269263-1264059a-240d-11e4-9470-02da78966387
Εσείς τι λέτε; Το σεξ μας κάνει μόνο να νιώθουμε καλά, ή ωφελεί και το σώμα μας και τις λειτουργίες του; Βοηθάει δηλαδή και ψυχολογικά και βιολογικά; Δηλαδή απ’ την μια μας δίνει αυτοπεποίθηση, κι’ από την άλλη κάνει καλό στην καρδιά;
Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Επιστήμονες ανακάλυψαν πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν στο αίμα υψηλότερα επίπεδα από τις πρωτεΐνες (λέγονται αντισώματα) που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν ιούς, βακτήρια και άλλους «εισβολείς». Και δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος σεξ καθημερινά: μία ή δύο φορές την βδομάδα είναι αρκετές για να αυξηθεί το επίπεδο των αντισωμάτων στο αίμα, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν. (Α, οκ είμαστε μέσα στα όρια)
Τονώνει την… ερωτική επιθυμία! Αν θέλετε να έχετε πιο δραστήρια ερωτική ζωή, πρέπει να κάνετε σεξ. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες για τις γυναίκες κυρίως, το σεξ αυξάνει την ενυδάτωση του κόλπου, την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα και την ελαστικότητα του κόλπου, με αποτέλεσμα να αισθάνονται πιο άνετα όταν κάνουν σεξ και να το λαχταρούν περισσότερο.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση. Το σεξ μπορεί να αποτελεί «φάρμακο» για την υπέρταση, καθώς πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η σεξουαλική πράξη (αλλά όχι ο αυνανισμός) μπορεί να «ρίξει» την αρτηριακή πίεση, ιδίως την συστολική.
Καίει θερμίδες. Μπορεί να μην καίει όσες το τρέξιμο, αλλά ασφαλώς είναι μια μορφή γυμναστικής μετρίας εντάσεως, που αυξάνει τον καρδιακό παλμό, ενεργοποιεί διάφορους μυς (αναλόγως και με τη στάση του σώματος, βεβαίως) και αν είναι αρκετά παθιασμένο επιταχύνει και την αναπνοή. Μελέτες έχουν δείξει πως κατά μέσον όρο οι άντρες καίνε 4 θερμίδες το λεπτό όταν κάνουν σεξ και οι γυναίκες 3 (οι αντίστοιχες θερμίδες όταν κάνουν jogging είναι 9 και 7 το λεπτό).
16-reasons_M
Μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο καρδιακός παλμός αυξάνεται μεν στη διάρκειά του σεξ αλλά σε ανεκτό βαθμό. Μία από αυτές τις μελέτες που δημοσιεύθηκε το 2008 έδειξε ότι την ώρα του οργασμού ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται κατά 21 παλμούς το λεπτό στους μεσήλικους άνδρες και κατά 19 στις γυναίκες. Σε μία μελέτη, οι μεσήλικες άντρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιοπάθεια σε σύγκριση με όσους σπανίως έκαναν σεξ. Προσοχή, όμως: αυτά ισχύουν για τις μόνιμες σχέσεις. Όταν η ερωτική σχέση είναι εξωσυζυγική, ο κίνδυνος για έμφραγμα είναι κάπως αυξημένος, ιδίως για τους άντρες. (Ωχ, γιατί;)
Ελαττώνει τον πόνο. Ο οργασμός μπορεί να αμβλύνει το αίσθημα του πόνου, επειδή διεγείρει την παραγωγή της οξυτοκίνης, της «ορμόνης της αγάπης» που έχει καλά τεκμηριωμένες αναλγητικές ιδιότητες.
Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη. Η πολύ συχνή εκσπερμάτωση (τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα) μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μελέτη και δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος σεξ για να αποκομίσει αυτό το όφελος: ακόμα και ο αυνανισμός ή η ονείρωξη αποδίδουν. (Ωραία, τέλεια!!!)
Βελτιώνει τον ύπνο. Πολλοί άνθρωποι αποκοιμούνται έπειτα από το σεξ και έχουν λόγο γι’ αυτό. Μετά τον οργασμό, ο οργανισμός παράγει την ορμόνη προλακτίνη, η οποία προκαλεί χαλάρωση και υπνηλία.
Καταπραΰνει το στρες. Το σεξ και ιδίως τα φιλιά και οι αγκαλιές είναι ιδιαιτέρως αγχολυτικά, διότι διεγείρουν την παραγωγή των ενδορφινών – των φυσικών ορμονών της ευεξίας. Επιπλέον, η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μία χημική ουσία στον εγκέφαλο που «ξυπνάει» το κέντρο της ευχαρίστησης και της χαλάρωσης, ενώ η τόνωση της αυτοεκτίμησης και της ευτυχίας που προσφέρει μια καλή σεξουαλική ζωή, μειώνει ακόμα περισσότερο το στρες.
Όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν στο αίμα υψηλότερα αντισώματα, που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν ιούς, βακτήρια και άλλους επικίνδυνους «εισβολείς».
cfd8e1494d8da50acd33b5661b1f-540_M
Η πολύ συχνή εκσπερμάτωση μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη.
blog-sex-life
Το σεξ και ιδίως τα φιλιά και οι αγκαλιές είναι ιδιαιτέρως αγχολυτικά, διότι διεγείρουν την παραγωγή των ενδορφινών.
inline_618x306_key_good_sex
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ