Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Αν το ευρώ αποτύχει, αποτυγχάνει η Ευρώπη, τόνισε η Μέρκελ

Αν το ευρώ αποτύχει, αποτυγχάνει η Ευρώπη, τόνισε η Μέρκελ
German Vice Chancellor Sigmar Gabriel (L) and German Chancellor Angela Merkel deliver a press conference after a special meeting of the party and parliamentary group leaders on the Greek debt crisis in the Chancellery in Berlin, Germany, 29 June 2015. German Chancellor Angela Merkel said she is prepared to hold talks with Athens even after Greece's planned referendum next weekend. "We have to find a compromise," Merkel insists, but says Greece did not want a reach a compromise. But she added that no one from outside Greece should try to influence the outcome of the July 5 referendum on the terms of the country's bailout. EPA/BRITTA PEDERSEN

Η έκβαση του δημοψηφίσματος έχει να κάνει με το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους.
Από την πλευρά του, για το ίδιο θέμα ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ευθέως ότι εάν αποτύχει το δημοψήφισμα, θα πρόκειται για καθαρή απόφαση εναντίον του ευρώ.

“Αν κάποιος θέλει να μιλήσει μαζί μας, είμαστε πρόθυμοι”, απάντησε η κυρία Μέρκελ σε ερώτηση εάν μετά από ένα πιθανό “ναι” στο δημοψήφισμα θα μπορεί να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε επανειλημμένα ότι πρόκειται για μια θεμιτή απόφαση της Αθήνας.
Δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση ανάμειξης ή πίεσης, στην απόφαση του ώριμου και περήφανου ελληνικού λαού. Επισήμανε πάντως ότι ήταν η Ελλάδα που αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε ότι “ως φίλος – και εξακολουθώ να βλέπω την Ελλάδα ως φίλο- πρέπει να πούμε ποιες ήταν οι εξελίξεις από τον Φεβρουάριο και ποιες θα είναι οι πιθανές συνέπειες”.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η Καγκελάριος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να μεταβεί στην Αθήνα και ότι δεν υπάρχει λόγος για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να συγκληθεί η Σύνοδος μετά το δημοψήφισμα. “Εναπόκειται στην ελληνική πλευρά, μετά την εκπνοή του προγράμματος να υποβάλει αίτημα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος”, δήλωσε η Καγκελάριος, η οποία ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην γερμανική Βουλή για τις εξελίξεις.
ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα