Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ (Μέρος Α)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ (Μέρος Α)

Στην αρχή ήταν ο λόγος, και ο λόγος ήταν ο Θεός. Η εβραϊκή μετάφραση για τον λόγο μπορεί επίσης να ερμηνευθεί ως ήχος. Υπάρχουν αρχαίοι μύστες και σοφοί που πιστεύουν ότι ο ήχος Ωμ (Om ή Aum) είναι ο ήχος της δημιουργίας. Έτσι, αν ο λόγος του Θεού ήταν ήχος, θα μπορούσε αυτός να είναι ο λόγος γι’ αυτήν την υλική δημιουργία;
Την δεκαετία του 1960, ο Ελβετός επιστήμονας Dr Hans Jenny ερεύνησε τις συχνότητες Cymatic και πώς αυτές επηρεάζουν την φυσική μορφή. Η εξερεύνηση του για τα αποτελέσματα των συχνοτήτων Cymatic πάνω στην ύλη κατέληξαν σε κάποια εκπληκτικά αποτελέσματα, και έχω συμπεριλάβει τους συνδέσμους στο τέλος αυτού του άρθρου. Όπως μας δείχνουν τα Cymatics, ό ήχος δημιουργεί μορφή και πραγματικά επηρεάζει την σωματική μας κατάσταση με πολλούς τρόπους. Ο ήχος έχει επίσης την δύναμη να θεραπεύει, και αυτό είναι που έχω ως στόχο να διερευνήσω με το παρόν άρθρο.
Ο Jonathan Reid είναι ένας άλλος ερευνητής των Cymatics, ο οποίος είναι μουσικός και επιστήμονας. Ο Jonathan ερευνούσε αυτά τα Cymatic σχέδια μέσα στους τοίχους του θαλάμου των Βασιλέων της Μεγάλης Πυραμίδας. Υπέφερε από δυνατό πόνο στην πλάτη ενώ έκανε τα πειράματα, και αργότερα συνειδητοποίησε ότι ο πόνος εξαφανίστηκε και δεν επέστρεψε ποτέ, και ήταν το αποκορύφωμα των ηχητικών συχνοτήτων που θεράπευσαν την πλάτη του. Σήμερα χρησιμοποιούμε τον ήχο για θεραπεία στα νοσοκομεία, με την μορφή των υπερήχων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν τον ιστό, μπορούν να θεραπεύσουν το πρήξιμο, και κάνουν ένα απαλό μασάζ στην προσβεβλημένη περιοχή. Έτσι, ήδη χρησιμοποιούμε τον ήχο στον σύγχρονο κόσμο του σήμερα για θεραπεία και υγεία, αλλά δεν έχουν διερευνηθεί όλες οι δυνατότητες ακόμα. Ας πάμε πίσω στην ιστορία για να δούμε που χρησιμοποιούνταν αυτός τότε.
Ο Πυθαγόρας και ηχοθεραπεία

Ο Πυθαγόρας έχει πιστωθεί ως ο πατέρας των Μαθηματικών, της Γεωμετρίας και της Μουσικής. Ο Πυθαγόρας στην πραγματικότητα ήταν ηχοθεραπευτής. Κατέληξε στο ότι η μουσική είναι μαθηματικά και εκτελούσε αυτό που ονόμαζε «προσαρμογές της ψυχής» με τη μουσική αυτή. Ο Πυθαγόρας χρησιμοποιούσε χρονικά διαστήματα, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Fibonacci, ως φάρμακο για το σώμα και τα συναισθήματα.
Η σειρά Fibonacci των αριθμών μπορεί να βρεθεί παντού στην φύση, και να εκληφθεί ως το δομικό στοιχείο της ζωής. Αν κοιτάξουμε την κλίματα της Δυτικής μουσικής, μια κλίμακα αποτελείται από 8 νότες, και η ακολουθία χορδής της εν λόγω νότας είναι η τρίτη και η πέμπτη νότα.
Η σειρά Fibonacci ξεκινά στην αρχή, η οποία είναι μηδέν, και στη συνέχεια ο επόμενος αριθμός είναι 1. Προσθέστε το 0 και το 1 μαζί και έχετε 1. Προσθέστε 1 σε αυτό και έχετε 2. Προσθέστε 1 στα 2 και έχετε 3. Προσθέστε 2 και 3 και έχετε 5. Προσθέστε 3 και 5 και έχετε 8, και έτσι ανεβαίνετε. Έτσι, οι αριθμοί ανεβαίνουν ως εξής: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233 και ούτω καθ’ εξής.
Η σειρά Fibonacci δίνει τέλεια ισορροπία στην ανάπτυξη και την κίνηση, και με αυτόν το τρόπο έχετε μια ισορροπημένη επέκταση. Έτσι τώρα μπορείτε να δείτε ότι η πρώτη νότα, η τρίτη νότα, η πέμπτη νότα και η οκτάβα (όγδοη νότα) είναι όλες μέρος της σειράς Fibonacci σε σχέση με μια μουσική κλίμακα.
Συντονίζοντας τα Τσάκρας σας
Ένας άλλος ερευνητής της ηχοθεραπείας είναι ο Jonathan Goldman. Έχει επίσης ερευνήσει ευρέως την χρήση του ήχου από τους αρχαίους, και έχει κάνει πολλές μεγάλες ανακαλύψεις.
Κατάλαβε επίσης, ενώ εργαζόταν σε έναν ανηχοϊκό θάλαμο, ότι το νευρικό σύστημα έχει έναν ήχο, και ότι ο ήχος αυτός μπορούσε να επηρεαστεί από διαπασών. Ο Αϊνστάϊν μίλησε για το Συμπαντικό Ενεργειακό Πεδίο και εξήγησε ότι αυτό είναι η μόνη πραγματικότητα.
Στη σύγχρονη ζωή του σήμερα έχουμε αποσυντονιστεί από αυτό το πεδίο, και όλοι πρέπει να βρούμε τρόπους για να συντονιστούμε πάλι. Η ηχοθεραπεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνουμε αυτό.
Έχουμε επτά ενεργειακά κέντρα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης του σώματος, γνωστά στις Ανατολικές φιλοσοφίες ως σύστημα των τσάκρας, και αυτά όλα μπορούν να ανοίξουν και να συντονιστούν από ήχους που συντονίζουν. Ο συντονισμός του συστήματος τσάκρα απλά ανέρχεται την κλίμακα C με μουσικούς όρους. C, D, E, F, G, A και B. C είναι το τσάκρα της βάσης, D είναι το ιερό τσάκρα, Ε είναι το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, F είναι το τσάκρα της καρδιάς, G είναι το τσάκρα του λαιμού, Α είναι το τρίτο μάτι και Β είναι το στάκρα της κορυφής.
Μόλις αρχίσετε να εργάζεστε με τα τσάκρα αυτά και με ήχο, η πραγματικότητα σας αρχίζει να φαίνεται διαφορετική. Ανακάλυψα ότι αυτό είναι ένα καταπληκτικό ταξίδι.
Peter Paul Parker
Ο Peter Paul Parker ήταν μουσικός κατά το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Ξεκίνησε ως μπασίστας και στη συνέχεια έγινε παραγωγός και συγγραφέας μουσικής και τραγουδιών. Ο Peter έχει πλέον μετακινηθεί στην αρένα της υγείας και είναι σύμβουλος ανθοϊαμάτων Bach, ηχοθεραπευτής, σύμβουλος υγείας και φυτοφαγίας, και ήταν εν μέρει υπεύθυνος για τη σύσταση του Υπουργείου Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια μη κυβερνητική οργάνωση που αποτελείται από εμπειρογνώμονες στον κλάδο της μη-φαρμακευτικής περίθαλψης. Ο Peter είναι επίσης ακτιβιστής και συγγραφέας, και τονίζει τις προκλήσεις που ο κόσμος μας αντιμετωπίζει και πώς μπορούμε να ανακτήσουμε την ανθρωπιά μας.






Kate Minogianni

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα