Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ

Η σοβαρότητα είναι αρρώστια, δεν είναι τέχνασμα. Οδηγεί στο θάνατο, όχι στην αιώνια ζωή. Η ζωή είναι παιγνίδι, διασκέδαση, επειδή ολόκληρη η ύπαρξη είναι ένα τεράστιο τσίρκο. Είναι σκέτη διασκέδαση -όλα τα χρώματα των λουλουδιών, τόσα πολλά όμορφα ζώα, πουλιά, σύννεφα, και χωρίς κανένα σκοπό΄ δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Δεν υπάρχει κάποιος στόχος στη ζωή. Η ζωή είναι από μόνη της παιγνίδι. Είναι αφθονία ενέργειας, ενέργεια που ξεχειλίζει΄ η ύπαρξη επεκτείνεται συνεχώς.
Δεν την έχει δημιουργήσει κανείς Θεός, γιατί, όποτε δημιουργείς κάτι, υπάρχει κάποιος σκοπός. Όποτε δημιουργείς κάτι, υπάρχει κάποιο κίνητρο κι όταν το δημιουργεί κάποιος, το δημιούργημα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από μηχανή. Η ύπαρξη δεν έχει μια ορισμένη χρήση, παραμένει αιώνια, ένα αιώνιο παιγνίδι ενέργειας με εκατομμύρια μορφές.

Η διασκέδαση είναι η ιερότερη λέξη, πολύ πιο ιερή από την προσευχή. Είναι η μόνη λέξη που μπορεί να σου δώσει κάποια έννοια της διάθεσης για παιγνίδι, που μπορεί να σε κάνει και πάλι παιδί. Μπορείς να αρχίσεις να κυνηγάς τις πεταλούδες, να ψάχνεις να βρεις κοχύλια στην ακτή, χρωματιστές πέτρες.

Osho, The Last Testament, Τόμος 3, Ομιλία #23
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα