Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Έβγαλε όπλο ο Σόιμπλε! ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ




O Ιάπωνας κεντρικός κυβερνήτης Κουρόντα δήλωσε σήμερα ότι αν η ελλάδα βγει απο το ευρώ τότε η Ιαπωνία δεν θα θεωρεί οτι υπάρχει ενιαίο νόμισμα στην Ευρωζώνη,αλλά μια απλή σύνδεση νομισμάτων.


Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βάλς ξεκάθαρα
εναντιώθηκε στην πρόθεση των Σόϊμπλε-Ντράγκι να κόψουν την χρηματοδότηση και είπε «προσέξτε πόσο υποφέρει ο ελληνικός λαός» και την ίδια απάντηση έδωσε και στον δημοσιογράφο που του είπε:

«Δίνουμε δισ στους Έλληνες ως πακέτα βοήθειας και δανείων και τα βρίσκουμε σε καταθέσεις τους στις ελβετικές Τράπεζες.» Κάτι ξέρει και ο δημοσιογράφος και είναι προφανές γιατί δεν απάντησε ο Γάλλος πρωθυπουργός…

Οι μεγάλες μίζες και το μεγάλο φαγοπότι στην Ελλάδα έγιναν με «αγορές του αιώνα» απο Γερμανία και Γαλλία.
Και τα χρήματα πράγματι είναι στο εξωτερικό και στις περίφημες λίστες(Λαγκάρντ και άλλες) για τις οποίες δεν ξέρουν τίποτα Σόϊμπλε και λοιποί…

Σιγά-σιγά στο εξωτερικό αρχίζουν και μιλούν για τις ελληνικές καταθέσεις σε Φορολογικούς παραδείσους».
Αυτό είναι ένα απο τα δυνατά ¨οπλα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη ρήξη που ήδη συνέβη μαζί με το μεταναστευτικό στο οποίο αναφέρθηκαν χθες ευθέως ξένα μεγάλα κανάλια σε συνδέσεις με την Αθήνα.Δυό τρία μεγάλα ξένα κανάλια είπαν ευθέως σε σύνδεση με την Αθήνα ότι αυτό το μικροσκοπικό 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας μπορεί να δημιουργήσει τρομερό παγκόσμιο πρόβλημα,αν η Αθήνα απελπισμένη αλλάξει γεωστρατηγική θέση και συνδεθεί με Ρωσία και Κίνα.

Μπορεί να συμβεί αυτό;

Είναι ήδη στην …πόρτα.Ο Σόϊμπλε δεν είπε ότι είμαστε με το χέρι απλωμένο στους Ελληνες που υποφέρουν απο τους δικούς μας μιζαδόρους και τις δικές μας αγορές του αιώνα αλλά είπε «ειμαστε με το όπλο παρά πόδα για να αντιμετωπίσουμε ό,τι θα συμβεί».Πόλεμος δηλαδη!

Προφανώς γιαυτό οι Γάλλοι σπεύδουν σε αποστάσεις,και γυρίζουν το μάτι προς τα εκατομμύρια των πεινασμένων Ελλήνων που ΔΕΝ πήραν μέρος σε κανένα φαγοπότι…

Ο πόλεμος ,μας λένε,στρέφεται κατά της κυβέρνησης και μολις την ρίξουν θα αρχίσουν πάλι να εφαρμόζουν το πρόγραμμά τους.

Γιαυτό χρησιμοποιούν κάθε είδους ψέμα και τέχνασμα,όπως αυτό με το πρόγραμμα που είχαν δώσει και δεν το δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση,παρουσιάζοντας όμως άλλο στον ελληνικό λαό…

Ψέμματα έλεγαν χρόνια για τα Μνημόνια και τώρα ομολογούν με τις ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ τους(αυτό δείχνουν οι ίδιες οι ΝΕΕΣ προτάσεις τους) ότι εφάρμοζαν λάθος προγράμματα.

Ο πόλεμος γίνεται με συγκεκριμένο στόχο.Συντάξεις και μισθούς Βαλκανίων γιατί «ο χώρος δεν αξίζει μια»,όπως λένε… Αφού δεν αξίζει γιατί τα σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα είναι σε ξένες πολυεθνικές;Γιατί θέλουν τα ξενοδοχεία ξένες πολυεθνικές;

Προφανώς γιατί αξίζει και με συντάξεις Βαλκανίων δίνουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ κέρδη.

Και με κίνητρο αυτά τα κέρδη είναι το όπλο παρά πόδα…

Δείτε τις ανακοινώσεις του Γιούνκερ και του Μαξίμου για τις ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ (αυτοί κατά τον Πρετεντέρη δεν έκαναν ποτέ καμία υποχώρηση…)και βγάλτε συμπεράσματα για το ποιός πολεμάει και για ποιό λόγο:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τις τελευταίες προτάσεις όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών της 8ης, 14ης, 22ας και 25ης Ιουνίου 2015, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ” όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι συζητήσεις επ” αυτών των προτάσεων συνεχιζόταν με τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής ενόψει του Eurogroupτης 27ης Ιουνίου 2015. Υπήρχε συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η σύνοδος αυτή του Eurogroupθα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο θα είχε συμπεριλάβει τα μέτρα προς κοινή συμφωνία, αλλά θα κάλυπτε και τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες όπως και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Περιελάμβανε επίσης την υποστήριξη ενός πακέτου για μια νέα αρχή για την ανάπτυξη και την απασχόληση με τη πρωτοβουλία της Επιτροπής που θα υποστήριζε την ανασυγκρότηση και τις επενδύσεις στη πραγματική οικονομία, όπως είχε συζητηθεί και υιοθετηθεί στη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2015.

Παρόλα αυτά, δεν έγινε εφικτή η τυπική ολοκλήρωση και παρουσίαση στο Eurogroup της τελικής εκδοχής αυτού του εγγράφου, ούτε της περίληψης μιας συνολικής συμφωνίας, λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 25 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί το κείμενο των θεσμών ως το Σάββατο, θέτοντας έτσι ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – και το οποίο δεν εστάλη ποτέ στην ελληνική κυβέρνηση – η μόνη διαφορά είναι το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Τι έχει συμβεί, όμως, με αυτόν τον συντελεστή;

Την Τετάρτη το πρωί ο θεσμοί παρέδωσαν πρόταση για ΦΠΑ 23% στην εστίαση και 13% στα ξενοδοχεία από 1η Ιουλίου. Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε τον αυξημένο ΦΠΑ στην εστίαση. Το πρωί της Πέμπτης, οι θεσμοί επανήλθαν με πρόταση 23% και σε εστίαση και σε ξενοδοχεία! Αυτή η πρόταση κατατέθηκε από τους θεσμούς στο Eurogroup και παραδόθηκε στην Ελλάδα ως τελεσίγραφο.

Αν υπήρξε αλλαγή στάσης την επόμενη ημέρα, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση, είναι θέμα που αφορά τους θεσμούς.
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα