Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Όταν ο Άδης ανέβηκε στην κορυφή του ουρανού (η "σκοτεινή" δεκαετία 2010 - 2020)!Όλοι/ες γνωρίζουμε ότι ο ΄Αδης είναι ο θεός του κάτω κόσμου. Επομένως κανονικά ο Άδης (ή Πλούτωνας) θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από τα πόδια  μας, στα κατάβαθα της γης. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν σας έλεγα ότι στην εποχή που ζούμε ο ΄Αδης έχει εγκαταλείψει τον κάτω κόσμο και έχει ανέβει στην κορυφή του ουρανού, στο "Ζενίθ του κόσμου"; Ότι βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια μας, έχοντας θέσει τις κοινωνίες μας υπό την εποπτεία του;

Μοιάζει λιγάκι horror movie αλλά είναι η αλήθεια! Η αποτρόπαια μορφή του Πλούτωνα αιωρείται απειλητικά από πάνω μας, σκοτεινιάζοντας και αναστατώνοντας τις κοινωνίες μας (και μεταμορφώνοντας τες ριζικά, ταυτόχρονα). Την αδιόρατη αυτή αίσθηση νομίζω ότι την έχουμε πλέον βιώσει - και βιώνουμε - οι περισσότεροι/ες...Ζούμε σε μια κρίσιμη, βαθιά μεταμορφωτική εποχή, μια αντι-ανθρωπιστική εποχή όπου η υπέρτατη αξία είναι το χρήμα και όχι ο άνθρωπος! Αυτό είναι αρκετά "πλουτώνιο"! Και ο Πλούτωνας θα συνεχίσει να βρίσκεται στην "κορυφή του κόσμου" σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δεκαετίας. Οπότε στο μέλλον οι Αστρολόγοι θα αναφέρονται στην εποχή μας σαν: "η σκοτεινή δεκαετία 2010 - 2020, όπου ο Πλούτωνας βρισκόταν στο Ζενίθ του κόσμου"! 

Ο Πλούτωνας βρίσκεται τα τελευταία 7 χρόνια μόνιμα στο ζώδιο του Αιγόκερου - που για μας τους αστρολόγους συμβολίζει το "Παγκόσμιο Μεσουράνημα"! Μην τρομάζετε με τον όρο, πρόκειται για μια εξαιρετικά απλή ιδέα που φαίνεται να είναι και αρκετά λειτουργική. Γνωρίζετε όλοι/ες τον Ζωδιακό Κύκλο... Τον βλέπετε στην παρακάτω εικόνα (στον κλασικό του "αρχετυπικό" προσανατολισμό, με το ζώδιο του Κριού να βρίσκεται στα αριστερά και με το ζώδιο του Αιγόκερου στην κορυφή):
Ο Ζωδιακός αυτός κύκλος αποτελεί τη βάση των ωροσκοπίων. Το μυστικό είναι τώρα ότιο Ζωδιακός Κύκλος είναι ένα δυναμικό (και όχι άψυχο) στοιχείο που ελέγχει και κατευθύνει όλες τις διαδικασίες μέσα στο Σύμπαν! Aπό τη γέννηση ενός ανθρώπου, από την κατασκευή ενός αυτοκινήτου, από την πορεία μιας ερωτικής σχέσης ως και την πορεία της ίδιας της ανθρωπότητας!

Αυτό το στοιχείο αποδεικνύεται εξαιρετικά βολικό για μας! Γιατί από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε το "γενέθλιο ωροσκόπιο" της ανθρωπότητας (σε ποια ημερομηνία γεννήθηκε άραγε ο πρώτος άνθρωπος;) ο Ζωδιακός μας παρέχει μια σημαντική εναλλακτική λύση: του να μπορούμε να μελετάμε την πορεία της ανθρωπότητας μέσα από τις θέσεις και τις όψεις που οι "κοινωνικο-συμπαντικοί" πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) σχηματίζουν μέσα στον Zωδιακό! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μετονομάσουμε τον παραπάνω αρχετυπικά προσανατολισμένο Ζωδιακό Κύκλο σε"Παγκόσμιο Ωροσκόπιο" και να βάλουμε μέσα σε αυτόν - στην εκάστοτε θέση τους - τους "κοινωνικο-συμπαντικούς" πλανήτες!


Ο τομέας εκείνος του Παγκόσμιου Ωροσκοπίου που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του (στην περιοχή  δηλαδή του Ζωδιακού Κύκλου που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Αιγόκερου) λέγεται "Παγκόσμιο Μεσουράνημα". Το Παγκόσμιο Μεσουράνημα φανερώνει - ανάλογα με τους πλανήτες που βρίσκονται μέσα σε αυτό - το τι είδους "ενέργειες" θα εξαπλωθούν και θα επικρατήσουν σε πανανθρώπινο επίπεδο, το ποια μορφή θα πάρουν οι διάφορες κυβερνήσεις και "εξουσίες" πάνω στον πλανήτη μας. Επομένως, με το σκοτεινό Πλούτωνα σε αυτόν τον τομέα σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας μας το "πνεύμα" της εποχής μας διαγράφεται σκοτεινό, χθόνιο, αδίστακτο, απολυταρχικό, υψηλά μεταμορφωτικό, αναγεννησιακό αλλά ενδεχομένως και "θανάσιμο" - αφού αυτές τις ιδιότητες "διαχέει" τώρα στην ανθρωπότητα ο Πλούτωνας(ο μαύρος πλανήτης που ξεχωρίζει παρακάτω, στο υψηλότερο σημείο του "Παγκόσμιου Ωροσκοπίου").

Ο Πλούτωνας είναι υπεύθυνος για την "κρίση" που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, για το "χρέος" που έχει αναχθεί παγκόσμια σε πρωτεύον ζήτημα, για τη μόνιμα αιωρούμενη τριγύρω μας αίσθηση της "κατάρρευσης"! Όλοι λίγο-πολύ αισθανόμαστε ότι βιώνουμε μια κατάσταση έντονης παρακμής, μια κατάσταση που μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού και που φοβόμαστε ότι μπορεί να μας φέρει μεγάλα δεινά! Έχουμε φτάσει στο σημείο να ανησυχούμε για την ίδια την επιβίωση μας! Στην πραγματικότητα όλες αυτές οι λέξεις: "χρέος", "κρίση", "παρακμή", "κατάρρευση", "φόβος", "επιβίωση" είναι κλασικές "λέξεις - κλειδιά" που συνδέονται αστρολογικά με τον Πλούτωνα! Και που βγήκαν ορμητικά τώρα στην επιφάνεια γιατί ο μυστηριώδης αυτός πλανήτης έχει ανέβει (αστρολογικά) στην εποχή μας στο υψηλότερο σημείο του ουρανού μας!

Η τελευταία φορά που ο Πλούτωνας είχε ξαναβρεθεί στην "κορυφή του ουρανού" ήταν πριν από 250 χρόνια, περίπου. Όμως η επενέργεια του είχε εκδηλωθεί τότε σε πολύ μικρότερο βαθμό, για έναν πολύ απλό λόγο: δεν υπήρχαν τότε οργανωμένες κοινωνίες στην έκταση που υπάρχουν σήμερα (η Νέα Υόρκη για παράδειγμα ήταν τότε σχεδόν μια κωμόπολη, δεν είχαν αναπτυχθεί τα σημερινά κολοσσιαία οικονομικά και εμπορικά δίκτυα, τα χρηματιστήρια κλπ. Το λέω αυτό γιατί ο Πλούτωνας μέσα στον Αιγόκερο επηρεάζει πρωτίστως τις οργανωμένες κοινωνίες - που βρίσκονται κάτω από την αιγίδα του ζωδίου του Αιγόκερου). Επομένως ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας η παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερο/στο Παγκόσμιο Μεσουράνημα δεν είχε εκδηλωθεί τόσο έντονα όσο στις μέρες μας! Αυτό που βιώνουμε τώρα δεν το έχει βιώσει καμιά άλλη γενιά ανθρώπων τα τελευταία 200.000 χρόνια (από τότε δηλαδή που εμφανίστηκαν οι έμφρονες άνθρωποι πάνω στη Γη)!

Θυμάστε τον "Άδη" στη μυθολογία; Είναι η ίδια (εξαπατητική) θεότητα με τον Πλούτωνα. Ο Άδης κατοικεί στον κάτω κόσμο και υφαρπάζει τις ψυχές των νεκρών - αλλά και τις περιουσίες τους. Στην πραγματικότητα ο Άδης είναι "πεντακισεκατομμυριούχος", καθώς συσσωρεύει σταθερά μέσα στους αιώνες τις περιουσίες όλων των "εν τόπω χλοερώ" αναπαυμένων ανθρώπων! Σας θυμίζει κάτι αυτό; Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να έχει μετατραπεί στον "Άδη" της εποχής μας, καθώς συσσωρεύει ολοένα και περισσότερο τις περιουσίες των διαφόρων "νεκρών" οικονομικά κρατών - συμβάλλοντας έτσι στην επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και εξαπλώνοντας το φάσμα της φτώχειας και της πείνας σε πληθυσμούς που μέχρι πριν από λίγα χρόνια περνούσαν σχετικά καλά. Με το "σκοτεινό" και "διαβολικό" Πλούτωνα να βρίσκεται τώρα στο "Ζενίθ" της ανθρωπότητας οι κάθε μορφής εξουσίες φαίνονται πιο "σκοτεινές" και μοχθηρές από ποτέ! Το κράτος καταφεύγει σε μία φοροληστρική πολιτική και οι πλειστηριασμοί και οι δημεύσεις περιουσιών και καταθέσεων τείνουν να γίνουν η νόρμα της εποχής. Η αρπαγή έχει θεσμοθετηθεί και τελείται πλέον υπό τις ευλογίες του ίδιου του κράτους (ο Πλούτωνας είναι είναι ένας μεγάλος "άρπαγας" - θυμηθείτε π.χ. το πώς υφήρπαξε την Περσεφόνη)!

Γενικά, οι κυβερνήσεις μας δείχνουν να λειτουργούν με έναν όλο και πιο διεφθαρμένο και παράλογο τρόπο, φθάνοντας - φαινομενικά - ακόμη και στο να συνωμοτούν εναντίον μας (υποτίθεται ότι μας "ψεκάζουν" με χημικά, μας προτρέπουν να κάνουμε άχρηστα εμβόλια που περιέχουν τοξικές ουσίες κλπ.) Η αίσθηση αυτή της συνωμοτικής σκληρότητας από την πλευρά των εξουσιών επιδεινώθηκε στη διετία 2013 - 2014 καθώς ο Κρόνος μπήκε στο ζώδιο του Σκορπιού (και σχημάτισε μια "αμοιβαία υποδοχή" με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο - υποδοχή που προσωπικά πιστεύω ότι οφείλουμε να την κατατάξουμε στις δύσκολες εκείνες). Όπως εξηγήσαμε, κάθε "κοινωνικός - συμπαντικός" πλανήτης που στέκεται στο "Ζενίθ του Κόσμου" υπαγορεύει το "πνεύμα" που θα επικρατήσει στην ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί! Και δεδομένου ότι ο Πλούτωνας είναι ο πιο "εξυψωμένος" πλανήτης τώρα (και θα παραμείνει σε αυτή τη θέση τουλάχιστον μέχρι το 2023 - ενώ το 2018 θα έρθει να κάτσει δίπλα του και ο Κρόνος), το πνεύμα του Πλούτωνα είναι αυτό που κυριαρχεί σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο!

Ο Πλούτωνας είναι ένας σκοτεινός, υπόγειος, αδίστακτος,υψηλά μεταμορφωτικός πλανήτης, που αγαπά τους ισχυρούς και "επιτήδειους" ανθρώπους και ευνοεί την πλουτοκρατία - ενώ περιφρονεί τους αδύναμους και επομένως από αυτή την άποψη και τους φτωχούς. Αντίθετα, λατρεύει τον κατεργάρη άνθρωπο (ακόμη και τον "βρώμικο), που καταφέρνει να επιβιώνει ή και να πλουτίζει (είπαμε, ο Πλούτων λατρεύει τον ΠΛΟΥΤΟ) μετερχόμενος σκληρών, ανήθικων και σκοτεινών μεθόδων (δεν είναι τυχαίο το ότι ο Πλούτωνας θεωρείται ο πλανήτης της μαφίας)...

Τελικά όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο "μαύρα". Όλοι οι πλανήτες έχουν και δημιουργική πλευρά και στην περίπτωση του Πλούτωνα αυτή είναι η μεταμόρφωση και η αναγέννηση που θα επιφέρει μαζικά τώρα στις οργανωμένες κοινωνίες απανταχού του πλανήτη. Πρώτα βέβαια θα γκρεμιστούν και θα διαλυθούν πολλές από τις παλιές, φθαρμένες και μη λειτουργικές δομές και μέσα από τις στάχτες θα αναδυθεί ένας καινούργιος, πιο ζωντανός, λειτουργικός και υγιής κόσμος! 'Ολα αυτά βέβαια δεν θα γίνουν ανώδυνα αλλά μέσα από ακραίες διαδικασίες που ενδεχομένως θα εξοντώσουν με διάφορους τρόπους (ψυχικά, ηθικά, οικονομικά αλλά και κυριολεκτικά) ευρύτατες μάζες αδύναμων και ευαίσθητων ανθρώπων. Βλέπετε το παιχνίδι του Πλούτωνα προσφέρεται μόνο για σκληρούς παίχτες...

Ο Πλούτωνας πάντως δεν είναι παντελώς ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει. Τον αντιμάχεται ένας άλλος Τιτάνας, οι οποίος βρίσκεται στον "Παγκόσμιο Ωροσκόπο" (δείτε το προ-παραπάνω σχήμα) και αγωνίζεται κατά κάποιον τρόπο να ανέλθει στον ουρανό, να εκθρονίσει από κει τον Πλούτωνα και να τον ξαναστείλει στον κάτω κόσμο - όπου και ανήκει. Μιλάμε για τον πλανήτη Ουρανό (ο μπλε πλανήτης που βλέπετε στο παρακάτω ωροσκόπιο, στα αριστερά). Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει το είδος εκείνο της "ενέργειας" που εκδηλώνεται πιο ορμητικά αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο (ο "Παγκόσμιος Ωροσκόπος" είναι ένα είδος "πύλης" μέσω της οποίας διαχέονται ορμητικά στην ανθρωπότητα - και στο κάθε άτομο ξεχωριστά - οι πιο καινούργιες, "φρέσκες" κοσμικές ενέργειες). Και από τη στιγμή που ο αστρολογικός Ουρανός ενέχει έντονα ανθρωπιστικά στοιχεία ο πλανήτης αυτός μάχεται και αγωνίζεται τώρα για τα δικαιώματα όλων των μη προνομιούχων ανθρώπων (τους οποίους καλεί σε μια ευρύτερη εξέγερση)!

Βρισκόμαστε έτσι σε μία κατάσταση όπου από τη μια ο Πλούτωνας στο "Παγκόσμιο Μεσουράνημα/ Ζενίθ" κάνει την άρχουσα τάξη πιο ωμή, διεφθαρμένη, σκληρή και καταπιεστική από ποτέ, ενώ από την άλλη ο Ουρανός στον "Παγκόσμιο Ωροσκόπο" κάνει τα άτομα πιο συνειδητοποιημένα και επαναστατικά από ποτέ!Το πιο χαρακτηριστικό ίσως αστρολογικό γεγονός της τετραετίας 2012 - 2015 είναι ότι ο Πλούτωνας και ο Ουρανός συγκρούονται ακραία μεταξύ τους (σχηματίζοντας μία ιδιαίτερα σκληρή αστρολογική πλανητική όψη που ονομάζεται "τετράγωνο"). Η διάσπαση ανάμεσα στον κοινό πολίτη και στην κατά τόπους καθεστηκυία τάξη κορυφώνεται λοιπόν στις χρονιές 2012 -2015 - που η όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα σχηματίζεται κατά περιόδους με απόλυτη ακρίβεια!

Ο πλανήτης Ουρανός είναι ο "Μεγάλος Αφυπνιστής", ο "Συνειδητοποιημένος Επαναστάτης"! Πριν από τρία χρόνια - περίπου - που έφτασε στο σημείο του "Παγκόσμιου Ωροσκόπου" ξεκίνησε να "αφυπνίζει" ορμητικά τα άτομα σε όλο τον πλανήτη, προτρέποντας τα να ανατρέψουν τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις τους και να πάρουν την εξουσία στα δικά τους χέρια! Ένα καινούργιο γενναίο άτομο γεννιέται τώρα, όχι πια αμέτοχο και "κοιμισμένο", περισσότερο προσανατολισμένο στον κοινωνικό του ιστό και στα συλλογικά δρώμενα, πιο φωτισμένο, με οραματισμό, ανθρωπισμό και "κοσμική" συνείδηση!

Θωμάς Γαζής  
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Το άρθρο αυτό περιέχει εμπλουτισμένο/επιμελημένο υλικό από το παλαιότερο άρθρο μου: "Αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα (2012 και έπειτα)"
- Για να δείτε το πώς λειτουργεί ο Ζωδιακός σαν ένα "παγκόσμιο λογισμικό" διαβάστε τα άρθρα μου: "Ο Αναπνέων Ζωδιακός" και "Το Ζωδιακό Δείπνο (ο Ζωδιακός σαν ένα παγκόσμιο λογισμικό)"
- Διαβάστε περισσότερο για το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα στο άρθρο μου: "Πόλεμος Τιτάνων - Το ιστορικό τετράγωνο Ουρανού - Ποσειδώνα
- Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψη μας στις προβλέψεις μας - ειδικά στις κοσμικές - και τους πλανητοειδείς όπως την Έριδα και τη Σέντνα


ifestion

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα