Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Πόλεμο στις πολυεθνικές εταιρίες κηρύσσει η Βρετανία!

Πόλεμο στις πολυεθνικές εταιρίες κηρύσσει η Βρετανία!

Όχι, δεν πρόκειται για το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τη βρετανική κυβέρνηση, που έχει μάλιστα σχηματιστεί από το συντηρητικό κόμμα! Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, σχεδιάζει να εισαγάγει εξειδικευμένο φόρο που θα στοχεύει να ελέγξει τη φορολογική συμπεριφορά αυτών των εταιριών! Μήπως τελικά όντως τον συμπάθησε τον Γιάνη Βαρουφάκη στην πρόσφατη συνάντησή τους;
Πρόκειται για τον αποκαλούμενο νέο «φόρο στα κέρδη εκτροπής», στοχεύοντας σε πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες έχει κριθεί ότι μεταφέρουν κέρδη στο εξωτερικό για να αποφύγουν τη φορολογία, αναφέρει η εφημερίδα Sunday Times, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Η Google Inc, η Amazon.com Inc και η Facebook Inc, είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν επικριθεί ευρέως στη Βρετανία για φοροδιαφυγή και ενδεχομένως να επηρεαστούν από το νέο φόρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times.
Το 25% αυτής της νέας εισφοράς, που είναι μεγαλύτερο από το φόρο εταιρειών ο οποίος φτάνει στο 20%, θα είναι τμήμα του ετήσιου προϋπολογισμού που πρόκειται να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο από τον Τζορτζ Όσμπορν στις 18 Μαρτίου, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα.

Ο προϋπολογισμός αυτός θα είναι ο τελευταίος πριν από τις εθνικές εκλογές στις 7 Μαΐου όπου οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον θα αναμετρηθούν σε μια μάχη στήθος με στήθος με την αξιωματική αντιπολίτευση του Εργατικού Κόμματος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα δύο κόμματα να είναι κοντά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ενώ η κατάσταση περιπλέκεται από το κύμα υποστήριξης προς πολλά μικρότερα κόμματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξαν αναφορές ότι ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών θα λάβει κάποια δημοφιλή και εντυπωσιακά μέτρα στον προϋπολογισμό, παραμένοντας όμως στο πλαίσιο της δημοσιονομικής λιτότητας που αποσκοπεί στη μείωση του τεράστιου δημοσιονομικού ελλείμματος.
Οι Sunday Times, γράφουν επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε επαφή με τον κυβερνητικό εταίρο των Τόρις, το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, για να συμφωνηθεί η αύξηση του αφορολόγητου ορίου ένα μέτρο που θα μειώσει το φόρο για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Το αφορολόγητο όριο που είναι στις 10.000 λίρες, πρόκειται να αυξηθεί στις 10.600 λίρες τον Απρίλιο, με τους Sunday Times να αναφέρουν ότι ο Τζορτζ Όσμπορν ήθελε να αυξήσει το όριο αυτό κατά 200 λίρες επιπλέον.
ΚΚ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα