξι
Στο αμάξι η αξιοποίηση των «νεκρών» ορών μπορεί να γίνει πιο ευχάριστα συγκριτικά με τα μέσα μεταφοράς μιας και έχεις περισσότερο χώρο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κινητό/i-pod/ οποιοδήποτε player, ένα καλώδιο auxiliary ή συσκευή Bluetooth.
Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που σου δίνουν την επιλογή να  ακούς τα βιβλία που θέλεις. Η καλύτερη, κατά τη γνώμη μου, είναι η εφαρμογή του audible.com. Μπορείς εύκολα να αναζητήσεις το βιβλίο που θέλεις, μέσω εντυπώσεων από άλλους χρήστες ώστε να έχεις μια πιο εμπεριστατωμένη γνώμη. Ακόμη μπορείς να ακούσεις δωρεάν δείγμα για να εξακριβώσεις την ποιότητα του ήχου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο κυλάει η αφήγηση.
Θα τελειώνετε τα βιβλία και δεν θα το καταλαβαίνετε καν, διότι δεν θα έχει γίνει κάποια δραστική αλλαγή στην καθημερινότητα σας. Κάνετε απλώς μια διαφορετική επιλογή. Αντί  να ακούτε κάθε μέρα μουσική από το ραδιόφωνο  ή από το playlist  του κινητού σας, γνωρίζοντας ήδη πριν τελειώσει το τραγούδι  ποιο θα είναι το επόμενο, επενδύετε μέρα με τη μέρα στην ψυχαγωγία και τη μόρφωση σας.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα