Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ (Μέρος Β)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ (Μέρος Α)

Binaural Beats και η Ακολουθία Fibonacci
Ένας άλλος τρόπος για να επηρεάσουμε την ανθρώπινη κατάσταση μέσω του ήχου είναι η χρήση των binaural beats. Οι binaural beats δημιουργούνται παίζοντας δύο διαφορετικούς τόνους σε κάθε ακουστικό, όχι λιγότερο από 1 Hz και όχι περισσότερο από 30 Hz, και ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τους δύο αυτούς ήχους συμπληρώνοντας την διαφορά μεταξύ των δύο συχνοτήτων. Αν έχετε 400 Hz στο ένα ακουστικό και 410 Hz στο άλλο ακουστικό, δημιουργείτε ένα binaural beat των 10 Hz μέσα στον εγκέφαλο σας. Οι πέντε γνωσιακές καταστάσεις στις οποίες λειτουργεί ο εγκέφαλος σας είναι η Γάμα (πάνω από 40 Hz), η Βήτα (13 - 39 Hz), η Άλφα (7 – 13 Hz), η Θήτα (4 – 7 Hz), και η Δέλτα (<4 Hz). Καθώς οι συχνότητες κατεβαίνουν, η γνωσιακή εστίαση και η εγρήγορση μειώνονται. Θα αρχίσετε να κινείστε προς σε κατάσταση διαλογισμού, ανάλογα με το τι binaural beat ακούτε.
Έχω εργαστεί με τον Dr Tomasz Kopec, ο οποίος είναι γνωστός για την έρευνα του πάνω στην Θεωρία της Ανοικτής Επικέντρωσης (Open Focus Theory), και έχουμε καταλήξει σε μια άσκηση που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να μπείτε σε κατάσταση διαλογισμού πολύ εύκολα. Έχουμε συνδυάσει μια από τις ασκήσεις του Tomasz με μουσική συντονισμένη στο σχετικό τσάκρα με ένα binaural beat να παίζει στο βάθος. Έτσι, ενώ καθοδηγείστε από την άσκηση, θα έχετε το binaural beat επίσης να εργάζεται για να σας φέρει στην επιθυμητή κατάσταση, και λίγη μουσική για να σας ηρεμεί μέσα από τα κενά στην άσκηση. Μπορεί να το καταφέρετε την πρώτη φορά, ή μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μερικές προσπάθειες, αλλά θα αισθάνεστε ανανεωμένοι και χαλαροί μετά από την άσκηση.
Ο Παλμός Schumann
Έχουμε τέσσερεις ασκήσεις σε αυτή τη σειρά. Η πρώτη άσκηση είναι μόνον μια γενική άσκηση και το binaural beat βασίζεται στον παλμό της Γής, τον παλμό Schumann, ο οποίος είναι 7,8 Hz. Αυτή είναι επίσης η συχνότητα της κατάστασης Άλφα του εγκεφάλου, η οποία είναι αυτή της ελαφράς χαλάρωσης. Είναι η επιθυμητή συχνότητα για την ξεκούραση και την χώνεψη, η οποία είναι μια ανθρώπινη κατάσταση που αυτός ο σύγχρονος κόσμος δεν μας επιτρέπει να επισκεπτόμαστε συχνά. 

Εδώ θα βρείτε μια πολύ απλή άσκηση που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά ώστε το σώμα σας να μπει σε αυτήν την θεραπευτική ζώνη. Η πρώτη άσκηση έχει σχεδιαστεί από τον Δρ Tomasz Kopec με στόχο την διάχυση της προσοχής σας. Οι άλλες τρεις ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να ανεβάσουν το σύστημα τσάκρα, έτσι ώστε η δεύτερη άσκηση είναι το ιερό τσάκρα, η τρίτη άσκηση είναι το τσάκρα της καρδιάς, και η τέταρτη άσκηση είναι το τσάκρα του μετώπου (τρίτο μάτι). Αυτές οι ασκήσεις με το σχετικό binaural beat και τους ήχους που χρησιμοποιούνται για την ρύθμιση του τσάκρα θα σας επιτρέψουν να ανοίξετε τα τρία πιο ισχυρά τσάκρα στο σύστημα σας και θα απελευθερώσουν το πλήρες δυναμικό σας ως ανθρώπινο ον.
Ο κόσμος μας αποκτά όλο και περισσότερη εμμονή με το φυσικό σώμα. Σερνόμαστε σε αυτόν τον υλικό κόσμο από τις καθιερωμένες ιδέες που ζούμε, και επιλέγοντας να ξυπνήσετε το ενεργειακό σώμα σας, θα κάνετε μια μεγάλη αλλαγή για τον εαυτό σας. Θα αρχίσετε να ξυπνάτε τις αισθήσεις, θα δείτε τον τρελό κόσμο για αυτό που είναι, και θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεται να ξυπνήσετε, να δώσετε προσοχή και να κάνετε κάτι για να αλλάξετε τον εαυτό σας, και να αλλάξετε τον κόσμο γύρω σας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν αυτά τα βήματα, και τα αποτελέσματα είναι υπέροχα να τα βλέπουμε.

Άλλαξε την Ενέργεια σου
Το ενεργειακό μας σώμα, ή μπορεί να το έχεις ακούσει ως «φωτεινό σώμα», μπορεί να μεταφέρει το φυσικό σώμα. Πράγματι, έτσι συμβαίνει, κυρίως στον Δυτικό κόσμο με την κακή διατροφή μας, τις εξαρτήσεις, και τις συνήθειες. Όταν αρχίσετε να ξυπνάτε στο ενεργειακό ή φωτεινό σώμα, καταλαβαίνετε ότι αν θέλετε να εργαστείτε στο βέλτιστο, αυτοί οι δύο φορείς πρέπει να λειτουργούν σε συνδυασμό ο ένας με τον άλλο. Έτσι, και τα δύο αυτά σώματα χρειάζονται καλό καύσιμο, άσκηση και τη κατάλληλη ξεκούραση για να λειτουργήσουν σωστά. Οι ηχητικές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε, και ίσως δεν παρατηρήσετε την αλλαγή σας στην αρχή, αλλά με τον χρόνο, είμαι βέβαιος ότι θα αρχίσετε να αισθάνεστε την διαφορά.
Ο κόσμος αυτός είναι ένα θαύμα, και αν όλοι αρχίσουμε να τον βιώνουμε με αυτήν την κατανόηση, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν αυτόματα για το καλύτερο. Όλοι χρειαζόμαστε αγάπη. Όλοι θέλουμε να αποφύγουμε την ταλαιπωρία. Όλοι θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο. Έτσι, αντί να μένουμε σε συστήματα που δεν υπηρετούν την ανθρωπότητα στο σύνολο της, ας απαλλαγούμε από αυτά που δεν λειτουργούν πλέον, τα οποία ελέγχονται από τις σκιές, και ας κάνουμε αυτά που λειτουργούν πιο ισχυρά.
Τα πρώτα βήματα είναι πραγματικά εύκολα. Διαλέξτε την αγάπη ή διαλέξτε τον φόβο. Πιστεύουμε ότι οι ηχητικές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα βήματα για να βρείτε τον πραγματικό εαυτό σας μέσα σας, όπου μπορείτε τώρα να αρχίσετε να χτίζετε την ζωή που θέλετε, και μετά αρχίστε να βοηθάτε τους άλλους να χτίσουν την ζωή που εκείνοι θέλουν γύρω σας. Έτσι, αυτό που είναι καλό για μένα είναι καλό για σένα. Πρόκειται για μια πολύ απλή αρχή στην θεωρία της, επομένως γιατί να μην την εφαρμόσετε;
Η στιγμή είναι τώρα και ένας νέος κόσμος μας περιμένει για να φτάσουμε τους αριθμούς που χρειάζονται για να κάνουμε την αληθινή αλλαγή που ο κόσμος αυτός ζητάει απελπισμένα. Λοιπόν… ανοίχτε, συντονιστείτε και απολαύστε. Ναι!!!!!
Peter Paul Parker
Ο Peter Paul Parker ήταν μουσικός κατά το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Ξεκίνησε ως μπασίστας και στη συνέχεια έγινε παραγωγός και συγγραφέας μουσικής και τραγουδιών. Ο Peter έχει πλέον μετακινηθεί στην αρένα της υγείας και είναι σύμβουλος ανθοϊαμάτων Bach, ηχοθεραπευτής, σύμβουλος υγείας και φυτοφαγίας, και ήταν εν μέρει υπεύθυνος για τη σύσταση του Υπουργείου Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια μη κυβερνητική οργάνωση που αποτελείται από εμπειρογνώμονες στον κλάδο τξς μη-φαρμακευτικής περίθαλψης. Ο Peter είναι επίσης ακτιβιστής και συγγραφέας, και τονίζει τις προκλήσεις που ο κόσμος μας αντιμετωπίζει και πώς μπορούμε να ανακτήσουμε την ανθρωπιά μας.
Εδώ θα βρείτε μια άσκηση διαλογισμού που περιλαμβάνει ένα binaural beat σε συντονισμό shumann 7.38 Hz η οποία θα σας βοηθήσει να φέρετε τον εγκέφαλο σας σε συχνότητα Άλφα.
(Σημείωση: οι οδηγίες είναι στην αγγλική γλώσσα)

Kate Minogianni

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα