Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Melwood...To instant replay των τραυματισμων στο παγκο για το ιατρικο team!!

Τη Πεμπτη το μεσημερι πηγαμε- καλεσμενοι- στο Melwood για φαγητο με 2 ανθρωπους της ομαδας. Σοβαρους- οχι Δηματους ουτε αχυρ-αγγελικουλες.
Για τους μη μυημενους το Melwood ειναι το προπονητικο κεντρο της ομαδας- 3,5 μιλια μακρια απο το Anfield (γυρω στα 5km).

Η κουβεντα ηταν ασχετη με τη μπαλλα, εκτος απο ενα θεμα που ηταν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ περηφανοι: To instant replay των τραυματισμων στο παγκο για το ιατρικο team!!!

Για πολλες δεκαετιες ο ‘γιατρος’ (φυσιοθεραπευτης-μασερ), εμπαινε στο γηπεδο με ενα κρυο σφουγγαρι- εδω και 10-15 χρονια με το γνωστο spray ψυκτικο. Που πονας ηταν η ερωτηση και η γιατρεια ηταν να το ψεκασουμε.

Εκει λοιπον μας ειπαν (δεν εχουν σημασια τα ονοματα- ο ενας ειναι ο chief medical MD της ομαδας) για το νεο συστημα που εφαρμοζουν το myplayXplay ΠΡΩΤΟΙ στην Premier League (αρα σχεδον σιγουρα στην Ευρωπη).

Τι ειναι αυτο? Ακαριαια μεταδοση (μηδενικος χρονος καθυστερησης) σε replays ΟΛΩΝ των συγκρουσεων που γινωνται απο ΟΛΟΥΣ τους παικτες σε ΟΛΟ το γηπεδο, πισω στο παγκο της ομαδας. Βλέποντας τις φωτογραφίες-video των περιστατικών τραυματισμού και συγκρουσεων σχεδόν αμέσως, καθισταται ευκολότερο να κάνουν πιο ακριβείς διαγνώσεις αμεσα, ενδεχομένως και πρόληψη των τραυματισμών ειδικα για περιπτωσεις που μπορεί να μην ήταν αμέσως προφανεις απο το παγκο – γιατρο της ομαδας.


Μεχρι τωρα επρεπε να περιμενουν απο τον σταθμο που μεταδιδει το ματς να δειξει ενα replay, οταν κρινει ο σκηνοθετης και βεβαια ΑΝ το κρινει και ΑΝ το πιασει η καμερα. Οι ανθρωποι λοιπον μη ευχαριστημενοι απο τη διαδικασια ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΕΥΝΑ!!!! και ειδαν οτι για κατω απο το 50% των περιπτωσεων ειχαν εστω τη τυπικη πληροφοριση σε ενα τραυματισμο μεσω ενος replay.

Τι εκαναν λοιπον? Βρηκαν μια καναδικη εταιρεια και εφτιαξαν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ συστημα που χρησιμοποιει ένα διαδραστικό hardware και software, εύκολο στη χρήση. Αυτο επιτρέπει σε προπονητές και το ιατρικό προσωπικό να χρησιμοποιούν iPads να επανεξετάζουν και να αλληλεπιδρούν στο παιχνίδι με βίντεο, καθως συμβαίνει ζωντανά.

Πλεον οποιος βλεπει ματς της Liverpool οταν μπαινει μεσα το ιατρικο team, θα δει να ειναι μαζι και ενας τυπος με ενα iPad που εχει δει Live το τραυματισμο, αρα ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΝ στο παικτη τι εχει γινει και τι να κανουν.
Πως εκαναν εδω περσυ με το Μανταλο που τον αφηναν να παιζει με χιαστο? Πως κανουν με τον Σουηδο (που ΗΔΗ απο το καψιμο τραυματιστηκε μιας και το παιδι παιζει ΣΥΝΕΧΕΙΑ ενα χρονο σερι ακομη και με την Ελευσινα εντος στο κυπελλο), πως κανουν με το Σιμοες που ειναι ΕΤΟΙΜΟΣ για τραυματισμο? ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο. Που μου θελετε και Champions League, Elite και χρηματιστηριο Λονδινου αληθεια ακομη να ….. μπουμε στο LSE?
ΤΑΓΑΡΙΑ. Ακομη δε ξεπεζεψατε το γαιδαρο θελετε και Bentley.
Οπως ειπα και προχτες: Αν είχαμε το 1/100 της δομής τους θα είμασταν άνθρωποι εδω και δεκαετίες..
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα