Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

5 μυστικά που κάνουν κάποιον συμπαθή στη δουλειά του

Κανείς δεν αγαπά τους «γλείφτες» (σε κάποιες περιπτώσεις ούτε καν οι εργοδότες).  Κανείς δεν θέλει στο διπλανό γραφείο και έναν κακομούτσουνο και κακότροπο τύπο.  Ναι, αλλά και πώς βρίσκεις τη χρυσή τομή σε μια δουλειά γεμάτη διαφορετικούς χαρακτήρες;  

team

Οι ειδικοί επιμένουν ότι τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι λίγα και συγκεκριμένα.  Το οποίο σημαίνει ότι:
1. Μένουμε μακριά από το «κουτσομπολιό γραφείου». Μπορεί να κάνει λίγο πιο «πικάντικες» τις εργατο-ώρες, αλλά δημιουργεί κακό προηγούμενο, τύπου σήμερα ο στόχος είναι η κακοντυμένη προϊσταμένη, αύριο εσύ.
2. Συμπεριφερόμαστε γενναιόδωρα στους συναδέλφους. Μια γλυκιά κουβέντα, ένα χαμόγελο, μια χείρα βοηθείας τη σωστή στιγμή πάντα κάνει τη διαφορά.
3. Δεν ξεχνάμε τα περί… σεβασμού (και καλών τρόπων). Ο πληθυντικός, οι ευγενικές χειρονομίες, η μετρημένη οικειότητα δίνουν την εντύπωση ανθρώπου που γνωρίζει τον ζωτικό χώρο του και δεν θα κάνει… άλματα στον δικό σου.

4. Ενδιαφερόμαστε. Πραγματικά. Όταν ο συνάδελφος φαίνεται στενοχωρημένος, ρωτάμε διακριτικά, όχι τι έχει, αλλά αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάπως. Όταν «σπάει» το κεφάλι του από την ημικρανία προσφέρουμε ένα αναλγητικό. Τέτοια πράγματα.
5. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Είτε χαλάσαμε το φωτοτυπικό είτε γίναμε αιτία να χαθεί ένα σημαντικό project έχουμε το θάρρος να σηκώσουμε το βάρος. Και κυρίως δεν κρυβόμαστε ή «δείχνουμε» κάποιον άλλο ως υπαίτιο. 

Successful Business People Showing Thumbs Up. 
Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Eric Sherman, αρθρογράφου της “Wall Street Journal” για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη επιχειρήσεων, τα παραπάνω μαζί με τη θετική ενέργεια, την αυτοπεποίθηση και την αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, είναι ο καλύτερος δρόμος για το team bonding και για να γίνει κάποιος ο πιο δημοφιλής του γραφείου.

 lifo


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα