Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Πώς να ζεσταθούμε χωρίς θέρμανση!

Μπορεί πολλοί να έχουν σιγοτραγουδήσει το σουξέ των Locomondo «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα...», αλλά βρισκόμαστε στο κέντρο του χειμώνα και τα περισσότερα σπίτια βλέπουν το πετρέλαιο σαν ένα μακρινό όνειρο. Η εφευρετικότητα, όμως, του ανθρώπου είναι ικανή ακόμα και να τον ζεστάνει χωρίς θέρμανση! Οι παρακάτω προτάσεις θα σας κρατήσουν ζεστούς μέσα στις κρύες νύχτες του χειμώνα... εντελώς οικονομικά και εναλλακτικά!

Πώς να ζεσταθούμε χωρίς θέρμανση!Ανάψτε τη φωτιά στο τζάκι

Εάν είστε από τους τυχερούς που έχουν τζάκι στο σπίτι τους... εκμεταλλευτείτε το! Καθίστε δίπλα στη φωτιά, ζεσταθείτε και απολαύστε την ατμόσφαιρα. Εφοδιαστείτε με αρκετή ποσότητα καυσόξυλων και διαβάστε ένα βιβλίο ή δουλέψτε δίπλα στη ζέστη του τζακιού. Πολλοί επιλέγουν τη λύση των ηλεκτρικών τζακιών, τα οποία δημιουργούν θερμότητα στο χώρο απλά μέσα από την ενεργοποίηση ενός διακόπτη. Προσοχή στην ποιότητα των ξύλων που επιλέγετε.

Μονώστε τα παράθυρα και τις πρίζες

Όταν ένα σπίτι δεν έχει καλή μόνωση, ο αέρας των δωματίων ανακυκλώνεται, περνώντας κάτω από τις πόρτες, τα παράθυρα ή ακόμα και ανάμεσα από τις πρίζες και τους διακόπτες. Πάρτε ένα κατσαβίδι, ανοίξτε τις πρίζες και τοποθετήστε μια πλάκα μόνωσης, ειδική για αυτή την περίπτωση, κλείνοντας κάθε «ύποπτη» τρύπα. Το πιο σημαντικό όμως, είναι να μονώσετε τα παράθυρα του σπιτιού, ώστε να παραμένει η θερμότητα εντός των δωματίων.

Βάλτε ένα ζεστό μπουκάλι νερό... κάτω από το μαξιλάρι!

Πάρτε ένα μπουκάλι με νερό και τοποθετήστε το μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφού ζεσταθεί το μπουκάλι, χρησιμοποιήστε το για να ζεστάνετε το κρεβάτι και το μαξιλάρι σας. Πρόκειται για έναν τρόπο που χρησιμοποιούσαν τις παλιότερες εποχές, μια λύση που «απαλύνει» την κρύα επαφή του κρεβατιού με το λαιμό, τους ώμους και την πλάτη σας.


Κλείστε τις πόρτες των άδειων δωματίων

Μην αφήνετε ανοιχτές τις πόρτες των άδειων δωματίων μέσα στο σπίτι, αφού η ζέστη απλώνεται σε μεγαλύτερο χώρο... χωρίς νόημα! Όταν οι πόρτες είναι κλειστές, η θερμότητα παραμένει στο χώρο που βρίσκεστε εσείς και δεν διαχέεται άσκοπα σε όλο το σπίτι. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από την περισσότερη ζέστη.

Πώς να ζεσταθούμε χωρίς θέρμανση!Αφήστε τον ήλιο να μπει στο δωμάτιο

Ανοίξτε τις κουρτίνες και τα στόρια των παραθύρων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκμεταλλευτείτε την ενέργεια του ήλιου για να προσθέσετε επιπλέον θερμότητα στο σπίτι σας και δημιουργήσετε ένα δικό σας δωρεάν συλλέκτη θερμότητας. Με άλλα λόγια, τοποθετήστε μπροστά από το παράθυρο, μερικά παλιά φωτιστικά από μέταλλο ή αντικείμενα σε μαύρο χρώμα, ώστε να «τραβήξουν» τη θερμότητα του ήλιου.

Δοκιμάστε ένα ζεστό ρόφημα

Τα βραστά, τα ψητά και οι σούπες είναι ιδανικά  για το κρύο, επειδή ζεστάίνουν το σώμα σας. Τυλίξτε τα χέρια σας γύρω από μια ζεστή κούπα τσαγιού, σοκολάτας ή καφέ και απολαύστε τη θερμότητα. Για τους πιο «ριψοκίνδυνους» ένα σφηνάκι ρακόμελο ή ουίσκι είναι ικανό να ζεστάνει τον οργανισμό σας στο έπακρο!

Χωθείτε ανάμεσα σε μαξιλάρια και κουβέρτες

Ένα «φρούριο» από κουβέρτες και μαξιλάρια είναι ικανό να σας κρατήσει ζεστούς μέσα στον κρύο χειμώνα. Φορέστε όσα πουλόβερ και κάλτσες θέλετε και σκεπαστείτε με όσες κουβέρτες πιστεύετε οτι θα σας κρατήσουν ζεστούς. Ιδανικά, τοποθετήστε μια ακόμη κουβέρτα πάνω στον καναπε και ξαπλώστε πάνω της. Μπορείτε να επιλέξετε και μερικές ηλεκτρικές κουβέρτες που δημιουργούν έξτρα θέρμανση!
Πώς να ζεσταθούμε χωρίς θέρμανση!Ανάψτε αρκετά κεριά γύρω σας

Όταν ο ήλιος δύει, ανάψτε μερικά κεριά γύρω από το χώρο και προσθέστε επιπλέον ζεστασιά στο σπίτι σας. Πρόκειται για την πιο οικονομική λύση που μπορεί σας ζεστάνει, αρκεί να κάθεστε αρκετά κοντά τους. Μη διστάσετε να ανάψετε πέντε με επτά κεριά πάνω στο τραπέζι...

Κινηθείτε στο χώρο... για να ζεσταθείτε!

Αν είστε σπίτι, πλύντε τα πιάτα, περπατήστε στο σαλόνι και γενικά δραστηριοποιηθείτε, ώστε να παραμείνετε ζεστοί. Ένα γρήγορο 15λεπτο περπάτημα αρκεί για να ζεστάνετε το σώμα σας και να μην κρυώνετε πια. Δοκιμάστε το!

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Μη διστάσετε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, λίγο πριν πάτε για ύπνο ή ακόμα και όταν ξυπνάτε... και οι κρύες ημέρες θα ζεστάνουν ξαφνικά. Πρόκειται για έναν τρόπο προθέρμανσης των μυών σας, με το σώμα να εκπέμπει ζεστασιά και θερμότητα.

 flowmagazine

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα