Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Άνθρωποι χωρίς σκοπό



Οι άνθρωποι χωρίς σκοπό είναι εκείνοι που έχουν πολλούς στόχους, αλλά δεν μένουν πιστοί σε κανέναν από αυτούς, όπως για παράδειγμα:

1. Δεν έχουν τη δύναμη της συγκέντρωσης.
2. Οι ίδιοι δεν έχουν εντυπωθεί από τον σωστό σκοπό.
3. Τους έχουν μιλήσει για τους στόχους τους διάφορες οντότητες, που η καθεμία παρουσιάζει έναν διαφορετικό "νόστιμο" στόχο.
4. Πηδούν από τον ένα "σκοπό" σε έναν άλλο "σκοπό", σπαταλώντας την ενέργειά τους, το χρόνο και τη ζωή τους.

Ας πάρουμε κάθε μια από αυτές τις δηλώσεις και ας προσπαθήσουμε να τις καταλάβουμε.

1. Δεν έχουν τη δύναμη της συγκέντρωσης. Η δύναμη της συγκέντρωσης είναι η ικανότητα του νου να κρατά τον εαυτό σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή σε έναν στόχο, μέχρι που ο στόχος επιτυγχάνεται.

Όταν η ικανότητα αυτή είναι ανύπαρκτη, είναι επειδή το άτομο δεν έχει καμία διανοητική πειθαρχία. Μπορεί επίσης να έχει κάρμα με το οποίο οδηγείται από ένα στόχο στον άλλο χωρίς την ολοκλήρωση κανενός στόχου. Ή θα μπορούσε να είναι ότι αυτός ο συγκεκριμένος στόχος είχε επικριθεί δριμύτατα και ένας άλλος στόχος παρουσιάστηκε σ 'αυτόν.

Ένας από τους Δασκάλους μου συνήθιζε να λέει ότι είναι καλύτερα να ολοκληρώσετε έναν μικρό στόχο από το να φαντασιώνεστε για πολλούς φανταστικούς στόχους.

Αλλάζοντας στόχους πάρα πολύ γρήγορα, χωρίς σοβαρό λόγο, δημιουργείται μια νοητική ζάλη, και ο νους αναπτύσσει μια συνήθεια να μην μένει με κάθε στόχο. Στην Προαιώνια Σοφία, τέτοιοι άνθρωποι ονομάζονται "πεταλούδες".



2. Οι ίδιοι δεν έχουν εντυπωθεί από τον σωστό σκοπό. Ο λόγος που οι άνθρωποι δεν έχουν σταθερούς στόχους είναι επειδή δεν έχουν ακόμη αισθανθεί το μόνιμο σκοπό στην πρόθεσή τους, ή δεν έχουν μια ισχυρή πρόθεσή στη ζωή τους.

Εάν δεν έχετε καμία πρόθεση να πάτε στη Νέα Υόρκη, δεν χρειάζεται να έχετε καμία προετοιμασία ή οποιοδήποτε στόχο να πάτε στη Νέα Υόρκη. Και αν έχετε στο νου σας την πρόθεση να πάτε σε πολλές πόλεις, αλλά δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια θέλετε πρώτα, δημιουργείτε μια ασταθή κατάσταση στο νου σας. Η αστάθεια του νου είναι η έλλειψη σκοπού ή στόχου.

Αν έχετε την αίσθηση του σκοπού της ζωής σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο και να θέσετε στόχους και συστηματικά να εργαστείτε για την επίτευξη του σκοπού σας.

Αν δεν αισθάνεστε το σκοπό της ζωής σας, να δημιουργήσετε έναν και να εργαστείτε για αυτόν όσο το δυνατόν σκληρότερα. Κάντε το αυτό όχι μόνο για να επιτευχθεί ο σκοπός σας, αλλά και για να πειθαρχήσετε το νου σας στην συγκέντρωση και να αναπτύξετε την επιμονή.

Χωρίς σκοπό, παρασύρεστε εδώ και εκεί χωρίς να βγάζετε ρίζες, και η ζωή σας γίνεται πολύ επιφανειακή, μια ζωή που τρέχει στην επιφάνεια χωρίς βάθος.

3. Τους έχουν μιλήσει για τους στόχους τους διάφορες οντότητες, που η καθεμία παρουσιάζει έναν διαφορετικό "νόστιμο" στόχο. Αυτό  είναι μερικές φορές ασυνείδητο και άλλοτε "συνειδητό".

Υπήρξε μια πολύ ταλαντούχα γυναίκα που θα μπορούσε να κάνει μεγάλη υπηρεσία για την ανθρωπότητα, αλλά έγινε μπάλα ποδοσφαίρου διαφόρων οντοτήτων, η καθεμία από αυτές την κλώτσαγε σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Το περίεργο είναι ότι αυτές οι οντότητες συνεργάζονταν μεταξύ τους για να την αποτρέψουν από οποιαδήποτε έμφαση ή συγκέντρωση σε κάθε κατεύθυνση και με την διαρκή αλλαγή των στόχων της, με πολύ λεπτοφυούς και "νόστιμους" λόγους.

Κάθε φορά που αυτή η κακόμοιρη γυναίκα με επισκεπτόταν, παρουσίαζε φανταστικά σχέδια και φανταστικούς στόχους με μεγάλο ενθουσιασμό. Αλλά λίγους μήνες αργότερα, πριν να αρχίσει να δουλεύει για τους στόχους της, οι στόχοι της άλλαζαν.

Στην επόμενη επίσκεψη έδινε γιγαντιαίους λόγους για τους οποίους οι πρώην στόχοι και τα σχέδια δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, και γιατί αυτοί οι νέοι στόχοι και τα νέα σχέδια είναι τα σωστά και τα οποία πρόκειται να της φέρουν χρήματα και ευκαιρίες για υπηρεσία. Αυτό συνεχίζεται για δέκα χρόνια, και δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως και δεν έχει καθόλου χρήματα στην τράπεζα.

Κάποιος λυπάται για μια τέτοια ταλαντούχα και γοητευτική κοπέλα, βλέποντάς την να παρασύρεται από τον ένα στόχο στον άλλο και να υπακούει λεγόμενα "πνεύματα" ή την ανύπαρκτή της "διαίσθηση".

"Απ' τους καρπούς τους θα τους ξέρετε ..."

4. Πηδούν από τον ένα "σκοπό" σε έναν άλλο "σκοπό", σπαταλώντας την ενέργειά τους, το χρόνο και τη ζωή τους. Το σημαντικό πράγμα είναι να δούμε πόσο χρόνο και ενέργεια σπαταλιούνται για τόσα πολλά χρόνια χωρίς κανένα επίτευγμα.

Ένας πραγματικός σκοπός είναι ακριβώς σαν μαγνήτης που συγκεντρώνει όλες τις προσπάθειες και σας προκαλεί για να επιτύχετε το σκοπό σας. Η σύγχυση, ο δισταγμός και η ταλάντευση είναι συμπτώματα ενός εκφυλισμού του εγκεφάλου.

Η απογοήτευση είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται από οντότητες για να προσπαθήσουν να οδηγήσουν ένα άτομο σε αποτυχία. Η απογοήτευση προκαλείται από μόνιμη αλλαγή των στόχων ενός ατόμου, ή με το να του παρουσιάζουν στόχους για τους οποίους δεν είναι έτοιμος. Η επιβολή των στόχων στα άτομα τα οποία δεν είναι έτοιμοι τα κάνουν να απογοητεύονται ή αναπτύσσεται μια τάση να τρέχουν πίσω από πολλούς στόχους, ώστε να έχουν την ασφάλεια από την απογοήτευσή τους.

Οι παρακάτω είναι κανόνες που μπορούν να εφαρμοστούν για τη δημιουργία συγκέντρωσης και εστίασης. Είναι απλοί, αλλά τα αποτελέσματά τους εκτεταμένα.

1. Ό, τι κι αν κάνετε, να το κάνετε με όλη την καρδιά και τη συγκέντρωσή σας, και να προσπαθείτε να το ολοκληρώνετε, πριν να αρχίσετε να κάνετε κάτι άλλο.

Αυτό χρειάζεται πειθαρχία, και συχνά είναι πολύ ευεργετικό να πηγαίνετε και να εργάζεστε για ένα αφεντικό και να ακολουθείτε τις οδηγίες του για να δημιουργήσετε μια "αίσθηση της συνέχειας" σε σας.

2. Κάντε το δικό σας καθήκον, αντί να προσπαθείτε να κάνετε τα καθήκοντα των άλλων.

Αν δεν εστιάσετε τον εαυτό σας στα δικά σας καθήκοντα, αλλά προσπαθείτε να ενδιαφέρεστε για τα καθήκοντα των άλλων και να παρεμβαίνετε σε αυτά, θα χάσετε σύντομα την ευκαιρία να έχετε ρίζες. Γίνεστε χωρίς ρίζες. Μπορείτε να δείτε πολλά φυτά χωρίς ρίζες να μεταφέρονται εδώ και εκεί από τον άνεμο.

Εκτελώντας το δικό σας καθήκον δημιουργείτε ρίζες. Ποιες είναι οι ρίζες; ... Σταθερότητα, εστίαση, συγκέντρωση, αίσθημα ευθύνης.

3. Δημιουργήστε ένα σκοπό και τρεις στόχους για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Γράψτε τους στόχους σας και γνωρίστε τους όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται.

Ρυθμίστε τα βήματα για να επιτύχετε τους στόχους σας, και κάντε ό, τι είναι δυνατό για να εκπληρώσετε τους στόχους σας.

Μετά την εκπλήρωση των στόχων σας, δείτε πόσο κοντά είστε στο σκοπό σας.

Μόλις ολοκληρώσετε τρεις στόχους σας και επιτύχετε τον "σκοπό" σας, θα νιώσετε πολύ δυνατοί, με αυτοπεποίθηση, εστιασμένοι και συγκεντρωμένοι.

Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν άλλο "σκοπό" και να κάνετε το ίδιο πράγμα. Μετά την επίτευξη αυτών των "σκοπών", είστε ένας άνδρας ή  μια γυναίκα που μπορεί να είναι επιτυχής στον κόσμο.

Κατά την περίοδο της εργασίας με τους στόχους σας για να προσπαθήσετε να επιτύχετε τον "σκοπό" που έχετε θέσει, θα έχετε διαισθητικές στιγμές στις οποίες θα είστε συνειδητοί για έναν Σκοπό που υπερβαίνει όλους σας τους λεγόμενες "σκοπούς", αλλά ένα τέτοιο φλας επίγνωσης θα είναι τόσο γρήγορο ώστε την επόμενη στιγμή θα το χάσετε.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα το φλας της επίγνωσης του απώτερου Σκοπού της ζωής σας θα σας επισκέπτεται μέχρι ο εγκέφαλός σας μια μέρα να το πιάσει για λίγα δευτερόλεπτα.

Η δόξα σας θα ξεκινήσει από την στιγμή της πραγματοποίησης του Σκοπού σας, και θα εισέλθετε στο δρόμο της επιτυχίας.

Ένα ασταθές μυαλό και μια ασταθής ζωή είναι μια μεγάλη σπατάλη. Αποτελούν πηγές σύγχυσης και αστάθειας για τους άλλους.

Οι άνθρωποι που αλλάζουν τους στόχους τους συχνά και τρέχουν πίσω από νέους στόχους, χωρίς την επίτευξη των προηγούμενων στόχων τους και την επίτευξη του "σκοπού" τους τελικά γυρίζουν την πλάτη τους στο σκοπό τους. Συχνά τον μισούν και γίνονται εχθροί εκείνων που έχουν παρόμοιο σκοπό. Εκείνοι που είναι απογοητευμένοι γίνονται οι προδότες εκείνων που παρουσιάζουν σημάδια που έχουν παρόμοιο σκοπό με τον δικό τους.

Ένα άτομο που άλλαζε εκκλησία κάθε χρόνο, μου είπε τελικά ότι όλες οι εκκλησίες ήταν άχρηστες. Ένα άλλο άτομο που άλλαζε πολιτική ιδεολογία κάθε έξι μήνες έφτασε στο συμπέρασμα ότι όλες οι ιδεολογίες ήταν ανοησίες. Ένα άλλο άτομο που διάβαζε κάθε είδους βιβλίο τελικά έδωσε όλα τα δύο χιλιάδες βιβλία του. Ένα άλλο άτομο κατήγγειλε ότι όλοι οι κλάδοι της Προαιώνιας Σοφίας δεν είχαν καμία ουσία, και έγινε ένας υλιστής.

Ο λόγος για όλα αυτά είναι ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν αγγίξει την ουσία των πραγμάτων για τα οποία προσπάθησαν, ή δεν ήταν έτοιμοι ακόμη για μελέτες στις οποίες ήθελαν να τελειοποιηθούν.

Πάρα πολλή αχώνευτη τροφή κάνει το στομάχι να απορρίψει όλα τα είδη των τροφών.

Υπάρχουν μερικοί Δάσκαλοι που γνωρίζουν τους κανόνες της Ατραπού, και τους αρέσει να εκπαιδεύουν τους μαθητές στην εξάσκηση της εστίασης, της συγκέντρωσης, της επιμονής και της σταθερότητας.

Καθημερινά μπορούμε να εξασκούμε αυτές τις αρετές ακόμα και στις μικρότερες πράξεις μας, αναπτύσσοντάς τες λίγο-λίγο, και τελικά να γίνουμε σταθερά άτομα.

Δεν είναι λάθος να μελετάτε πολλούς κλάδους ενός θέματος, αλλά αν αυτό γίνεται επιφανειακά και χωρίς να αφιερώνετε αρκετό χρόνο και ενδιαφέρον, παραμένετε στην επιφάνεια και μια μέρα θα χάσετε τη ζωή σας κάτω από ένα μεγάλο κύμα του αντικειμένου το οποίο δεν έχετε τελειοποιήσει.

Υπάρχουν επίσης μερικοί άνθρωποι που προσποιούνται ότι έχουν υψηλότερους στόχους, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σε ομάδες αφιερωμένες σε ορισμένους υψηλούς στόχους. Μια τέτοια φιλοδοξία βασίζεται σε ένα εγωιστικό ή προσωπικό στόχο. Όταν αυτοί οι άνθρωποι επιτύχουν τον στόχο τους, σταματούν την ανάπτυξή τους, και απομακρύνονται οι ίδιοι από το μονοπάτι της πειθαρχίας.

Για παράδειγμα, υπήρχε ένας άνθρωπος ο οποίος προσχώρησε σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Τελικά, ο ίδιος γνώρισε μια όμορφη κοπέλα που ήταν πολύ ταπεινή και προσεκτική. Αυτός προσεκτικά ανακάλυψε τι της άρεσε και προσπάθησε να της δείξει ότι του αρέσει το ίδιο πράγμα. Ο ίδιος αγόρασε για τον εαυτό του τα βιβλία που της άρεσαν. Άρχισε να της μιλά για τους διαλογισμούς του που έκανε για χρόνια. Μίλαγε για βραδινή τη ανασκόπησή του και πώς τον βοήθησε να διαμορφώσει τη ζωή του.

Τελικά άρχισε να βγαίνει της. Αρχικά περιστασιακά απουσίαζαν από τα μαθήματα. Τελικά εξαφανίστηκαν.

Χρόνια αργότερα την συνάντησα σε ένα εμπορικό κέντρο. Φαινόταν σαν μάγισσα - βρώμικη και με ακατάλληλα ρούχα. Είχαμε μια συζήτηση. "Τι έπαθες;" ρώτησα. "Νόμιζα ότι ήταν ένας άνθρωπος με τους ίδιους στόχους. Παντρευτήκαμε. Αλλά με εγκατέλειψε χωρίς χρήματα και με παιδιά που πρέπει να στηρίζω".

Έχω δει να συμβαίνει αυτό ξανά και ξανά.

Όταν οι άνθρωποι προσποιούνται ότι έχουν στόχους, προσελκύουν όσους έχουν στόχους. Αργότερα, αν είναι ασταθείς, θα τους εξαπατήσουν και θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν τους στόχους τους.

Ο πατέρας μου συνήθιζε να αποκαλεί αυτούς τους ανθρώπους "κογιότ που κλέβουν κοτόπουλα".


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Leadership vol.4 


elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα