Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΜΙΣΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ


Γαμώ τον πατέρα του Πάρκερ. Ποιος διάολος είναι τούτος; Κοτζάμ ναύαρχος, πρωταγωνιστής σε μία από τις πιο μεγάλες ντροπές της Ελλάδος, τα “Παρκερικά” για τους ιστορικούς. Σα σήμερα, 16 Ιανουαρίου, το 1850, δίχως να τον καλέσει κανένας ο αγγλικός στόλος της Μεσογείου με διοικητή τον Πάρκερ, αγκυροβολεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Φοβερά πράγματα. Το σκηνικό. Ο βασιληάς Όθων τακιμιάζει με τον τσάρο της Ρωσίας και η Αγγλία έχει δυσκολίες να γίνει πρωθυπουργός το όργανό της, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος. Οπότε τι κάνει για να πιέσει την Ελλάδα για πάρτη του καριόλη Μαυροκορδάτου; Ο Πάρκερ βγαίνει από το παπόρι του, πηγαίνει στην αγγλική πρεσβεία και με τον πρέσβη επισκέπτονται τον υπουργό εξωτερικών. Και τελεσιγραφικά απαιτούν δύο απίθανα πράγματα, διαφορετικά ο αγγλικός στόλος θα μπλοκάρει το λιμάνι. Φοβερά πράγματα.

Πριν από τρία χρόνια κάποιοι φανατικοί χριστιανοί Έλληνες είχαν κάψει την κουζίνα του εβραιοπορτογάλου βρετανού υπήκοου Δαυίδ Πατσίφικο και ο Πάρκερ ζητούσε να... αποζημιωθεί! Το ίδιο, για το οικόπεδο του Άγγλου ιστορικού Γεωργίου Φίνλεϋ που είχε απαλλοτριωθεί για να γίνει ο Βασιλικός Κήπος. Σαλτάρησε ο Λόντος, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών και απέρριψε το τελεσίγραφο.

Α, έτσι, σου λέει ο Πάρκερ, που αυτό ακριβώς περίμενε!
Διατάζει τον αποκλεισμό του Πειραιά! Η καταστροφή για την Ελλάδα, που η οικονομία της, λόγω ελλείψεως τότε οδικού διχτύου, εξαρτάται από τη θάλασσα. Ο Άγγλος μπινές όχι μόνον απαγορεύει να πλησιάσει κάποιο καράβι αλλά και σαν πειρατής κουρσεύει το φορτίο τους. Χωρίς υπερβολή, η Ελλάδα κινδυνεύει να τελειώσει από την πείνα.

Η κυβέρνηση ζητάει από τον Μακρυγιάννη να πολεμήσει τον Πάρκερ. “Είσαστε μαλάκες;” απορεί ο στρατηγός. “Έχω γνώση και φρόνηση, όσα ντουφέκια έχουμε εμείς, οι Άγγλοι έχουν περισσότερα κανόνια”.

Η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε και στις 19 Φεβρουαρίου η Ρωσία ζητάει από την Αγγλία να σπάσει τον αποκλεισμό. Τελικά, η Ελλάδα αποζημίωσε Φίνλεϋ και Πατσίφικο, ζητάει συγνώμην(!) από την Αγγλία και ο Πάρκερ αποσύρεται και επειδή η Ελλάδα κινδύνευσε να καταρρεύσει οικονομικά με πρόταση της Ρωσίας η Αγγλία χάρισε τα τοκοχρεωλύσια του δανείου των 60 εκ. χρυσών δραχμών.

 apodytiriakias

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα