Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΜΙΣΟΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Μισές δουλειές κάνει η κυβέρνηση με το βαρύγδουπο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, του οποίου η συζήτηση άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ελάχιστα τα μέτρα, πολλά μάλιστα προς λάθος κατεύθυνση.
Μέγα λάθος η διατήρηση του νόμου για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μόνο σε όσους έχουν 100 ένσημα και κατ' εξαίρεση σε όσους έχουν 50. Το δίκαιο θα ήταν το δικαίωμα αυτό να το είχαν οι πρώην εργαζόμενοι σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Τα στοιχεία του ΙΚΑ (2013) είναι καταπέλτης καθώς εμφανίζουν 278.038 εργαζόμενους να έχουν από 1 έως 49 ένσημα, ενώ, την ίδια χρονιά, ο μέσος όρος των ενσήμων που κολλούσε ένας οικοδόμος ήταν 39. Είναι η νέα εργατική τάξη των μισοάνεργων που όλοι δείχνουν να την αγνοούν...


Άλλες δύο παρεμφερείς καυτές ειδήσεις που αλιεύσαμε την ημέρα που άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου. Στη Λάρισα η δημοτική αρχή που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το νερό σε έναν άνεργο καρδιοπαθή επειδή είχε χρέη που δεν μπορούσε να πληρώσει.

Στο Βόλο η δημοτική αρχή αποφάσισε να κόβει το νερό σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς πάνω από 80 ευρώ. Την πρόταση στήριξαν και οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό λέγεται αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα